Myslíte si, že je správné, že DKK posuzuje tolik lékařů?
DKK
Rad bych se zeptal, proc tedko nema klub oficialniho posuzovatele, kdyz to vetsina klubu v CR ma. Proc ma nasmlouvano 10 posuzovatelu(presny pocet neznam, je to muj odhad)?A dokonce umoznuje prerentgenovani v Nemecku, Polsku nebo Slovensku?Vzdyt to prece nema zadny pozitivni vyznam do budoucna...Koukal jsem, ze i u cvcek zacinaji litat slusne DKK, a touto cestou se bude situace zhorsovat....Kazdy veterinar ma svou tezi, sve vysledky, ktere nemusi a casto nebudou srovnatelne s mezi sebou. Klub takto bude mit sirokou populaci posouzenou sirokym spektrem doktoru a stane se, ze psi, kteri budou mit 0/0 od jednoho doktora budou mit horsi klouby nez pes s 1/1 od druheho...A logicky se pak bude jeden citit poskozen a situace se nezlepsi. Naopak, psi zacnou jeste vice degenerovat, protoze nebude prece zlepsena selekce a DKK se nezbavite. Muj nazor je, ze je lepsi mit jednoho veterinare, ktery bude posuzovat vsechny pripady jednotne a i za tu cenu, ze nebudou nekteri vystavni jedinci uchovneni, pokud budou mit spatne klouby. Byl by hlavne videt vyvoj nemoci, zlepseni, zhorseni, stagnace. Takhle ty informace nebudou akuratni.
Druhym dotazem se chci zeptat, co je spatneho na "Mutare"?Nevim presne jaky byl predmet sporu, ale logicky jde o pokus, ve kterem se sleduje odolnost krizencu vuci nemocem. Vzdyt at ten pokus dopadne dobre nebo spatne, stale si z toho neco odnesete, ne?
Chtel bych poprosit o zodpovezeni dotazu, pokud mozno bez urazeni nebo toho, aby mne nekdo "sestrelil". O deni u csv se zajimam dlouho, dost veci i prednasek jsem si mel moznost vyslechnul, vcetne genetiky, a prave proto chci vedet vase nazory..Diky za prime odpovedi...
H.
|