![]() |
![]() |
|
_Administracja Pytania związane z działaniem Wolfdoga, bazą danych i innymi sprawami technicznymi.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Wilczy Duch
|
![]()
A ja mam dwa pytania, ktore bynajmniej nie maja w nikogo uderzać.
1. Kto w takim razie jest Adminem? 2. Istnieje cos takiego jak poufnosc danych osobowych i w takim razie co wtedy jak wlasciciel nie chce by jego dane byly w takiej bazie? Przeciez hodowca nie ma prawa ich ujawniac. Przeciez kazdy moze pragnac psa, niekoniecznie pragnac by kazdy znal jego adres i wiedzial, ze takowego posiada? Pytam czysto hipotetycznie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Dane osobowe to termin prawniczy, który w prawie polskim został zdefiniowany w ustawie dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych. Oznacza wszelkie informacje dotyczące zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania osoby fizycznej. Osobą możliwą do zidentyfikowania jest osoba, której tożsamość można określić bezpośrednio lub pośrednio, w szczególności przez powołanie się na numer identyfikacyjny albo jeden lub kilka specyficznych czynników określających jej cechy fizyczne, fizjologiczne, umysłowe, ekonomiczne, kulturowe lub społeczne. Informacji nie uważa się za umożliwiającą określenie tożsamości osoby, jeżeli wymagałoby to nadmiernych kosztów, czasu lub działań. (definicja wedlug Wikipedii) Dane, ktore przysyla sie do Wolfdoga takimi nie sa, bo nie majac nawet zgody mozna napisac, ze wlascicielem Pikusia jest pan J. Kowalski z Polski. Do statystyk to wystarczy. A Ty nawet czyniac cuda pana Kowalskiego od Pikusia w Polsce szansy znalezc nie masz.... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
VIP Member
|
![]()
dokładnie te same dane publikowane są w katalogach wystawowych, na wszelki wypadek można wysłać to samo pytanie do ZK.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Co do P. Kowalskiego to identyfikacja nie będzie wcale cieżka. Wystarczy, ze ten Pan raz zapragnie aby jego pociecha spotkała się z innym wilczakiem. Zaraz są zdjęcia psa i właściciela, podana lokalizacja, itd. Wilczaków jest około 200 szt nie 2000000 szt aby nie dało się tego zidentyfikować. Osobę można zidentyfikować po samochodzie jeśli jest on unikatowy. ![]() Bardzo dziękuje Margo za te słowa. Ja mam już odpowiedz na wszystkie pytania i watpliwości. "Dostep do bazy ma wylacznie JEDNA OSOBA." |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wilczy Duch
|
![]()
No tak, ale wystawy, to wystepy publiczne na ktore sie ludzie godza, a nie kazdy kto ma jak to ujela margo "Pikusia" musi wystawiac. Tak wiec to co innego.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
VIP Member
|
![]()
OK i co z tego wynika?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wilczy Duch
|
![]()
Wystawy czyli udzielanie info, na swoj temat, nie jest obowiązkowe i to zalezy jedynie od wlasiciela, a info na wolfdogu, jest jakby wymuszone... Ja to tak odbieram. Jasne mozna podac falszywe dane bo kto to sprawdzi, ale jaki w tym sens?
|
![]() |
![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|