Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Zdraví a výživa

Zdraví a výživa Jak krmit vlčáka, informace o psích krmivech, jak vakcinovat a co dělat, když pes onemocní...

View Poll Results: Støíhat drápky?
ano 2 33.33%
ne 4 66.67%
Voters: 6. You may not vote on this poll

Thread Tools Display Modes
Old 03-06-2005, 07:55   #3
Helenasotis
Junior Member

Helenasotis's Avatar

Tak já jsem asi ta exotická výjimka, která občas svým vlkům drápy zastřihne. Že by toho mí psi naťapali málo si vůbec nemyslím, ale jsou to psi bytoví a posteloví , tak u nich obrušování drápů probíhá asi trochu jinak. Abych byla konkrétní - rozhodně jim drápy nepřerůstají tak, že by se bez mého zásahu psi neobešli, ale dráp časem dostane na konci hodně špičatý tvar a už několikrát se mi stalo, že při hrabání v odkládačce na cvičáku (většinou když jdu s jedním na obranu a druzí dva musí čekat) si dráp zlomili - až do živého lůžka. Nic moc, hojí se to docela dlouho (než naroste nový dráp). Prevence je tedy taková, že čas od času drápy zastřihnu do tupého tvaru a máme klid.
Jeden dráp ale potřebuje opravdu mou pravidelnou péči - Felča kdysi šlápla dost nešťastně na střep a porušila si ohybač krajního prstu na přední noze. Prst tím pádem není v přirozené poloze a navíc je částečně ochrnutý, takže ten opravdu musíme stříhat už doživotně.

Helena
Helenasotis jest offline   Reply With Quote

Posting Rules