|
|
|
|||||||
| Hodowla Informacje o hodowli, selekcji hodowlanej i miotach.... |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#7 | |||
|
Moderator
|
Zapytam jak zagraniczny hodowca: czy nie taki jest u was regulamin:
V.1. Psy reproduktory Do kryć dopuszcza się psa, na podstawie adnotacji w rodowodzie i Karcie Sztywnej „REPRODUKTOR”, dokonanej przez Kierownika Sekcji lub Przewodniczącego Oddziałowej Komisji Hodowlanej, potwierdzonej imienną pieczęcią, podpisem, pieczęcią Oddziału oraz datą. Pies nabywa uprawnienia hodowlane w momencie dokonania takiego wpisu. czytalam kilka razy, ale pies nie mial uprawnen jako pies reproduktor IV.1. Suki hodowlane "Do hodowli dopuszcza się sukę na podstawie adnotacji w rodowodzie i Karcie Sztywnej „SUKA HODOWLANA”, dokonanej przez Kierownika Sekcji lub Przewodniczącego Oddziałowej Komisji Hodowlanej, potwierdzonej imienną pieczęcią, podpisem, pieczęcią Oddziału oraz datą. Suka nabywa uprawnienia hodowlane w momencie dokonania takiego wpisu. Warunkiem uzyskania wyżej wymienionego wpisu jest spełnienie poniższych oraz innych, zatwierdzonych przez Zarząd Główny wymogów," suka tez nie. bo Quote:
VI. Prawa i obowiązki hodowcy 2. Hodowca ma obowiązek: (..) b) upewnić się czy pies, którym zamierza kryć sukę, jest reproduktorem, VII. Prawa i obowiązki właściciela reproduktora b) udostępniać psa do krycia wyłącznie suk hodowlanych, zarejestrowanych w ZKwP lub innej organizacji należącej bądź uznawanej przez FCI. Quote:
z tego wynika ze: hodowli tez nie bylo, psy nie mialy praw hodowlanych, i to w PL, ile wiem z hystorii ( ja tez za mloda wszystko wiedziec) to na CZ czy SK byli i sa potrzebne : bonitacia, HD i wystawa, a psy o ktore mowimi nie mieli ani jednego z tych wymienionych. to piekne pytam sie: co znaci to ( bo moze ja nie rozumiem, co jest napisane): Quote:
|
|||
|
|
|
|
|