Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Výchova & charakter

Výchova & charakter Jak se postarat o štěně, jak ho socializovat, nejčastější problémy s ČSV a jak je řešit...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 02-04-2009, 20:10   #1
LenkaR
Junior Member

LenkaR's Avatar

Send a message via ICQ to LenkaR Send a message via Skype™ to LenkaR

Ahoj, našla jsem si toto téma, protože jsme začali mít doma naprosto stejný problém .......... Našel někdo nějaké řešení nebo z toho musí postelový miláček vyrůst?? Já ji od jednoho h....a odeženu s rázným "fůůůůůůůůůj" a v druhém se mi vyválí. Dneska se dokonce vyválela v nějaké močuvce či co. Drhla jsem ji půl hodiny, tentokráte i se šampónem. Stihne se vyválet i když je na stopovačce. Taky ji strašně začalo bavit chytat myši a podobné živočichy žijící v zemi. Udělá hop hop a má myš v tlamě, než si ji přitáhnu má ji sežranou. Jelikož trénujeme na louce aporty tak ji náhubek nedávám, máme kousek od domu obrovskou louku, kde se přes noc pasou srny a prasata, takže pozůstatků je tam hodně...
LenkaR jest offline   Reply With Quote
Old 02-04-2009, 21:16   #2
leila
http://www.tobrok.sk

leila's Avatar

ja som s tým tiež mala problém, brala som si psa 15 mesačného. vyválal sa v každom h....e ale LEN v ľudských. jeden čas denne a po celom tele - TO bol smrad a fujtajbl. tiež v močovkách a v mŕtvole - mŕtva koza. teraz má 2 roky a nejaký ten mesiac. už to nerobí. bolo to stále fúúúúúj! a keď nereagoval letel po ňom kamienok alebo niečo také a potom som ho odstrkovala takého smradľavého. on sa totiž prišiel vždy pochváliť "aha ako voniam" a chcel sa aj "podeliť" a nažil sa obtierať okolo mňa. na to som reagovala "no fuj, ty smrdíš, choď preč, nechcem ťa takého". teraz sa už ignouje alebo len maximálne sa motá okolo "onoho" miesta a obzrie sa, čo ja na to. očas to skúsi len náznakom ale stačí "čo robíš?!" a už vstáva. treba len cvičiť. u nás učinkovalo toto, čo bude u vás zistíš len časom.
s tým druhým - požieraním - problém nikdy nebol. mŕtvolku len oňuchá a nechá tak. ale myšky loví aj tak - má to dovolené. so zajacmi a srnkami problém nemáme a nelovíme - odnaučili sme sa. takže čo sa tohto týka, nechám priestor druhým
ale počula som aj taký názor, že ak pes dostáva mäso surové, že mu to "nechýba" a nepotrebuje požierať mŕtvoly. ale neviem, nejak sa mi to nezdá. to len ako perlička, čo som počula...
Old 03-04-2009, 09:39   #3
saschia
Member

saschia's Avatar

Send a message via Skype™ to saschia

No Freika je normalne na surovom mase a aj tak lovi mysi a hrabose este aj pri treningu pri bicykli a cez nahubok. Ale ona ma lov mysiciek povoleny, len ju upozornujem ze ak klofne desat velkych hrabosoov tak ma na ten den dosta vecera uz nebude. Ale zatial ma rekord len nejakych sedem malych za vychadzku... O pozierani najdenych mrtvol a valani sa v nich by vedel rozpravat Pato. (teda o Freikinom pozierani a valani sa, Pato je vcelku slusne vychovany )
saschia jest offline   Reply With Quote
Old 03-04-2009, 09:48   #4
leila
http://www.tobrok.sk

leila's Avatar

Nerčo ich uloví, zabije a nechá tak. nepožiera... Niekedy je sklamaný, ako tá myška málo vydržala, keď si ju vyhadzuje, pustí, znova chytí... niekedy mám pocit, že mám mačku
Old 10-02-2010, 18:19   #5
Spajna
Junior Member

Může mi někdo objasnit, proč to ty potvory dělají?
Spajna jest offline   Reply With Quote
Old 11-02-2010, 10:16   #6
mellorn
Member

mellorn's Avatar

Quote:
Originally Posted by Spajna View Post
Může mi někdo objasnit, proč to ty potvory dělají?
jim to zda se voni.ja myslim,ze se tim snazi prekryt vlastni pach.
mellorn jest offline   Reply With Quote
Old 11-02-2010, 10:19   #7
Argus
Junior Member

Argus's Avatar

Send a message via ICQ to Argus

Quote:
Originally Posted by mellorn View Post
jim to zda se voni.ja myslim,ze se tim snazi prekryt vlastni pach.
Voní a chutná...
Argus jest offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules