![]() |
![]() |
|
Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 | |
Distinguished Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Distinguished Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#25 | ||
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Quote:
![]() ![]() Dla ciekawostki: nie wiem co jest gorsze - nauka psa, aby nie reagowal. Czy nauczenie tego innej suki - bo na konkurentke reaguja podobnym (o ile nie wiekszym) rozproszeniem niz psy... ![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Distinguished Member
|
![]()
Kurcze....szkoda, że nam się jakoś na szkoleniu nigdy nie zdarzyło takie coś
![]() Ah, oby wypalił pomysł z obozem... |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
love and terror
|
![]()
Agnieszka-tak to jest tor z przeszkodami
Ori- ja wiem ze psa nie mam ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Senior Member
|
![]()
Marzena dzieki! jakas bratnia dusza!
O treningi mi nie chodzi cwiczylam 2 tyg w Lazne przy cieczkach, 2 miesiace na PT przy cieczkach z tym nie ma zadnego problemu, wiec pouczen nie potrzebuje Na wystawach jest inaczej, nie mozna psa skarcic, lepiej go nie stresowac, on ma sie tam popisac uroda (bo nie madroscia!) ale po co zwalac cala odpowiedzialnosc na psa skoro to suka ma cieczke! mam lepszy sposob po prostu.. puscic psa ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Dla ciekawostki - w Dobrym Miescie Junior Handling wygral bardzo znany mlody wystawca z suczka beagla, ktora nastawiala sie nawet, gdy byla dotykana prze wlasciciela. U niej to juz nie byl nawet dobry dzien, ale prawdziwa "godzina 0"....
![]() |
![]() |
#30 |
love and terror
|
![]()
Elu..Nie wiesz o co mi chodzi i cie nie poczuczam
I dobra zaaaaamkne sie...... |
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Distinguished Member
|
![]() ![]() ![]() ![]() Taki usmiechnięty :-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Distinguished Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | ||
love and terror
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Distinguished Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Moderator
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Junior Member
|
![]()
Elu,
zapewniam Cię, że inaczej byś mówiła gdybyś zamiast chłopaka miała suczkę i to np. z tak nieregularnymi cieczkami jak ma Halut i ciekawa jestem jak wówczas planowałabyć wystawy? No bo tak: pierwsza cieczka jesienią przez 3 miesiące, druga latem przez 2 tygodnie, 3 zimą przez 1,5 miesiąca - byłabyś w stanie zaplanować wystawy? A może uważasz, że właściciel suki z takimi cieczkami to wogóle powinien sobie odpuścić wystawy, żeby nie stresować biednych psów ![]() Latem chodziłam z Zoyeczką na taki obozik szkoleniowy prowadzony przez Czechów, Zoyka miała cieczkę i to akurat TE TRUDNE dni. Poszłam więc zapytać prowadzacego kiedy mogę przyjść z nią poćwiczyć, bo cieczka i te sprawy. Na co gość krzyknął Cieczka??? dawać ją tu i wsadził nas dokładnie w środek pomiędzy ćwiczace psy, mało tego kazał nam co jakiś czas łazić pomiędzy psami i rozwiewać smakowite wonie. Wyjaśnił, że psy szkolone mają umieć wykonywać polecenia niezależnie czy obok jest suka z cieczką, 5 suk w cieczce czy 20 kilo smakowitej kiełbasy. Kiedy jest praca -ma być praca, i po to między innymi sie szkoli psy, aby umiały pracować w różnych, czasem stresujących warunkach. Amber jest wyszkolony? Prawda? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Senior Member
|
![]()
znowu masz ochote na wygadanie sie?
a moze tak zaproponujesz temat konstruktywny? chetnie sie dolacze... przynajmniej czytaj caly topic, o szkoleniu juz bylo i powtarzac nie bede przed chwila przy okazji dysplazji pisalas kilka razy o przepisach w Zwiazku wiec mi nie wyjezdzaj z waszymi cieczkami regulamin jest, reszta to jego lamanie! jak moja suka mialaby ciagle cieczke to bym zaczela ja badac i tyle na Litwie zreszta byla inna sytuacja bo suka tej wystawy nie potrzebowala wiec nie wiem po co sie tam pchala??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Junior Member
|
![]()
Oj Elunia!
jakiś nerwowy rocznik jesteś czy co? Wyluzuj troche, bo czuje ogromną nerwowośc i napięcie w Twoim poście. Nikomu nie dopieprzam tylko zabieram głos w dyskusji. Dyskusja ma to do siebie, że są dwie strony, jeśli jest jedna to jest nudno, a przecież nie chcemy, żeby na forum było nudno? ![]() Niedawno pisałaś do mnie, że mało się udzielam, teraz kiedy się trochę udzielać zaczęłam - też źle. Czy to, że mam inne zdanie od większości tzn. że mam siedzieć cicho? Jeśli na tym ma polegać forum, że albo wszyscy piszą pod jedno dyktando wchodząc sobie wzajemnie w d.., albo wszyscy wspólnie robimy polowanie na czarownice to rzeczywiście będę siedzieć cicho, bo mnie to nie bawi! Ja artykułuję swoje opinie, jeśli mam inne zdanie na zadany temat. A co do leczenia, doczytałaś pewnie, że niektóre wilczaki suczki maja nieregularne cykle? easy Ela, easy! ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#40 |
VIP Member
|
![]()
Ciekawa statystyka...czy te 30 % z dwukrotna cieczka to moze byc wynik wiekszego wplywu psiej krwi? Czy moze to etap "ewolucji" rasy i odchodzenia jednak od wilczej krwi (w sensie niedolewania jej dzisiaj)?
Bo te 20 % to rouzmiem,ze margines nieprawidlowosci mieszczacy sie w statystyce ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|