|
|
|
|||||||
| Wzorzec & bonitacje Jak powinien wyglądać typowy wilczak, ile waży CzW, ile ma w kłębie, informacje o przeglądach hodowlanych .... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 | ||
|
Distinguished Member
|
Quote:
I aż mnie krew zalewa jak coś takiego widzę Quote:
Osobiście mam ten problem, że na obóz nie mam możliwości, żeby pojechać -przynajmniej na razie- a właśnie taki temat byłby dla mnie super ze względu na to, że mogłabym usłyszeć troche fachowych opini siedząc w domu przy komputerze To jak, zaczniemy ten temat? ...Bo mam doskonały przykład (leżący tuz obok z rozkosznie rozwalonymi łapami )
|
||
|
|
|
|
|
#2 |
|
VIP Member
|
Temat wcale nie musi polegac na dokopywaniu - wiadomo, ze bardzo ladny pies dla kogos, dla innego bedzie psem zlozonym z gigantycznych wad. Mysle, ze nie o to chodzi
Dlatego dzis wybieramy to a nie inne skojarzenie, jesli chcemy szczeniaka - bo cos nam sie podoba WYchodzac od tego, co wg nas stanowi o pieknym wilczaku mozemy poznac wlasne preferencje, wg ktorych, pozniej oceniamy danego osobnika. Prawdopodobnie okaze sie, ze "nasze" punkty widzenia beda tozsame z punktami innych....i zupelnie rozne u pozostalych. To nic dziwnego. Natomiast wywolanie kulturalnej (!) dyskusji czy dana cecha jest wada, niedostakiem czy neutralna cecha moze poszerzyc nasze spojrzenie na rase Moim zdnaiem wszystko jest dla ludzi |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Member
|
gaga
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Member
|
Przemek wydrukowałam i przeczytam parę razy
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Wilcza Saga
|
Super temat
Mi się przydaJeszcze raz mówię - temat świetny. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Gorthan's WeReWoLf
|
Jak dla mnie temat fajny, ale lepiej bez zdjec, bo zaraz bedzie znowu jakas wojna. A po co?
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
VIP Member
|
Ja naparwde nie rozumiem dlaczego ktos mialby sie obrazac. Szanuje, ze ktos nie chce- OK, nie umiem tylko zrozumiec powiazania pomiedzy faktem, ze pies jest "moj" a powiedzeniem, ze ma jakis niedostatek.
O co chodzi????? |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Member
|
tak mi się teraz przypomniało Kasia&Cora ty tak jak ja (tak mi się wydaje ) dopiero w tym roku tak na prawde masz wilczaka i styczność z nim .Czytałaś pewnie o otwartej sierści A czy miałaś okazję ja zobaczyć ? Ja miałam to szczęście i teraz wiem jak to wygląda Mam 2 wilczaki jeden ma gładką sierść drugi ma fale dunaju i ta jest ok i ta ale czy nie chcielibyście zobaczyć o jakich falach mówię? Jedna rasa wszystkie rasowe a jednak inne NIE GORSZE INNE dla porównania można by pokazać sierść wybitnie długą Nie Typową dla tej rasy a jednak sie zdarzyła Można by pokazać typy sierści ale nie chcecie zdjęć to wam nic nie pokarze
Ja też wyrażam zgodę na pokazywanie moich psiaków Wolfin masz racje każdy psiak , człowiek ma wady i sztuką jest umieć śmiać się z tych wad |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Member
|
halllooooo ludzie przeciez dla kazdego (tak mysle )wlasciciela ktory kocha swego psa to on jest najpiekniejszy najmadrzejszy i nawet gdy na wystawie nie zajmie jednego z najwyzszych miejsc i tak powie ze sedziowie sie nie znali i psiurka skrzywdzili wiecie co wam wszystkim powiem -najpiekniejszym psem jest moj (dla mnie oczywiscie)a zaraz po nim wszystkie inne bo tez sa cudowne i chca byc kochane a nie oceniane ale tak ten psi swiat juz jest poukladany ze szukamy i zmierzamy do idealu i gdzies tam w skrytosci mamy nadzieje ze jakis sedzia i naszego piesia doceni za to czy owo wiec temat ktory sie rozwinal jest siii tylko ostroznosci nigdy nie zaszkodzi miec odrobinke a na koniec pozdrawiamy Anetke i jej rodzinke serdecznie-Dorota Adam a siostre pozdrawia Jotun z Gdyni
|
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|