Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Adopcje

Adopcje Psy szukające nowego domu: rasowe wilczaki, ale i "wilczakopodobne" psy z polskich schronisk....

Thread Tools Display Modes
Old 30-11-2011, 15:02   #1
Margo
Moderator

Margo's Avatar

Send a message via Skype™ to Margo Send Message via Gadu Gadu to Margo
Default Piękny WILK czy ma szansę?

Miałam psa , zakochałam się w psie .Okazało się , że ktoś kiedyś bardzo go skrzywdził , Że KTOŚ KIEDYŚ ZNISZCZYŁ JEGO ŚWIAT ZAUFANIA DO LUDZI , ŚWIAT JAKŻE PIĘKNY GDY JEST SIĘ KOCHANYM , nikt z nim się nie liczył. Trafił na ulicę , chyba sam dokonał takiego wyboru-miał dość BICIA, BYCIA WORKIEM TRENINGOWYM,, wybrał wolność , która leży w jego naturze..Pokazywał się na mieście w nocy , gdy gwar ludzi i aut już cichł..Każdy chce przeżyć - on także!! Został odłowiony i przewieziony do schroniska .Tam przez 2 tyg.nie wychodził z pod kuchennego stołu , tam doszedł do siebie , wyciszył..może nabrał zaufania do ludzi..
Piękny , niezależny , z ogromną inteligencją..
Trafił do domu adopcyjnego,,jednak Ci Państo wyrządzili mu jeszcze większą krzywdę.Został odebrany i znów trafił do schronu..Szczęście , że do zabrzańskiego schroniska.Tam pieski mają pełne brzuszki, wszelkie szczepienia i są kochane.
Adoptowałam Adibo zakochując się w nim bez pamięci .Rasa przefascynująca..
Przypomina Wilczaka Czechosłowackiego - mieszankę wilka z owczarkiem..
Przywiązanie bezgraniczne do przewodnika , bewzględność dla zwierzyny łownej , umysł i serce olbrzymich rozmiarów..WRAŻLIWOŚĆ , stadność . Rozbrykanie i demolka- istny żywioł..
Piękność i umysł pozwalający na podporządkowanie sobie stada pod bycie Alfą-panem stada...
Jest jeden minus-Człowiek nie zadbał o jego wychowanie , zapełnił tą białą kartkę strachem , bólem i niewiarą..skrzywdził i doprowadził że krzywdzę innych..bo nikt nie pokazał mi jak kochać wszystkich - bo kocham tylko jednego jedynego Przewodnika.
Szukam zobowiązań stałej deklaracji comiesięcznej wpłaty na utrzymanie Adiba w ośrodku naprawczym-resocjalizacyjnym tzn. aby wyeliminować niechciane i naganne zachowania względem ludzi..
Pomóżmy mu przeżyć , bo w najlepszym wypadku jest skazany na schronisko przez całe życie , a w najgorszym uśpienie ..
Pomóż mi go wyprowadzić na prostą .
Wystarczy nawet 10 zł MIESIĘCZNIE - to nie tak wiele, jedna paczka papierosów mniej , jeden duży jogurt mniej .Pomóżcie mi go uratować...
W schronisku nie może długo zostać , bo to pies przewodnika , do kojca się nie nadaje bo pracuje tylko pod człowiekiem.W naturze ma potrzebę stada , jak Wilczaki żyje w stadzie .Nikt nie nauczył go , że stado może mieć więcej niż samica ,,mężczyzn się panicznie obawia , bezgranicznie słucha kobiet..
Obecie jest w Zabrzu :Psitulmnie:mieszka na budynku , lecz zdarza się ,że gryzie panów lub przedmioty z którymi wchodzą. Dyrektorka się obawia , jak zamkną go w kojcu zginie bo to pies człowieka..jak dalej będzie gryzł męzczyzn pójdzie na uśpienie bo narazie do adopcji się nie nadaje..jest wspaniały.

Mamy hotel i szkoleniowca -teraz potrzebuje szansy i opłaty co miesiąc 500zł.

POMOŻCIE MI GO URATOWAĆ.
Szukam także transportu z Zabrza do Wieliczki aby go odwieźć na lot ostatniej szansy!!!

LUKAS e-Konto 48 1940 1076 4860 7524 0000 0000 z dopiskiem :
stała/miesiąc albo jednorazowa ADIBO
lub
Schronisko "Psitulmnie" Zabrze/kontakt Gosia Witkowska

URL:
http://tablica.pl/oferta/piekny-wilk...se-IDjXuN.html

The customs of your tribe are not laws of nature - George Bernard Shaw
Margo jest offline   Reply With Quote

Posting Rules