Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Żywienie i zdrowie

Żywienie i zdrowie Czym żywić wilczaka, informacje o karmach i pomysły na smakołyki, jak szczepić i co robić, gdy pies zachoruje....

Thread Tools Display Modes
Old 08-05-2009, 22:42   #4
wilczakrew
Senior Member

Quote:
Originally Posted by wolfin View Post
RAW - to TYLKO surowe mieso, kosci, subprodukty. Jesli tam jest CHOC kropelka gotowanego czegos to juz nie RAW a wieciej BARF czy ... mieszanka ze stola.
Juz jest o tym temat z podanymi linkami ale jak widze znowu czytac nie ma kedy ale gadac i grac profesorow mozna
ja karmie RAW juz kilka lat i wiem dobrze co tam jest. I dla tego jestem kedy liudzie mieszanki ze stolu czy surowe z suchem nazywaja RAW.
mam nadzieje ze nie bedzie cie juz robic bledow w nazwach.
Daiva zawsze będą błędy bo to jednak nie jest takie proste, a i różnice w zasadzie niznaczne.

RAW to naturalne mięso w zaden sposób nie przetworzone.
BARF to podobno to samo ale zbilansowane i już przetworzone.
Barfa mozemy też zrobić samemu jednak różnica pomiedzy tym kupnym i tym zrobionym jest diametralna. Ja jednak i tak wole swojego.
Gotowane - to przyrządzane samodzielnie i to też jest różnica w jaki sposób.

Najważniejsze aby psu nie mieszać gotowanego z surowym, a broń boże z granulatem. Wtedy jest to istna bąba dla psa.

P.S. Psiego jedzenia się nie przyprawia no chyba, ze odpowiednimi preparatami np. zielona ziemia. No i absolutnie nie wolno dawać tego co my jemy i solonego, nerki psa tego nie wytrzymują.

Last edited by wilczakrew; 08-05-2009 at 22:45.
wilczakrew jest offline   Reply With Quote

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules