|
|
|
|||||||
| Kluby CzW i prawo Kluby CzW w Polsce i za granicą, informacje na temat grupy inicjatywnej Klubu Czechosłowackiego Wilczaka, przepisy dotyczące rasy... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 | ||
|
Dziad Borowy
|
Quote:
Quote:
Pytałeś w ZKwP o oficjalną interpretację?
|
|
|
|
#2 | |
|
VIP Member
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Dziad Borowy
|
Quote:
O możliwym konflikcie z regulaminem Daniel napisał o 13. Jego wiadomość przeczytałem po 20 - raczej nie uzyskałbym dziś odpowiedzi z ZK więc zapytałem czy twierdzenie Grześka ma jakies postawy. Jego odpowiedź rozwiała moje wątpliwości - tu ukłon w jego stronę
|
|
|
|
#4 | |
|
VIP Member
|
Quote:
Może faktycznie brak emotki nie nadal oczekiwanego wydźwięku |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Senior Member
|
Quote:
Może ale niestety nie do końca. Definicje słowa kynologia pewnie wszyscy znaja - nauka zajmująca się psami , ich biologią, użytkowaniem, systematyką, pochodzeniem i hodowlą Wszyscy wiedzą, ze w Polsce działają dwie organizacje kynologiczne nalezące zarówno do FCI jak i do ACE. Drugą kwestią jest to co należy do obowiązków statusowych takich organizacji. Status stowarzyszenia opiera sie na zupełnie innej działalności i w zaden sposób nie pokrywa sie ze statusem ZKwP. Kompetencje obu stowarzyszeń w zaden sposób się nie dublują. Do wiadomości . Czy mogę należeć do XXX i do ZKwP Oczywiście, że tak. Informacja została potwierdzona przez kierownika ZKwP oddział w XXXXXXX. Członek Związku Kynologicznego w Polsce nie może należeć do żadnej innej organizacji kynologicznej(takiej, która jest konkurencyjna do ZKwP np. taka, która organizuje wystawy lub taka dzięki, której hodowca mógłby zarejestrować drugi miot od tej samej suki w tym samym roku czyli np. Związek Kynologiczny w Angli itp.). Poza tym nie ma innych ograniczeń Według takiego stanowiska ZKwP w Polsce działa wiele stowarzyszeń. Nikt z osób tam należących nie został wykluczony ze związku jak i pozbawiony praw hodowlanych. |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Wilczasty : Foto
|
Quote:
Drugą organizacją jest Polski Klub Psa Rasowego i podpięty jest on pod ACE i nigdy nie będzie współpracować z FCI. Poczytaj sobie przepisy FCI . Ta organizacja rozmawia tylko i wyłącznie z jedną organizacją w danym kraju. W polsce jest to ZKwP. Z tego powodu zostały ostatnio zerwane rozmowy z MOLDAVIA.
|
|
|
|
#7 |
|
Senior Member
|
" Polski Klub Psa Rasowego jest członkiem międzynarodowej federacji F.C.I (Federation Canina International) oraz europejskiego stowarzyszenie ACE (Association Cynologique Europeenne) "
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Wilczasty : Foto
|
Liczyłem że to napiszesz .Tylko że ZKwP należ do FCI Fédération Cynologique Internationale
a Klub Psa Rasowego należy doF.C.I. FEDERACIÓN CANINA INTERNACIONAL taka niewielka różnica w nazwach i pisowni ich skrutów, a odrębne organizacje nie współ pracujące ze sobą
|
|
|
#9 | |
|
Call Me Sexy Srdcervac
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Call Me Sexy Srdcervac
|
odświerzam temat...
czy jakieś ustalenia dotyczące daty i miejsca walnego zebrania zostały poczynione? |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Senior Member
|
Niestety na razie rozstrzygamy sprawy prawne i to jeszcze trochę potwa. Musiały zostać wprowadzone pewne modyfikacje do statutu. W ramach toczącej się dyskusji i wątpliwości nie chcemy kogokolwiek narażać na jakieś nieprzyjemności.
Last edited by wilczakrew; 27-04-2009 at 09:49. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
K-Lee Family
|
Statutu...
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Galicyjski Wilk
|
?? Grzesiek jak juz cos piszesz, to pisz jaśniej. Na zebraniu przydałby się prawnik, tak czy siak. Ale chyba jest jakiś wilczakowiec z takim wykształceniem.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Senior Member
|
Może i jest albo i nie ma. Ja o tym nie wiem i za mało jest osób chętnych do jakielkolwiek pomocy. Zresztą na dzień dzisiejszy nawet nie wiem jaka była by potrzebna. Ja obecnie prowadze pewne rozmowy z prawnikami na temat stowarzyszenia i całego procesu nie da się tak prosto i szybko zakończyć. Za duzo jest rozbierzności i kontrowersji w tej sprawie. Muszę tez odbyć pewne rozmowy z kilkoma osobami z wilczakowatego świata i wtedy będą podejmowane jakies konkretniejsze decyzje. Nie da sie rozmawiać na ten temat ze wszystkimi i tym bardziej na forum. Nie mozemy wprowadzać tutaj ponownie zamieszania. Muszę mieć znacznie więcej informacji prawnych i to nie zwiazanych bezpośrednio z tematem. Na to potrzeba czasu i większosć musi się uzbroić w cierpliwosć. Czy i co sie z tego urodzi nie wiem na dzień dzisiejszy.
|
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|