Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Standard plemene a bonitace

Standard plemene a bonitace Jak by měl vypadat typický vlčák, poměřování a komentáře ke standardu plemene, informace o bonitacích a svodech...

Thread Tools Display Modes
Old 12-04-2006, 19:44   #1
Aranka
Junior Member

Dobrý večer,
mám dotaz týkající se bonitačního kódu. Proč u některého zvířete je uveden např. K1 (dlouhý ocas) a u jiného K1 není a v poznámce je uveden delší ocas? Ptám se pouze ze zvědavosti. Měla jsem pocit, že délka ocasu je stanovena a co je delší je K1,
ale možná, že jsem to špatně pochopila.
Netýká se to jenom dlouhého ocasu, všimla jsem si toho i u jiných partií, ale tohle si zrovna pamatuju . Je mi jasný, že se psi nedají zaškatulkovat, ale zajímá mě to. Protože kdo se ptá - ten se doví
A můj druhý dotaz je - kde se tedy můžu dočíst co skutečně potřebuji k bonitaci. Narážím tím na speciální či klubovou výstavu. Před bonitací jsem si pročítala co všechno musím mít s sebou a proto mě překvapila ta výstava. Z mé pozice je to jedno, protože jsem stejně speciálku či klubovku plánovala takže to rozhodně není problém. Jen mě zajímá jestli jsem to přehlídla nebo to není nikde zatím napsáno. (možná to je v klubovém zpravodaji - členem jsem se stala až na bonitaci , a nebo to je v zápisech, které jsem popravdě také všechny nepřečetla)
Děkuji za výsvětlení
Aranka jest offline   Reply With Quote

Posting Rules