Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Z życia wzięte....

Z życia wzięte.... Opowiadania ku przestrodze dla przyszłych właścicieli wilczaków...czyli wszystko o charakterze CzW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 24-04-2009, 13:01   #1
wolfin
Moderator

wolfin's Avatar

Send a message via ICQ to wolfin Send a message via Skype™ to wolfin

poprawiam bo nie tak napisalam:
no cos kazdy ma swoje wnioski na ten temat. i nie ma potrzeby tu tlumaczyc komus co i jak, czy byc adwokatem kogos. Gosia napisala jak to jest.

Quote:
Napisał Margo
Hamlet to rzeczywiscie Wilk... Ale cala sprawa jest stara, bo pochodzi sprzed roku (informacje o niektorych psach - te nieprzesylane przez hodowcow i wlascicieli - docieraja do nas ze sporym opoznieniem).

Krotko mowiac:
TAK - to ten sam Wilk. TAK - byl wpisany do wloskiego LIRa. Ale przed
rokiem - wiec nie neguje to reszty jego historii opisanej tu przez Shaluke, bo od roku wiesci o tym psie nie mialam... a Alessia widywalam...

ale idea napisana przez gage and Co jest calkiem interesujaca- najlatwej mowic ze "nicht werstehen" i pokazywac ze liudzie, ktore robia baze dodaja tam nieprawidlowe info.
czy tak trudno powiedziec ze to jest ten pies i ze wlasciciele zmienili zdania co do rodowodu czy dalszych jego spraw? dla mnie nie ma problemu. I niebylo tu takiego "och" "ach" jesli od razu nie bylo malowane na rozowo ale gadanie realne.

Last edited by wolfin; 24-04-2009 at 13:55. Reason: cytat.p.s. pisownia
wolfin jest offline   Reply With Quote
Old 24-04-2009, 14:11   #2
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to Gaga

Daiva, spokojnie Zobacz moje ostatnie zdanie - zupełnie nie poruszam tematu Wilka, jako takiego, nawet nie tykam zaistnienia Wilka czy Hamleta w bazie.
Chodzi tylko i wyłącznie o zasadę, wg której baza zawiera psy z rodowodem i te bez rodowodów. Taka zasada nie jest nigdzie zapisana, więc nie można uważać ani jednej ani drugiej opcji za jedyną, słuszną.
O ile dobrze zrozumiałam, to Ty zakładałaś że baza to TYLKO psy z rodowodem więc byłaś zdziwiona omawianym wpisem.
I na to odpowiadałam. na nic więcej.

Nadinterpretacja jest zbyteczna.
Ale jeśli niepokoi Cię los Wilka to masz podany kontakt- możesz skorzystać z niego.
Dla Twojej wiadomości- nie zabieram głosu w dyskusji o samym Wilku bo już to zrobiłam, raz- negując pomysł wyrabiania mu papierów i drugi- gdy został oddany, z przyczyn które dla mnie są kompletnie niewiarygodne.
Ale nie zwykłam rozmawiać z ludźmi, którzy innych (w tym i zwierzęta) traktują jak zabawkę lub narzędzie do leczenia się z własnych, nazwijmy to "niedoskonałości". Mój czas jest zbyt cenny abym go poświęcała na takie przypadki Zreszta powtarzanie 17 razy tego samego nie zmienia sensu pierwszej wypowiedzi, więc po co?
Wyjaśniam Ci to aby była jasność kontekstu mojej wypowiedzi- dotyczącej TYLKO niejasności pojawienia się nierodowodowego psa w bazie wolfdoga

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Gaga jest offline   Reply With Quote
Old 24-04-2009, 14:17   #3
wolfin
Moderator

wolfin's Avatar

gaga, nie umiem ja Ciebie ani zrozumiem ani komentowac jakos mi zawsze nie wychodzi, bo ktos tu jest madrejszy. a ten numer to pol polski ma ale jakos nikt nie chce dzwonic. dziwne troche tak?
tu taki OT wysedl.
A reszte juz napisalam
Old 24-04-2009, 14:21   #4
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Quote:
Originally Posted by wolfin View Post
gaga, nie umiem ja Ciebie ani zrozumiem ani komentowac jakos mi zawsze nie wychodzi, bo ktos tu jest madrejszy.
Coś Ty O to na pewno nie chodzi

Quote:
a ten numer to pol polski ma ale jakos nikt nie chce dzwonic. dziwne troche tak?
prawda? To morze współczujących serc i żadnego ruchu w stronę samego psa, zastanawiające.

Quote:
tu taki OT wysedl.
O WŁAŚNIE! Dotknęłaś sedna sprawy!!! od 99 postu mamy OT całego tematu

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Old 24-04-2009, 14:24   #5
wolfin
Moderator

wolfin's Avatar

ale to nie jest trudno - wroci Gosia do swiata zywych i zrobi odzielny temat z nazwa : "Byc czy niebyc - Wilk =Hamlet" i bedzie coool
Old 24-04-2009, 14:29   #6
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

otóż to i w jednym będziemy sobie dywagować czy baza ma być elitarna czy egalitarna a w drugim, jak ktoś chce może odpalać bomby atomowe, tankować czołgi i ładować kałachy oraz dzwonić po Griszę i Wanię

チェイタン。
Old 24-04-2009, 14:14   #7
sssmok
Gorthan's WeReWoLf

sssmok's Avatar

Send a message via Skype™ to sssmok Send Message via Gadu Gadu to sssmok

Quote:
Originally Posted by wolfin View Post
I niebylo tu takiego "och" "ach" jesli od razu nie bylo malowane na rozowo ale gadanie realne.
Dokladnie o to chodzi.

Forum to nie rzeczywistość...
A to, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
sssmok jest offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules