![]() |
![]() |
|
_Administracja Pytania związane z działaniem Wolfdoga, bazą danych i innymi sprawami technicznymi.... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#19 | |||
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Doskonale tez wiedza, jakie dane potrzebujemy. Jesli nie wysla nam numerow tatuazy to logicznie jest, ze ich tam nie bedzie... ![]() Quote:
Quote:
![]() Baza nie musi byc zgloszona, bo zgloszeniu NIE PODLEGA. Ale dla zasady zgloszenie wyslalismy. - Wlasciciel zawsze ma prawo decydowac o tym, czy jego dane personalne beda w bazie czy nie i jaie dane to beda. - Nie interesuja nas dane osobowe - choc i tak wiekszosc osob je podaje. Od hodowcow oczekujemy danych, ktore nie sa OSOBOWE, ale ktore sluza nam w celach statystycznych. - Hodowca nie musi przesylac zadnych danych, ale i my nie musimy reklamowac jego hodowli. Zasada "wolnej woli". Niestety Twoja pytania spowodowane sa tym, ze nie orientujesz jak "to wyglada". Nie przejmuj tego jako atak, ale gdybys byl hodowcow to wiedzialbys do czego sie zobowiazales... ![]() Podajac reklame miotu na Wolfdoga (a co dotyczy tez istnienia na liscie hodowcow) zgadzasz sie z punktami o ktorych pisalam: - W miarę upływu czasu lub najpóźniej po oddaniu szczeniąt jesteś zobowiązany dopełnić informacje o szczeniakach (data urodzenia, imiona, numery rejestracji, numery tatuażu lub/i chipów, imona nowych właścicieli, a jeśli to możliwe kontakt na nich - adres, telefon, email) przesyłając te informacje na email [email protected] lub ostatecznie w wyjątkowych przypadkach telefonicznie na numer 0 601 812184. - Bezpłatna reklama szczeniąt bazuje na obustronnej współpracy - Ty masz możliwość za darmo i efektywnie ogłaszać swój miot, a nam jako "zapłatę" musisz jedynie udostępnić informacje o swoich szczeniętach i ich właścicielach. Do czasu, gdy nie spełnisz warunków opisanych w punkcie nr. 7 nie będziesz mógł się już ogłaszać na tym serwisie. "Czystki" zostaly dokonane wlasnie dlatego, ze kazdy chce byc na liscie i "uzywac" popularnosci Wolfdoga, ale zalega cisza, gdy przychodzi czas, aby zrobic cos dla serwisu...cos, do czego sie zobowiazalo. Osobiscie mam troche dosyc tego, ze to JA musze sie prosic o dane, ktore powinnam dostac na email "bez laski". Zamiast przeszukiwac internet, katalogi i wysylac dziesiatki emaili wole isc na spacer z psami... ![]() Zdaje sobie sprawe, ze czasami nowi hodowcy o tym zapominaja, ale "doswiadczeni" doskonale wiedza, jak to sie odbywa.... W przypadku hodowli z ktore pochodzi Ciri tych informacji o miocie 'C' nie otrzymalam - wszystko co jest w bazie jest tam WYLACZNIE dlatego, ze sama uzyskalam te dane. Musze przyznac, ze hodowla "Wilk z Polskiego dworu" ucierpiala troche dlatego, ze nie wszystko udalo mi sie SAMEJ zdobyc. Bo ona z listy zniknela (do czasu otrzymania pelnych danych) a na liscie stale jest np hodowla "Jantarowa wataha", ktora rowniez powinna zostac wykasowana, a wybronila sie jedynie tym, ze to JA wykonalam prace hodowcy i to JA skompletowalam dane o miocie tej hodowli. Aby bylo fair obiecuje teraz juz tego nie robic - JA nie bede kompletowala danych hodowli spisujac je z internetu i katalagow, dzieki czemu rzeczywiscie znikna hodowle, ktore nie wysylaja nam danych o miotach.... A zasady beda dzialaly "po rowno" wobec wszystkich. |
|||
![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|