Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Zdraví a výživa

Zdraví a výživa Jak krmit vlčáka, informace o psích krmivech, jak vakcinovat a co dělat, když pes onemocní...

Thread Tools Display Modes
Old 28-11-2010, 11:59   #11
jerabekj
Junior Member

jerabekj's Avatar

Send a message via ICQ to jerabekj Send a message via MSN to jerabekj Send a message via Skype™ to jerabekj

Quote:
Originally Posted by Czertice View Post
Na sražení horečky (bylo mi tak 10, teploty čtyřicítky, pokud dobře pamatuji) mi pomohlo krátké osprchování chladnou vodou, jen o málo chladnější než já, nebyl to šok.
Nevím jestli je to ale moudré praktikovat na psa Moc vám přeji aby se stav psa zlepšil.
Člověk má kůži hladkou a když Tě osprchovali, tak Tě hned osušili! Pro psa, kterej by zůstal mokrej (tim dýl, že leží a nepohybuje se) a mohl by i v bytě ležet v byť minimálním průvanu který Ty necítíš by to mohlo bejt spíš horší než lepší! Taky jsem prodělal zábal do mokrého prostěradla atd., ale tady je to neaplikovatelné .... se sražením horečky by měl poradit především vet!!!

Další způsob který jsem prodělal, byly pytliky s tvarohem na rukou a nohou. Tvaroh vytahuje horečku a snad určitě by to bylo použitelnější než namáčet psa. Poraď se o tom ale nejdřív s veterinářem!

Kolik je fence a jak vysokou má horečku?

A teď něco co by mělo být neškodné, ale pomůže fence přežít ležení, pokud se vůbec nehýbe.

1) dbát na to, aby nebyla ani v minimálním průvanu
2) přiměřeně měkká podložka kvůli proleženinám
3) pravidelně obracet alespoň z boku na bok (klidně po hodině), aby se omezila tvorba tekutiny v plicích. Při obracení "ležícího" psa pozor na torzi žaludku. Budeš ji muset převracet přez záda, takže pomalu, levou rukou sevři obě přední nohy, pravou obě zadní (klidně i s ocasem) a rovnoměrně a pomalu celý trup převal na druhý bok.
4) kdokoliv kdo dlouhodobě leží, má problémy s peristaltikou a vylučováním. Fena štěňatům olizuje bříška, aby napomohla pohybu ve střevech. Zkus to napodobit - například: přiložíš dlaň na břicho prsty dolů ke genitáliím a hladíš odspoda nahoru k oblouku žeber s postupným prohybáním prstů dozadu jako se ohybá jazyk. Končíš u spodního oblouku žeber s dlaní zvednutou a bříšky prstů v kontaktu s břichem. Takhle to teda dělám já. Fence by tohle mělo být reflexivně příjemné, samozřejmě nic se nesmí přehánět a je třeba ji sledovat jak na to reaguje.

Promiň ale na jiný rady si netroufnu.
Honza
jerabekj jest offline   Reply With Quote

Posting Rules