|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
I tak dobrze, ze pomontowali kosze na psie kupy, na kazdym kroku. Od tego czasu ilosc kup zmalala... przynajmniej w okolicach Kromera. Jako ciekawostke napisze, ze jak na razie najbardziej 'zafajdanym' miastem w jakim mialem okazje byc jest Berlin! W okolicach Max Schmelling Halle na jednym ze spacerniakow, bylo tyle odchodow, ze glowa boli. Chociaz widzialem jednego Niemca, co po swoich wyzlach od razu posprzatal.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
K-Lee Family
|
![]()
Na naszym osiedlu też pomontowali kosze na kupy, ale... przy chodnikach, przy trawnikach nie ma nadal... kosze są non stop pełne śmieci, które kupami nie są. Czasem muszę przez pół osiedla drałować z pełnym woreczkiem...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
No to fakt, ze sa przy chodnikach, jakkolwiek... lepszy rydz niz nic.
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
K-Lee Family
|
![]()
Nie ma
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
Szczerze. To liczylem na taka odpowiedz.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
złośliwy krasnolud
|
![]()
Ale macie wypasioną tą akcję we Wrocławiu. Gratuluję i zazdroszczę. Może u mnie też się da coś ruszyć. W sumie władze mają dosyć rozsądne podejście do psów.
![]() |
#7 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wiewiórka Wredna
|
![]()
Gdyby ta Wrocławska akcja była na szerszą skalę, to by było super - wczoraj o tym czytałam, bo znajoma się przeprowadza i byłam ciekawa, czy będzie w tym brać udział.
![]() |
#9 |
K-Lee Family
|
![]()
Podeślijcie jakieś linki proszę
![]() Akcja miała wejść w styczniu, ale na razie ani widu, ani słychu. Na stronie UM cisza, w ZKwP też nie widzą kompletnie nic... nawet nie słyszeli o czyjmś takim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Poniekąd właśnie dlatego - ponieważ nie mam wystarczającej wiedzy o plastiku "biodegradowalnym", zdecydowanie wolę używać torebek papierowych. Dlatego się cieszę, że w Gdyni są torebki papierowe z kartonowymi "zakładkami" do zbierania, bardzo toto wygodne ![]() ![]() Też tak myślę. Powinniśmy chyba patrzeć trochę dalej niż na długość własnego nosa i zamiast prezentowania postawy "co z oczu, to z serca" (JA wyrzucam psie kupy do kosza na śmieci, który ktoś tam opróżnia i wywozi daleeeeko, gdzie MOJEMU trawnikowi nie zaszkodzą -> JA jestem w porządku, a nawet godny/godna naśladowania) dawać przykład osoby dbającej także o świat trochę dalszy niż własne osiedle. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() A co w sytuacji wieczornego spaceru (jest ciemno)? Jak tu dać przykład? Dla fanów demonstrowania są znaczki, naszywki. Świat w mikroskali zmienia jedna z naszych wokalistek, rezygnując z pampersów i wracając np. do tetry...szacun, bo tu ratowanie świata wymaga na serio sporo wysiłku.
![]() Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować. チェイタン。 Last edited by Gaga; 13-03-2011 at 19:15. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() Chodzi mi głównie właśnie o mikroskalę. Przecież psiarze rozmawiają, wymieniają się doświadczeniami i opiniami również na takie mało romantyczne tematy ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |