|
|
|
|||||||
| Sport & trénink Českoslovenští vlčáci jako pracovní psi - jak cvičit, jak učit nové prvky, informace o soutěžích a zkouškách a výcvikových seminářích... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 | |
|
Junior Member
|
Quote:
tak my určitě stejného DRAKA máme!!!!! Naše Xara slavila 10 měsíců a kdybych tu měla vyjmenovat všechny zničené věci, stránka by nestačila. A to ji máme na zahradě a ne v bytě, neumím si ani představit, jak by to doma vypadalo Tak např: okousaný zahradní nábytek, vyškubané 4 hlavy několikaleté tatínkovi vinné révy a také všechny menší maminčiny okrasné keříčky, rozkousané 2 venkovní teploměry a jeden vodní, plůtek z rákosu na cimpr campr, zničených pár květináčů, na malé kousíčky naporcovaná zahradní hadice, z konve na kytky máme cedník, pořád někde vykopaná nějaká ta díra, roškubaný psí pelíšek, tucet plyšáků, nějaká ta slepice , ted se jí podařila dokonce zkolit několikaletá vrba Už asi ve 4 měsících se Xara naučila házet na terasu přede dveře různé nářadí a vše co dělalo rambál, a to za účelem upoutání naší pozornosti Ted už vyvede něco jen OBČAS a konečně dostává rozum. Přivolání nebo štěkání na povel pro ni není problém, na vycházky chodíme téměř pořád na volno, odvolám ji, i když vidí psa či zvěř, jen se mi ještě sem tam rozběhne za zajícem a se všemi psy zatím vychází bez problémů. Ale nejde tyhle nesmírně vyčůraný, chytrý a neustále něco devastující potvory prostě nemilovat Občas mám dojem, že je chytřejší než já
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Member
|
Jano, pokud se vám podaří najít v okolí Pardubic cvičák, kde by znali ČV a uměli s nimi pracovat, určitě bych se k vám přidal. Ten můj prcek zatím neměl moc co zničit, ale je schopnej hodinku šlapat jak hodinky a potom přijde hluchota a např. pes je přednější, takže už jsme začli se stopovačkou.
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Member
|
Quote:
My chodíme do Velkého Borku u Mělníka (cca 40min svižnější chůze)...a zatím spokojenost.Jezdí sem i z větší dálky (Praha apod.) a např. i Kamila s Ohnivákem-občas..tak to asi o něčem vypovídat bude. Kdyžtak napiš na mail nebo tady PM ...můžu se ti ještě dnes zkusit zeptat na cvičáku..
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Junior Member
|
Okolo Pardubic, nedoporučuji vyhlášený cvičák nemošice, jsou to sporťáci a když jsem chtěla přijít řekli že na čsv nemají chuť ani čas. Doporučuji cvičit u Pardubic u pana Štěpánka ve Spojile. na netu najdete jeho stránky, cvičák je super vybavený, osvětlený,cvičí se často, a navíc měl sám čsv. Kdysi jsem se s ním bavila a byl rád za každé cvičící čsv.
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
http://www.arqeva.cz/
|
Quote:
|