![]() |
![]() |
|
Wzorzec & bonitacje Jak powinien wyglądać typowy wilczak, ile waży CzW, ile ma w kłębie, informacje o przeglądach hodowlanych .... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | ||
złośliwy krasnolud
|
![]() Quote:
Quote:
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
http://www.cswolfdog.cz/index.php?vi...tent&Itemid=75
lub http://www.csv.sk/docs/bonitacny_poriadok.doc Skad ta agresja...? Zwykle obozy ustawiane sa tak, aby odbywaly sie w roznych terminach. A Osiecznica koliduje z obozem na Slowacji... Oczywiscie nikt nie MUSI sie do tego stosowac... To jedynie dobra rada na przyszlosc, bo wtedy moze na kolejny oboz w Osiecznicy przyjedzie troche wiecej osob niz te kilkanascie z jednej hodowli ktore pojawia sie w tym roku, a ktorym termin z niczym nie koliduje, bo na zadne spotkania nie jezdza.... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() na Litwie nawet lepej niz na Polscie, a dla czego?, wiedza te, ktore znaja JAKI regulamin na robienia bonitacii maja byc. regulamin BONITACII jest z krajow pochodzenia rasy i NIEMA rozniczy gdzie ona bedzie robiona on dziala wszedzie. U nas bonitacia taka sama oficialna jak na Slowacii czy w Czechach, w Poslcie oficialna jest u Margo, a na PL indziej niestety nie. Ale po co ja tu tlumacze, i tak wies lepej ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Dlaczego Margo zmienia temat i wtrąca do niego kolejną złośliwą uwagę ?
Czy wynika to z braku argumentów czy niemożności odpowiedzi na zadane pytanie. Dlaczego Daiva wycofuje się z tematu, który sama podjełą ? Czy również boi się odpowiedzieć na zadane pytanie. Dlaczego Gaga czuje się obrażona moimi słowami ? Przecież to ja jestem renegatem. Przepraszam ale ja zamieściłem bezstronne info nie zawierające żadnych złośliwości w stosunku do nikogo. Zarzuty i złośliwości przyszły od innych, a ja nie mam zamiaru siedzieć już cicho wzywany to tablicy i mam pełne prawo na odpowiedz na zadane pytania czy swormułowane zarzuty pod również moim adresem bo też jestem uczestnikiem tego obozu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Moderator
|
![]() Quote:
Quote:
![]() Last edited by Margo; 29-07-2009 at 00:20. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]()
co mam 4 raz cytowac? dobra juz, pomoge dzieciom:
............... Bonitační komise Posuzování psů na bonitaci mohou provádět posuzovatelé s potřebnou kvalifikací. Bonitační komise je nejméně tří členná. Tvoří ji: posuzovatel pro exteriér, poradce chovu a vedoucí bonitace. Členové komise po celou dobu hodnocení psů úzce spolupracují a stanoví konečný kód a zařazení do chovu. Bonitační komise je povinna zapsat bonitační kód do průkazu původu a bonitační karty a jeho zařazení nebo vyřazení z chovu. Předat bonitační kartu majiteli psa a odůvodnit mu výsledek bonitace. V závažných případech odložit svoje rozhodnutí na další bonitaci. ................... albo ................... 1.Bonitácie prevádzajú 3 členné komisie menované výborom KCHČSV SR. Bonitačná komisia je oprávnená zo závažných dôvodov svoje rozhodnutie o spôsobilosti k chovu odložiť na ďalšiu bonitáciu. Komisia je zložená z poradcu chovu, rozhodcu exteriéru a člena usporiadajúcej organizácie. ........................ juz JASNEJ odpowiedziec nieumiem. p.s. jesli tak Ci nic nie interesuje gdzie kto jedzie i kto co robi, to po co diskutujes? mogles zrobic temat i poprosic od razu zamkac ja, niebylo 2 stron glupego gadania i atakowania Was. - moze warto o to poprosic i teras? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
O.T.
