Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Výchova & charakter

Výchova & charakter Jak se postarat o štěně, jak ho socializovat, nejčastější problémy s ČSV a jak je řešit...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 23-09-2009, 11:08   #1
jerabekj
Junior Member

jerabekj's Avatar

Send a message via ICQ to jerabekj Send a message via MSN to jerabekj Send a message via Skype™ to jerabekj

Už jsem to asi psal, ale co se týká postupného zvykání, pokud už jednou byla ve stavu kdy nevyla a byla zvyklá být sama, nic takového bych nepraktikoval. Naložil bych jí samotu od rána do večera a důsledně to dodržoval. Postupně bych ji přivykal na odchody bez ní o víkendu, ale v týdnu bych se s ní už nemazlil. U Dakouše jsem zjistil, že stejně jako je bordel po víkendu, tak i když si ho vezmu jeden den do práce, tak další den vyvádí. Naštěstí mně nevyje, ale spíš demoluje a to cíleně věci které mu nepatří i když svých věcí na kousání má hafo. Teď jsme ve fázi průzkum vypínačů ... foto předtím a potom připojuji nakonec. vypínače jsou ploché a vystupují max 8mm:
Předtím:

Potom:

Bohužel, dneska jdem od 18:00 na cvičák (ZKO Hostivař) a tak jsem ho musel vzít do práce a narušit tak mnou doporučovanou "nálož samoty"

Last edited by jerabekj; 23-09-2009 at 11:14.
jerabekj jest offline   Reply With Quote
Old 23-09-2009, 13:56   #2
pato_garzik
Junior Member

pato_garzik's Avatar

Send a message via Skype™ to pato_garzik
Default Pes a elektrika

Nasa stara fena spica velmi rada prekusavala kable a ked prekusla predlzovacku pod prudom tak bolo nacase to riesit. Napojil som kabliky s uplne tenuckou izolaciou na zvoncekove trafo 5V a pohodil ich len tak do priestoru. Za chvilku uz zuzlala. Zrazu "rana" - strhla sa odbehla - potom to skusila znovu - dalsia rana - a odvtedy sa vyhybala vsetkemu co len trochu propominalo kabel.
pato_garzik jest offline   Reply With Quote
Old 23-09-2009, 14:09   #3
jerabekj
Junior Member

jerabekj's Avatar

Send a message via ICQ to jerabekj Send a message via MSN to jerabekj Send a message via Skype™ to jerabekj

Quote:
Originally Posted by pato_garzik View Post
Nasa stara fena spica velmi rada prekusavala kable a ked prekusla predlzovacku pod prudom tak bolo nacase to riesit. Napojil som kabliky s uplne tenuckou izolaciou na zvoncekove trafo 5V a pohodil ich len tak do priestoru. Za chvilku uz zuzlala. Zrazu "rana" - strhla sa odbehla - potom to skusila znovu - dalsia rana - a odvtedy sa vyhybala vsetkemu co len trochu propominalo kabel.
díky za tip! ... skoro se divim že to nepochopila hned po těch prvních 220 Voltech
Old 23-09-2009, 17:00   #4
mellorn
Member

mellorn's Avatar

jeste me napadlo vyresit to i odhlucnenim bytu. nemate nejake tipy,jak nejlip a nejlevneji? Asi by se jednalo o jednu stenu v loznici,dere do loznice a hlavni do bytu + asi strop. ale je to vubec ucinne?
mellorn jest offline   Reply With Quote
Old 23-09-2009, 19:15   #5
Janiz
Junior Member

Janiz's Avatar

Sundavání např. polystyrenových desek ze zdi by jí určitě dost bavilo.. Jinak to moc nevidím jako řešení. Navíc polystyren je vlastně spíš na zateplení, tak to nic..
Janiz jest offline   Reply With Quote
Old 23-09-2009, 20:04   #6
Mackie
Junior Member

Mackie's Avatar

mellorn tak ja drzim palce, aby sa to podarilo vyriesit.. nevsimla som si, ako dlho toto nove vytie trva? ci by sa pre zaciatok nedalo dohodnut so susedmi, nech to jednoducho napr. mesiac zvladnu - ty nebudes nervozna v robote, pes to mozno vyciti a ukludni sa..
alebo skusit zohnat na okoli, po ceste do prace nejaky areal, kde si date koterec a budete ho tam cez den vozit..

