Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Żywienie i zdrowie

Żywienie i zdrowie Czym żywić wilczaka, informacje o karmach i pomysły na smakołyki, jak szczepić i co robić, gdy pies zachoruje....

Thread Tools Display Modes
Old 21-02-2010, 15:58   #11
z Peronówki
VIP Member

z Peronówki's Avatar

Send a message via MSN to z Peronówki Send a message via Skype™ to z Peronówki

Quote:
Originally Posted by shaluka View Post
Powod, to taki, ze moglam zrobic dwa w jednym. Tak, lubie wystawy, czy to grzech? Ba nawet 4 w jednym, do chcialam zobaczyc pewnego psiaka i jeszcze spotkac sie ze znajomymi.
Do Wa-wy i sluchac jak co niektorzy, ze kupione? Mi tez duzo jaskolki mowia, jednak umiem to porozdzielac, no ale to wymaga wiekszego dystansku.
500zl powiedziala osoba z Krakowa, gdy sie pytala ile kosztuje przeswietlenie na Slowacji. Poza tym, ja chce byc przy ocenie, by dokladnie wet mogl mi pokazac staw w razie czego, czy zdrowy chory.
Margo nie wlakadaj mi w usta slow ktorych nie wypowiedzialam, nie boje sie bo nie mam czego, bo nawet rodzenstwo Gisa tez ma A. Kali nie robie przeswitelenie, bo musze wyrobic rodowod od nowa, tak jak zreszta legitymacje studencka, bo obie podzielily ten sam los- w rekach Tymka. To dziecko, wiec ma swoje prawa, teraz rzeczy trzymamy juz w innej szawce, ale co sie stalo to sie nie odstanie.

Gisa zabralam, bo poprostu chcialam z nim powaliczyc o Ml. Ch, mozesz nazwac mnie lawca tytulow, mnie to nie obchodzi. Robie to co lubie.

Jak mi zafudujesz tutaj przeswietlenie Gisa, moge zrobic je raz jeszcze, jesli masz z tym az takie problemy niczym dziecko w podstawowce. Jednak zwyczajnie nie chce, bo juz z tej narkozy mialam niezlego cykora(ALE TYLKO O NARKOZE, NIE O WYNIK PRZESWIETLENIA), sorry ale widok bezwladnego psa, z wywalonym jezykiem, oczami nie zamknietymi i ciagle wpatrywanie czy oddycha, bo pamietam co bylo, ze znajomej sunia po narkozie, nie jest milym uczuciem.
To tyle. Jak masz z tym jakies problemy to juz nie moj problem.
Wiesz, ja mam wazniejsze problemy niz Twoje bajeczki. Gis jest zdrowy i tylko to sie dla mnie liczy.
Bye
Pomieszalas i w sumie nie ma odpowiedzi... Wiec dam jeszcze raz w punkcikach...

Po co badanie Gisu odbylo sie teraz, skoro:

1) jest na to za mlody
2) badanie w Slowacji jest drozsze
3) trzeba psa usypiac, a w Polsce nie zawsze - ryzyko u nas jest mniejsze no i wtedy nie trzeba ogladac "bezwladnego psa, z wywalonym jezykiem, oczami nie zamknietymi i ciagle wpatrywac czy oddycha", skoro tak Tobie to przeszkadza
3) Gisu mogl spokojnie poczekac, bo i tak hodowlany bedzie dopiero w wieku 18 miesiecy
4) na Slowacji jestes czesto, nie bylo wiec bylo potrzeby laczenia dwoch (czy nawet czterech) w jednym juz teraz, ale np za 2-3 miesiace

Wybacz, ale widze ANI JEDNEGO argumentu, ktory by to uzasadnial. Po co bylo wiecej placic, wiecej sie meczyc, wiecej ryzykowac i robic wynik za szybko, na dodatek na Slowacji??? Po co to wszystko?
To ma to sens wylacznie, gdy chce sie uniknac badania u nas... z takiego czy innego powodu... I to wlasnie mnie martwi i to jest powod moich pytan...

I nie pisz nam prosze o dobrych badaniach rodzenstwa, bo zadne nie mialo robionego rentgena. Mieszkaja w Czechach i Niemczech, a tam nikt nie pozwoli im zrobic badania nawet 24 godziny przed czasem... Mam nadzieje, ze nie bedzie w ich wypadku wegierskiej turystyki...

A co do kupionych rentgenow... Argument bez sensu - uwierz mi, ale to dziwne badania na Slowacji wywola u nich o wiele wiecej plot, bo to wlasnie o slowackich rentgenach opowiadali, ze sa kupione.... (co oczywiscie typowa dla nich glupota....) Natomiast wlasnie przebadania psa w Warszawie by sie nie przyczelipi, bo tam i oni badaja swoje psy...

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
z Peronówki jest offline   Reply With Quote

Posting Rules