Greg, ja NIE ODPOWIEM na TWOJE pytanie, bo grasz idiota. Wiem ze liudzi wiedzia gdzie jest roznica miedzy oficialna i nie bonitacja i dla czego ona w FR, LT, DE, SK, CZ czy u Margo jest oficialna a idziej nie, to nie pytaj ponownie bo nie bede pisac, kedy ktos zapyta normalne bez hysterii, odpowiemi normalne, a tu podskakujes i tyle pokazujac ze nic nie wies choc bardzo w tym watpie. Czy poprostu nie mozes juz inaczej? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
![]()
Daiva i tak juz większym idiotą jakiego zrobiliście ze mnie na tym forum być nie mogę więc mi nic nie grozi. Z drugiej strony wróciłem na forum aby Tobie na nim tak dobrze i słodko nie było i nie było przynajmniej tutaj totalnej samowolki i kumoterstwa.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Head like a hole
|
![]() Quote:
o to to chyba postaral sie ktos inny i to na dlugo przed powstaniem tego forum.
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
love and terror
|
![]()
Grzesiek, a po co przytoczyles slowa Pavla teraz?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
|
![]()
Gaga, niemoge zabrac laurow,
![]() Teras ja juz jestem glownym sedzia, i razem z komisia robimi bonitacje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
VIP Member
|
![]()
Laurów albo batów, zależy od sytuacji
![]() ![]() Jakby nie patrzeć- sam top sędziów rasy ![]() No tak....racja: http://www.wolfdog.org/pol/bonitations/134.html pewnie by się Oskar ucieszył, że przeprowadził nielegalną bonitację i jej wyniki należy usunąć z bazy :P
![]() Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować. チェイタン。 Last edited by Gaga; 29-07-2009 at 22:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
Senior Member
|
![]() Quote:
Twoje manipulacje zdadzą się na nic. Nie zrobisz tego Ty, nie zrobi tego Daiva i Margo. Mozesz nabierać na te swoje głodne kawałki kogoś innego ale nie ludzi z tego forum. Zacytuje jeszcze raz to co cały czas piszę na tym forum i nie pozwolę na zmianę tematu do momentu jak nie dostanę odpowiedzi. Dopowiem jeszcze jedno do rankingu TOP ale ten tytuł nalezy się Tobie bo jesteś TOP w rozgrywaniu strategi mistyfikacji. Na temat sędziów kynologicznych nie widziałem takiego rankingu i pewnie zdania sa tutaj tak samo podzielone jak jest ich wielu na świecie. Quote:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
VIP Member
|
![]()
Oczekujesz, ze ktoś za Ciebie przeczyta regulamin CBEI lub CVK?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Moderator
|
![]()
wies co- ja poczekam i zobacze co bedzie
![]() ![]() a odpowiedz 5 raz taka sama. czytaj cytaty ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Head like a hole
|
![]() Quote:
To po co o tym spotkaniu pisać w takim razie? Palec w stronę tych co by ewentualnie chcieli przyjechać? (myślę, ze nie trzeba się obawiać, poza chłopczykiem od czambora nikt nie nie przyjeżdża na spotkania/obozy po to by potem gdzieś w sieci pisać bzdury o spotkaniu czy ich uczestnikach) I żeby nie było jest jak najbardziej za wszelkimi spotkaniami/obozami bez znaczenia kto je organizuje.
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Komplet jest na domki i taka też widnieje informacja o obozie. Kazdy może przyjechać na seminaruim, czy bonitację, każdy moze przyjechać poćwiczyć ze swoim psem lub popatrzeć czy podpatrzyć. Dosłownie każdy moze to zrobić i każdy jak chłopczyk od czamborka moze potem wypowiedzieć swoja opinię na ten temat. Oczywiście nie wolno tylko wypowiadać opini na jeden konkretny temat bo wtedy jest się renegatem. Tutaj można tylko chwalić , chwalić i dalej chwalić. P.S. Obraźliwy ton mozesz sobie darować. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Distinguished Member
|
![]() Quote:
![]() Czyli mam rozumiec, ze kod bonitacyjny, ktory Varg uzyskal w Uzusaliai jest ... nieaktualny, i nie mgoe go uzywac? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|