![]() |
![]() |
|
Wychowanie i charakter Jak poradzić sobie ze szczeniakiem, najczęstsze problemy z CzW, jak je rozwiązać, .... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#18 |
Junior Member
|
![]()
GIA dziękuję, że napisałaś bo myśląc o tym w ten sposób widzę, że faktycznie jeszcze bardziej jej pokazuję że strach i ucieczka jest dobra. Także do wszystkcih tych rad sie na pewno zastosujemy i o efektach powiadomię
![]() GAGA ze smycza próbowałam i rezultaty sa takie, że teraz jak wyciągam szelki to próbuje sięgdzieś schować, mimo iż jej nie zmuszaliśmy do bliskiego kontaktu z ludźmi tylko najwyżej jakieś 5 m (to była jej własna granica gdzie mogła się spokojnie położyć i nie uciekać). Lecz i tak sobie to fatalnie pokojarzyła. Uciekać popstaram się jej już nie pozwalac, jednoczesnie ją ignorując ? ![]() A co do koni to ona szczeka z radości bo wie że zaraz będzie wycieczka do lasu (tak mi się wydaje). Konie nie zachowują się w stosunku do niej agresywnie i jej zachowania myślę tez nie odbierają agresywnie bo ona szczeka jak je wyprowadzam ze stajni a potem biega w kóło całego stada jakby zaganiała ? Cieszę się narazie z tego, że nie ucieka gdzie pieprz rośnie na widok konia tylko trzyma dystans ale i cieszy się z kontkatu z nim ![]() Na koniach naprawdę widać że jest strasznie rozluźniona i szczęśliwa. Pamietam jej pierwsyz kontakt to tak uciekała, aż bałam się, że jej nie dogonię.. SECKI co do leków, to się musimy nad tym zastanowić bo samotności kompletnie nie znosi (mimo iż nigdy nie zostaje sama tylko z naszym drugim psem) i już nam trochę zdemeolowała i nauczyła siędrzwi otwierać co wiąże się ze zniszczonymi drzwiami.. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|