|
|
|
|
#1 |
|
Junior Member
|
Snad tohle téma přitáhne oči některých novopečených majitelů a přečtou si příhodu, která není veselá, ale má dobrý konec...
Když byl Agyr mladý (tak 5 měs.) šel jsem s ním jednou nakupovat a nechal ho uvázaného před obchodem u zídky se zábradlím. Nakupuju a nakupuju a najednou si uvědomím, že někdo volá "komu tady běhá ten velkej šedivej pes?!". Vystřelil jsem jako z praku a před obchodem mne radostně vítal vyplašený Agyr bez vodítka a obojku. Podíval jsem se k zábradlí a ke své hrůze zjistil, že vodítko s přetrženým koženým obojkem visí na druhou stranu. Asi se lekl vozíků nebo někoho kdo si ho chtěl pohladit a zábradlí přeskočil. Hrůza na tom bylo to, že na druhé straně bylo parkoviště 3m hluboko. Kdyby se tenkrát nepřetrhl obojek, neprožili bychom spolu krásných 13,5 roku. Nejsem jediný koho tohle postihlo ... kamarád na stejném místě a z podobného důvodu málem přišel o fenku - ta neměla tolik štěstí a visela na stahováku a pevném laně. Okolo stáli lidé, koukali jak se fenka škrtí a sice někdo kamaráda zavolal, ale nikdo jí nepomohl přestože měla náhubek. I tato příhoda měla dobrý konec, i když kamarád musel fenku zresuscitovat. Poučení je banální - Nikdy nepřivazovat psa tam, kde by se mohl oběsit, i když to není na první pohled patrné! |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Junior Member
|
Quote:
, ale třeba ano a dočtem se toho mnoho Zajímala by mě reakce sousedky, když se dověděla, že ten ptak je tvůj pes |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
|
Gabrielo, tady už byl článek s "veselými příhodami", někdy před rokem? nebo déle? Musíš se podívat do historie. Těch zážitků tam bylo myslím dost.
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Junior Member
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Junior Member
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Member
|
Ahoj. Taky něco málo přidám. Chilli má 4 měsíce a zjistila k čemu je na dveřích klika. Když je na dvoře a je jí smutno, tak se zajde podívat do domu na návštěvu. Úplně poprvé přišla v den výletu do zooparku Chomutov okolo šesté hodiny. Samou radostí mě olízala obličej a hupla do postele. Tam zvalchovala i moji Péťu a odmítala se nechat vyhodit, asi aby jsme prý nezaspali. Hned den na to slyším po ránu křik a pak smích mojí mamky ze záchoda, že si prej obličej umí umýt sama. Jako opatření jsme otočily kliku na vchodových dveřích nahoru a vysvětlovali Chilli že takhle nee. Mezitím doma pohoda, sem tam si přestěhovala pelech, rozkousala karton, vyhrabala venkovní truhlíky atd. Dneska po ránu slyšim otevření dveří do pokoje. Otevřu oko a bez hnutí koukám co že se to děje. Vykoukla na mě vlčí hlava... a hned na to tryskem z baráku. Tak jdu pozavírat dveře a ejlhle, z několika párů bot za dveřmi zbyla jedna pantofle a jedna teniska. Dal jsem se do hledání. Našel jsem všech 8 párů tak nějak po různejch koutech dvora. Zatim žádnou botu nezničila, ale koukala na mě z pozarohu auta jestli z toho něco bude. Tet v nejbližších dnech kupuju kouli namísto kliky, protože klika nahoru není překážka
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Member
|
..s klikama jsem Sofi naštěstí předběhla. Otočila jsem je dřív, než ji napadlo otevírat si dveře. Zatím to funguje:-)
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Member
|
Taky bych rád přispěl veselou příhodou jenže Akkon při a chvíli po krmení je v kotci a když je venku, tak místo tropení hloupostí chodí za jezevčíkem a učí se od něj. Na druhou stranu je asi pravda, že stoprocentně se naučí každou špatnost. Našemu jezevčíkovi do žrádla nikdo nelezl a i on si hlídal Akkona, aby se tak nestalo, jenže ejhle. Vlčoun má najednou přes 20kg a svoje žrádlo si hlídá. Byl to prima sprint, když slyším nadávání a přijdu ven a koukám, že pesan drží jezevčíka u misky pod krkem. Odtrhnul jsem je a šel s nima ven, ale s čím kdo zachází...
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Senior Member
|
No, tak nějak to bylo. Máme taky veselé příhody z natáčení, akorát, že už jsme je psali minule
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Junior Member
|
Quote:
|