|
|
|
|||||||
| Hodowla Informacje o hodowli, selekcji hodowlanej i miotach.... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 | |
|
VIP Member
|
Quote:
Juz odpowiadam ...precyzyjniej to się nie da...upieram się przy prześwietlaniu wybranej -namierzonej hodowli. pamietasz może jakieś pół roku temu ogłoszenia na allegro? Gość proóbował sprzedawać jakieś szczeniaki jako CzW Takich przypadków może być więcej ...rasa jest na tyle nieznana i "chwytliwa", że mozna próbować mniej świadomym ludziom wcisnąć kit.... Jasna sprawa, że te bardziej znane i tu obecne hodowle sa raczej poza podejrzeniami i wybierając własnei jedną znich mamy przynajmniej pewność , że to na pewno ta rasa ....pozostaje nam juz tylko wybrać odpowiedni pod katem wygladu czy zachowania egzemplarz - czyli połowa roboty z głowy.... Jednak patrząc na ogólna populację psów (wychodząc juz poza te jedna rasę) -i jak sądze Ty tez masz tego niezły przegląd.....stan zdrowia psów jest fatalny !!! Jeśli na codzień widze i słysze , że młodziutkie ON-y, labki. goldeny sa operowane, ratowane, powaznie leczone to zaczyna mnie krew zalewać i wstępuja we mnie mordercze instynkty wobec tych zwyrodnialców, którzy przyczyniają się do cierpień zwierzaków poprzez rozmnażanie nieodpowiednich do tego celu psów.... Myśle, że jedynie poprzez świadomy wybór przyszłych właścicieli mozna wyeliminować tak sużą podaz szczeniat po dysplastykach, wnetrach, psycholach itp...oraz oczywiście psów bez rodowodu... To jedno wyjasnienie ( mam nadzieje, że zadowalające?) Drugie .....kazdy z nas ma różne oczekiwania względem wybranego wilczaka : płeć, wielkość , kolor, charakter, predyzpozycje, potencjał hodowlany.... Ktoś Ja osobiście na tej zasadzie wyeliminowałam czeskei hodowle Uff....wyjasniłam? A przy okazji - co słychać u królewny Halli?? |
|
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|