Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Sport & trénink

Sport & trénink Českoslovenští vlčáci jako pracovní psi - jak cvičit, jak učit nové prvky, informace o soutěžích a zkouškách a výcvikových seminářích...

Thread Tools Display Modes
Old 28-04-2010, 07:42   #1
Monika Edgamo
Edgamo

Monika Edgamo's Avatar

Default Obranné práce

Zdravím všetkých, ktorý sa okrem zbožňovania svojich čsv venujú aj ich výcviku. Som "čerstvou" majitelkou skoro 5mes. čsv. Napriek tomu že sa aktívne venujem športovej a služobnej kynológii, do teraz som pracovala a pracujem najma s NO. So svojim inak nanajvýš milovaným čsv sa podielam na vlastnom "experimente" opatovného využitia čsv v služobnej kynologii(ak povaha dá). V podstate zatial nevidim až také markantné rozdiely medzi ním a inými 5 mes NO čo sa týka poslušnosti a ochoty spolupracovať,stopovania a ani so štekačkou nemá problém. "Problém" vidím len v tom, že je neuveritelne sociálny. Zbožnuje ludí, figuranta by ulízal na smrť a od nadšenia by sa vrhol k najzúrivejšiemu psovi. Vidím aj oneskorenejšie dozrievanie, len teraz začal meniť zuby. No a teraz moje otázky hlavne na tých čo robia s čsv obrany:
Prejde toto obdobie jeho všelásky niekedy do vatšej ostražitosti a aspoň trošku do nedoverčivosti?
Ako ste postupovali pri nácviku obran v tomto veku ale aj neskor?
Fascinujú ma videá na ktorých čsv nádherne kúšu, s peknou razanciou a plnými zákusmi. Je to skor rarita?, boli tam nejaké povahové vlohy?, alebo je to tvrdá drina?
Kynológia je moj život, čsv je pre mňa výzva a tak nechcem nechař nič na náhodu...
Monika Edgamo jest offline   Reply With Quote

Posting Rules