Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Żywienie i zdrowie

Żywienie i zdrowie Czym żywić wilczaka, informacje o karmach i pomysły na smakołyki, jak szczepić i co robić, gdy pies zachoruje....

Thread Tools Display Modes
Old 24-06-2010, 19:41   #1
anula
czuły barbarzyńca

anula's Avatar

Default Enostoza?

4-miesieczny, szybko rosnacy szczeniak (6 kg przez ostatni miesiac, ale zebra stercza), ktory mi dzisiaj nagle okulał - pogoda dzisiaj deszczowa, wczorajsze spacery byly raczej emeryckie (nie spotkalismy zadnego towarzystwa do biegania). Na wizycie u weterynarza badanie lap nie wykazalo obrzeku, jedynie nadwrazliwosc kosci dlugich. Po zastrzyku przeciwbolowym jest mu lepiej, ale wet zalecil rtg gdyz podejrzewa mlodziencze zapalenie kosci. Mam w zw. z tym dwa pytania:

1. Czy ta przypadlosc jest czesta u CzW, szczegolnie czy moze wystapic u zaledwie 4-miesiecznego szczeniora

2. Nie umniejszam nic mojej pani weterynarz, ale...
to jest jej pierwszy wilczak, wiec mam pytanie o dobrego weta majacego juz czeweczki "w dorobku" - mieszkam kolo Warszawy na pln. wylotówce, wiec lubilabym Bielany, Zoliborz, Wola, Centrum, Ursynow juz mniej (zeby psiura nie wozic za dlugo samochodem). Chcialabym po prostu skonsultowac ta dziwna kulawizne u kogos jeszcze... Jesli macie takich lekarzy godnych polecenia, prosze o namiary na priv...

P.S. Biesu żre Eukanube puppy large breed, wiec niedoborow chyba nie ma
anula jest offline   Reply With Quote

Posting Rules