ja musim poklopkat (niekam), z piatich audio zaznamov zatial mozem spravit zaver, ze moj novy prirastok vobec ale vobec nerobi taky hluk, aby mi mohol niekto nieco vycitat - za 9 a pol hodiny max. 40 minut hrubeho casu (jeden den dokonca len 15), kedy bolo pocut nejaky zvuk.. at mi vlezou na zada, ved aj pes potrebuje rozpravat
verim tomu, ze v ten statny sviatok prisli susedia vyzvanat, a tak sa pridala aj suka, ona tak rada vystekava navstevy
Mackie jest offline   Reply With Quote
Old 24-09-2009, 04:56   #7
Blodhgarm
Junior Member

Quote:
Originally Posted by jerabekj View Post
díky za tip! ... skoro se divim že to nepochopila hned po těch prvních 220 Voltech
na to jsou moc chytří a vyšší napětí podle mne cítí, takze postup je následující: nejdříve opatrně uchopit šnůru, vytrhnout ji ze zásuvky a pak teprve rozložit na prvočinitele... Arwen tohle zvládá naprosto bravurně, když chce...
nevím kolik voltů běhá ve šňůře na připojení k internetu,ale tu překusovala na počkání..
Blodhgarm jest offline   Reply With Quote
Old 24-09-2009, 08:07   #8
mellorn
Member

mellorn's Avatar

tak trva to asi mesic,tak dlouho uz tam bydlime. prvnich 14 dni jsme to vubec nevedeli,az prisel ten soused a 14 dni to vlastne resime. ona nedela rachot v kuse,ale tu prvni hodinu ji to vydrzi a potom miva i pauzy. ja se snazim byt v klidu a neposirat se z toho a rikam si,ze kdyz budou chodit nejak casto,ze pes furt rve,tak jim reknu,ze jsme si toho vedomi a resime to,bohuzel to nejde hned a jestli budou takhle za nama chodit,ze to neurychli,spis naopak. rozhodi to me a nasledne i psa. jsem zvedava na dnesni zaznam.
Old 24-09-2009, 13:04   #9
jerabekj
Junior Member

jerabekj's Avatar

Quote:
Originally Posted by mellorn View Post
tak trva to asi mesic,tak dlouho uz tam bydlime. prvnich 14 dni jsme to vubec nevedeli,az prisel ten soused a 14 dni to vlastne resime. ona nedela rachot v kuse,ale tu prvni hodinu ji to vydrzi a potom miva i pauzy. ja se snazim byt v klidu a neposirat se z toho a rikam si,ze kdyz budou chodit nejak casto,ze pes furt rve,tak jim reknu,ze jsme si toho vedomi a resime to,bohuzel to nejde hned a jestli budou takhle za nama chodit,ze to neurychli,spis naopak. rozhodi to me a nasledne i psa. jsem zvedava na dnesni zaznam.
Ahoj,
teď jsem psal do jiného threadu a napadlo mne, že by to mohlo pomoct i u vás. Existují "protištěkací obojky". Jsou na elektriku a fungujou snad jako ty výcvikový, ale spouští je automaticky štěkání, tak snad by fungoval i na vytí. Znám pani, která takhle s úspěchem odnaučila štěkat čubu. Nejsem přítelem takové techniky, ale pokud by přišla nějaká krize, šlo by to aspoň zkusit.
Honza
Old 24-09-2009, 13:48   #10
mellorn
Member

mellorn's Avatar

o tech obojcich jsem uz cetla,elektriku bych ji nedala nikdy,ale ten ultrazvukovy,pokud to bude neunosne , asi vyzkousime.nez jsem mela takovehle problemy,tak jsem si rikala,ze tyhle veci bych svemu psovi nikdy nedala,ale zoufali lide delaji zoufale veci. tohle bylo trochu nadnesene,mysli,ze tak zoufala nejsem vzdycky muze byt hur....
Old 28-09-2009, 08:33   #11
pato_garzik
Junior Member

pato_garzik's Avatar

Send a message via Skype™ to pato_garzik

Quote:
Originally Posted by jerabekj View Post
no to boli normalne kable a podarilo sa jej to vzdy po jednom tak ze sa nedotkli - ako profi elektrikar. Tych 5voltov som jej dal v kabliku s tenuckou izolaciou a stocenym natesno do spiraly takze ku skratu dojst muselo
pato_garzik jest offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules