|
|
|
|||||||
| Z życia wzięte.... Opowiadania ku przestrodze dla przyszłych właścicieli wilczaków...czyli wszystko o charakterze CzW |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#121 |
|
Wilczy Duch
|
to teraz macie extra zadanie: zrobic zdjecie panience kiedy jej wiatr taka grzywe postawi Swoja drogą ciekawe po kim taką odziedziczyła,bo chyba Max az takiej nie ma,a Brende widzialam tylko bez siersci |
|
|
|
|
|
#122 |
|
Member
|
Myślę, że kryzy maja jednak po dwojgu rodzicach. Brenda po dzieciach ją odzyskuje i też ma się czym poszczycić, a Max tradycyjnie na zimę sierść stracił. Za to w lecie futerko na Maxie niczym na piesku trzymanym w lodówce. Wklejam moje ulubione zdjęcie Maxa z pełni lata
|
|
|
#123 |
|
Wilczy Duch
|
ale to nie ma takiej roznicy i tak charakterystycznej grzywy... no ale nie widixzalm ich na zywo.. choc u Magri tez widzilam tylko na zdjeciach i zroznicowanie w dlugosci sierci-bomba, w 100% oryginlane.
|
|
|
|
|
|
#124 |
|
Junior Member
|
troszke ja tutaj poucinalo, bo oczywiscie jak tak mozna stac spokojnie kiedy sie jej zdjecie robi
Wydaje mi sie ze faktycznie tak jak Bozena napisala psiaki beda mialy futro po obu rodzicach, stad moge zakladac tak mocna obfitosc tego wyposazenia A to zdjecie tatuska tez lubie, dostalismy je od Wojtka i Malgosi jak odbieralismy naszego bąbla
|
|
|
#125 |
|
Member
|
No faktycznie futerko ma długie i dosyć obfite
|
|
|
#126 |
|
Member
|
Myślę, że trochę genów dostała po pradziadkach ze strony Maxa - Agar Reolup i Brendy -Ali Reolup, zresztą są braciszkowie, którym natura urody i futerka nie poskąpiła. Dziadek Jerry Lee (2 ostatnie fotki)też futerko miał całkiem całkiem a i wzrostu byli całkiem słusznego i o urodzie nie wspomnę. Babcia Jessika jak pamiętam na sukę też ma niezłą kryzę. I kolejno panowie przodkowie. I zdjęcia chyba w zimie nie były robione.
![]() ![]() ![]()
|
|
|
#127 |
|
Wilczy Duch
|
Bozenko,swietne zdjecia
, nie ma co przodkow to ma przednich Hmm to ja teraz pobawie sie chyba w krzyzowki mendlowskie i reszte No a dzis trzymajcie kciuki bo jade ... no ok,nie z wilczakiem,bo za mloda,a z moim siberiankiem do p. Siembiedy robimy przeswietlenie na lokcie i bioderka... |
|
|
|
|
|
#128 | |
|
Junior Member
|
Quote:
A tutaj podaje sklad karmy, biotyna tez jest Składniki Kukurydza, kurczak i indyk, kukurydziana mączka glutenowa, ryż, suszona pulpa buraczana, tłuszcz zwierzęcy, jaja w proszku, dehydratyzowana marchew i groszek, chlorek potasu, sól, olej roślinny, siemię lniane, L-lisine hydrocloride, L-karnityna, witamina E, L-tryptofan, chlorek choliny, fosforan sodu, witamina C, siarczan żelaza, tlenek cynku, mieszanina tokoferoli, niacyna, tiamina, witamina A, ß-karoten, kwas cytrynowy, siarczan miedzi, pantotenian wapnia, chlorowodorek pirydoksyny, tlenek manganu, wyciąg z rozmarynu, ryboflawina, witamina D3, kwas foliowy, jodan wapnia, selenin sodu, biotyna, witamina B12. Naturalnie konserwowana mieszanką tokoferoli, kwaskiem cytrynowym i wyciągiem z rozmarynu.
|
|
|
|
#129 | |
|
Licho nie śpi...
|
Quote:
![]() Dla porównania wklejam fotkę z "zabójczą" kryzą mojego Licha. Miał wtedy 6 miesięcy. To jest coś ![]() Hi Hi Hi |
|
|
|
|
|
|
#130 |
|
Junior Member
|
|
|
|
|
|
|
#131 |
|
Licho nie śpi...
|
Jolu kotka kilka dni wcześniej podniosłam z ulicy. Chodziły juz po nim muchy, a ludzie butami przesuwali bo myśleli, że to trupek... Teraz wygląda juz jak kot, nie jak szmatka. I muszę powiedzieć, że kocica wychowana z wilczakiem to kamikadze! Przepraszam za OT. |
|
|
|
|
|
#132 |
|
Wilcza Saga
|
ja wiem coś o wilczaku i kocie...a nawet nie jednym
|
|
|
|
|
|
#133 | |
|
Gorthan's WeReWoLf
|
Quote:
Kot kamikadze to nic w porownaniu do szczura kamikadze |
|
|
|
|
|
|
#134 |
|
Junior Member
|
Mentaś też ma już jakieś włoski na szyjce ale, że chłopak jest mały i chudy to w wieku 6 m-cy bez tygodnia wygląda to tak:
![]() i tak: ![]() oraz troszkę bliżej: ![]() pozdrowienia! Hexeann & Mentall |
|
|
|
|
|
#135 |
|
Silver Power
|
Lori - mała złośnica waży obecnie 20 kg. Jest raczej drobna i przy braciszkach wygląda troche niepozornie
Ludzi i dzieci uwielbia a na psiaki szczerzy kiełki Szczeniaczki są śliczne - dzięki, że wstawiacie aktualne fotki - miło patrzeć jak rosną. Wiemy !!! Nie jesteśmy obiektywni ![]() ![]() ![]() Pozdrawiamy wszystkich Wojtek i Małgosia |
|
|
|
|
|
#136 |
|
Junior Member
|
jak widac szkolenia sa dla "obojga"
![]() kompania baaacznosc!! na praaawo patrz!!
|
|
|
#137 |
|
Junior Member
|
my tez z ciekawością pospieszylismy do wet. zeby zwazyc Baruśka ( waga domowa sie zepsuła...) .
ważony w czwartek miś miał 36 kg !!! co do lwiej grzywy to raczej słabo u nas... jednak silverkowe panienki są w tej dziedzinie niepokonane a tak wygląda teraz nasz kawaler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a to pan i pies po szkoleniu ![]() apelujemy do MINORKA - pokaż się braciszku no i oczywiscie najlepsze zyczenia dla rodzeństwa - jutro kończymy pół roku !!! ( czasem chciałabym z powrotem mojego małego szczeniaczka )
|
|
|
|
|
|
#138 |
|
Member
|
Jeżeli chłopaki wdali się w Maxa to w zimie grzywy nie ma ale od marca do listopada futro rewelacyjne
|
|
|
#139 |
|
Junior Member
|
Wszystkim SilverPowerkowym siostrzyczkom i braciszkom
- wszystkiego najlepszego z okazji ukończenia dziś pół roczku! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() po jednym dla każdego szczeniaczka! Hexeann & Mentall |
|
|
|
|
|
#140 |
|
love and terror
|
no to zyczymy kolejnego, milego pol roku. |
|
|