![]() |
![]() |
|
Výchova & charakter Jak se postarat o štěně, jak ho socializovat, nejčastější problémy s ČSV a jak je řešit... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
http://www.tobrok.sk
|
![]()
Tak som listovala v tunajšom nemeckom fóre a pri jednej téme mi napadla taká otázka:
Ako je to, keď žijú viacerí členovia rodiny s ČsV a náhodou sa vyskytne nejaká slovná hádka? Zvýšený hlas... Proste výmena názorov. Áno, treba komunikovať, ale stane sa, že nárory sa rôznia... A teraz k otázke. Ako je to potom s ČsV? V hierarchii vlkov sa stretávame s bojmi o postavenie. Nemôže brať vlčiak tú hádku ako boj o postavenie? A ak náhodou ja, ako jeho superalfa náhodou v hádke "prehrám" nebude to brať ako to, že som prišla o postavenie v hierarchii? Viem, že to by sa pri správnej výchove nemalo stať, že my musíme mať neohrozené postavenie, ale je niečo také možné? Alebo naopak - nebude ma chrániť pri hádke? Nepostaví sa na stranu silnejšieho? Už tu bola rozoberaná téma ochrany pána, ale zaujímalo by ma toto hladisko. Je mi jasné, že sú to len domienky a špekulácie a nikto nevie povedať, ako sa zachová daný jedinec v danej jedinečnej situácii. Takže čisto hypoteticky... |
![]() |
![]() |
|
|