Вернуться   Wolfdog.org forum > Polski > Wychowanie i charakter

Wychowanie i charakter Jak poradzić sobie ze szczeniakiem, najczęstsze problemy z CzW, jak je rozwiązać, ....

Ответ

Опции темы Опции просмотра
Старый 23.11.2007, 13:00   #1
revii
Junior Member

Potwierdzam, że spotkanie "oko w oko" z wilczakiem to podstawa. Mam przyjemność spotykania się z Panem Imbusem i już podczas pierwszego spotkania jego radość ze spotkania wręcz mnie przytłoczyła . Ludzie patrząc z boku jak taka mała "bestia" charcząc na napiętej smyczy próbuje złapać mnie zębami choćby za rękawiczkę zapewne natychmiast przykleili mu "łatkę" agresywnego mordercy. A że w rzeczywistości jest to tylko oznaka radości trzeba się przekonać samemu.
Więc przyłączam się do przedmówców i zachęcam do spotkania.

A co do wychowania, to myślę, że każdy pies jest taki, na jakiego go wychowamy, więc jaki on będzie zależy tylko i wyłącznie od Ciebie. Do każdego psa należy podchodzić indywidualnie, więc najważniejsze jest Twoje indywidualne podejście, a nie innnych, bo to Ty będziesz żyć z tym psem.
revii вне форума   Ответить с цитированием
Старый 23.11.2007, 14:52   #2
sssmok
Gorthan's WeReWoLf

Отправить сообщение для sssmok с помощью Skype™ Send Message via Gadu Gadu to sssmok

Ja przez takie wlasnie powitania, musze miec oczy dookola glowy. Juz raz sciagalam Jabba facetowi z plecow, ale o dziwo sie nie przejal (facet )
Dopoki Jabb byl maly bylo ok. Teraz juz sie zaczynaja schody, bo mam dwa "wielkie agresywne psy", ktore swoja droga nie skrzywdzilyby muchy (no maly moglby golebia...)
Jabber kocha caly swiat i nie moze zrozumiec, ze niektorzy ludzie nie zycza sobie jego towarzystwa.

Ponawiam pytanie z innego watku - skad jestes

Forum to nie rzeczywistość...
A to, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
sssmok вне форума   Ответить с цитированием
Старый 26.11.2007, 11:13   #3
Just
Junior Member

Mieszkam w miejscowości między Malborkiem a Kwidzynem.Miejscowość nazywa się Ryjewo.
Just вне форума   Ответить с цитированием
Старый 26.11.2007, 11:15   #4
Just
Junior Member

Wię może znacie kogoś z pomorskiego, kto ma wilczaka/i? Z kim mogłabym się spotkać i popatrzeć sobie z bliska na wilczaka?
Старый 26.11.2007, 14:33   #5
szasztin
Senior Member

No w pomorskim mieszkamy my z Imbusem- o którym wcześniej pisała revii.
Dokładnie to mieszkamy w Sopocie. Drugi znany nam wilczak Zoran mieszka niedaleko Pucka. Jeszcze jest jakaś sunia na Kaszubach i Taro w Wejherowie.
Co do spotkania to jestesmy chętni! Tylko trzeba sie umówić: mój telefon 506 355 191.
Od późnego wieczora 7.12 do 9.12. jestesmy (Imbus i Zoran) w Szymbarku na Kaszubach na Mistrzostwach Psich Zaprzęgów. Jakbyś miał czas i mośliwość to zapraszam.
szasztin вне форума   Ответить с цитированием
Старый 26.11.2007, 15:49   #6
Just
Junior Member

Dzięki!Na pewno skorzystam, właściwie to w Sopoci będę już w ten piątek, ale pewnie to za szybko.Dziękuję za namiary.

Последний раз редактировалось Just; 26.11.2007 в 15:55
Старый 26.11.2007, 16:04   #7
szasztin
Senior Member

Piątek może być i nie jest to za szybko . Niestety w rachubę wchodzą godziny popołudniowe od 16- 22:00. Jak pasuje to dzwoń i już w piatek przywitasz się z Imbusem
szasztin вне форума   Ответить с цитированием
Ответ

Опции темы
Опции просмотра
Комбинированный вид Комбинированный вид