Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Różne

Różne O wszystkim co jest związane z CzW

Thread Tools Display Modes
Old 07-07-2014, 17:10   #3
Wilczasty
Junior Member

Dziękuję bardzo! Tok kolejnych pytań, przepraszam że tak męczę. ;P Ile czasu zajmie zanim takiego szczeniaka zaczniemy przyzwyczajać do porannego szybkiego wyjścia za potrzebą? Oczywiście ja nie wiem jak to będzie z pracą, jednak dmuchając na zimne wolę zapytać jaki jest okres czasu wychowywania szczeniaka? Kiedy wilczak wchodzi w tą dojrzałość i kiedy można wdrążyć jakieś zmiany?
Co do innych zwierząt, to nie jest tak że właśnie najlepiej szczeniaka przyzwyczajać do kotów/psów aby potem jako dorosły nie wariował jakby w domu pojawił się nowy członek? (pies, kot)
Jeśli jednak wilczak jako szczeniak nie miałby towarzysza w postaci psa czy kota, to czy jako dorosły zaakceptowałby jakiegoś szczeniaka czy kociaka? Czy raczej mogą być problemy w postaci zazdrości a tym samym agresji?
Kolejna sprawa, klatka. Dzięki za tą informacje bo właśnie wcześniej też sie zastanawiałem nad tym czy nie lepiej by było przyzwyczajać go od małego do klatki. A jeśli tak by było, to potem jako dorosłego również mam go trzymać w klatce na jakieś wyjścia? Czy takiej konieczności już nie będzie?
i jeszcze jedno, co do szkolenia wilczaka mógłbym dostać tytuły jakichś książek które mi w tym pomogą? Które sprawiają się najlepiej w wytresowaniu wilczaka?
Wilczasty jest offline   Reply With Quote

Posting Rules