![]() |
![]() |
|
Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Gdzie, oprócz Finlandii, jest obecnie zakaz wystawiania kopiowanych?
....... „coraz częściej duże imprezy kynologiczne (mistrzostwa świata, światówki) organizowane są w krajach gdzie nie można wystawiać psów kopiowanych?” oraz „organizatorzy /przyp.->FCI/ muszą się dostosować do prawa w ich kraju.” No i o co w tym wszystkim chodzi? ![]() ....... "Ciekawe, jakie są pobudki organizatorów..." Dlaczego organizatorzy muszą dostosować się do prawa danego kraju? Trochę mi to przypomina śmierdzącą politykę: jak chociażby organizacja olimpiady w Chinach, które nie przestrzegają praw człowieka... /oczywiście, nie mam na myśli analogii, ale dziwactwa sytuacji.../ Cóż, gdy nie wiadomo, o co chodzi ![]() ....... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]() Quote:
Holandii Niemczech Austrii Francji Wlk.Brytanii Finlandii Norwegii Szwecji Szwajcarii a w Danii o której mowa: "All ear cropped dogs born after 30 June 2009 cannot be shown regardless of the dog's country of birth. Cropped dogs born before 1 July 2009 can only be shown if the dog has been born in a country where ear cropping is permitted. (Danish bred ear cropped dogs born after 1 January 1985 cannot be shown). Tail docked dogs born after 1 June 1996 cannot be shown regardless of the dog’s country of birth. The prohibition also includes dogs that have been docked for veterinary reasons irrespective of whether a veterinary certificate is presented. The following breeds are excepted from the tail dock-ing prohibition: German Wire-haired Pointing dog, German Short-haired Pointing dog, Brittany spaniel, Hungarian Pointing dog and Weimaraner." |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ardal Conall
|
![]()
Nie ma co ukrywac, kraje skandynawskie nie są normalnymi krajami.
Oto dowód: http://www.sfora.pl/Wielka-rzez-wilk...h-WIDEO-a15569 komentarz jakikolwiek, oprócz sterty wulgaryzmów jakie cisna sie na usta zbędny...
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
O w/w państwach wiedziałam, że jest zakaz kopiowania /tak jak m.in. w Belgii, Czechach, Polsce, Chorwacji, na Słowacji, Litwie i Łotwie/, ale nie wiedziałam, że już są ograniczenia w wystawianiu... a w GB był do tej pory chyba tylko zakaz kopiowania w zależności od rejonu kraju i przydatności psa...
"All ear cropped dogs … Hungarian Pointing dog and Weimaraner." –nie ma to, jak porządek w przepisach… ech… ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |