|
|
|
|||||||
| Z życia wzięte.... Opowiadania ku przestrodze dla przyszłych właścicieli wilczaków...czyli wszystko o charakterze CzW |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#1 |
|
VIP Member
|
Po tym jak odszedl od nas ON dlugo sie zastanawialam, czy powinnam, sobie kupic wilczaka czy belga. Plusow i minusow byla masa. Wreszcie po podsumowaniu wszystkich "za" i "przeciw" wygraly wilczaki. Do teraz...
...bo nagle okazalo sie, ze grozi mi przymusowa zmiana rasy. W naszym domu mieszka w chwili obecnej przesliczny maliniak. Szybki jak byskawica, madry i nakrecony na wlasciciela. Nie odstepuje mnie nawet na krok. A za pileczke gotowy jest zabic. Wystawiac go niestety nie bede, bo psina ma jedna wade - nieprawidlowa maske, ktora jest zdecydowanie zbyt jasna jak na Malinois.... Niedlugo postaram sie zrobic fotki naszej M-Aliny..... [ktos wie ile czasu odrasta wilczakom siersc?
|
|
|
#2 | ||
|
Distinguished Member
|
Quote:
Quote:
|
||
|
|
|
|
|
#3 |
|
love and terror
|
Czyli bedziecie miec maliniaka w domku?
Czy szczeniak jest do sprzedania... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Distinguished Member
|
A w jakim wieku psinka? I w sumie to ile macie psów?
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
VIP Member
|
Heh! To ja juz wiem dlaczego ten moj maly cos malo wilczakowaty jest
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
VIP Member
|
Quote:
Choc w sumie to juz wczesniej zaczynalam cos podejrzewac, bo to bylo jedyne bure, ktore potrafilo ujadac....
|
|
|
|
#7 |
|
VIP Member
|
Ja juz wiem!
Wyscie sie po prostu pomylili ! W Portugalii byl upal, Wy zmeczeni droga, Juzio jak pamietam maruda i z tego wszystkiego zabraliscie nie te suke! Pelnia lata byla, psy wyliniale to i kolory sie takie bardziej podobne zrobily Zastanawiam sie tylko jakim cudem wyrwaliscie od Zk metryki dla szczeniat?? Oni z kolei mieli klopoty ze wzrokiem na okolicznosc zimy i bogatszej szaty u psow?? Jest jeszcze inne wytlumaczenie....Alina nie przestawila sie jeszcze zupelnie na klimat wschodnioeuropejski...zrzucila te norki bo w Portugalii juz zaczyna byc cieplej i ubrala sie na lato...a lato ma byc kuse, skape i sexy
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
VIP Member
|
Quote:
|
|
|
|
#9 |
|
VIP Member
|
Oj tam...a stringi? Kupisz takie ladne z Koniakowa i po sprawie
Granica tolerancji przesunela sie juz tak daleko, ze to w zupelnosci wystarczy...przypominam (choc moglas nie widziec bo robilas VZ2) ze toplesy w Lazne byly wystawione na widok publiczny i tylko panowie robiacy zdjecia mieli sylemat czy fotografowac cuda natury czy zakurzonych i spoconych zawodnikow Czyli jestesmy w Europie, duzo mniej purytanskiej niz Ameryka i mlode "cielecinki" z dezabilu sa bardzo mile widziane...tak przynajmnie mowia moi koledzy z pracy
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Moderator
|
ja tesz przyznam sie kedysz chcalam belgiczaka no czarnego bo podobny do czarnego wilka....
ale wygrali wilki to jest wilczaki-oczywisz cie zle ze wilczak niema aportyrowki ale iz za jego charakteru i intelegentnosci to nierobi problem, a chodzene za Bogem-ja to mam, chocz bywa razy ze ja musze obserwowacz jak ona gdzesz tam lata jak ptak a ja moge tylko paczycz na to peknosz liotu i wem ze nie odezwe ja do mnie ale i w tej situacji wem ze ona caly czas obserwoje gdze ja jestem |
|
|
|
|
|
#11 |
|
VIP Member
|
OK, tak jak obiecalam - fotki naszego M-Aliniaka
:
|
|
|
#12 |
|
love and terror
|
hehehehehe
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Distinguished Member
|
Aaaaaaaaaaaaaaaahhh, jaki oryginalny belg
Tylko, kurcze, jakiś z Wilczakiem pomieszany? No nie, a ja już naprawde uwierzyłam, że macie belga jakiegoś ![]() A w sumie to po czym Ali tak sierść się...zbelgowila?
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
love and terror
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Distinguished Member
|
Quote:
Na pewno niedlugo porośnie i jak reszta Burych będzie linieć, Ali będzie zadawać szyku! :P |
|
|
|
|
|
|
#16 | ||||
|
VIP Member
|
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
|
|
|
#17 | ||
|
Distinguished Member
|
Quote:
|
||
|
|
|
|
|
#18 |
|
Junior Member
|
No, no, Ali już zaczęła się skąpiej ubierać, ledwie słoneczko przygrzalo... Śliczna M-Alinka z niej
|
|
|
#19 |
|
Tmave Zlo
|
Ali wygląda niemal równie żałośnie, jak moja ś.p. kundlica. Tylko moja Żaba wstydziła się okrutnie "łysowatości". Ali, jak widzę, nie ma kompleksów
Zdjęcie wstydliwej kundlicy zamieszczę jutro Margo na pocieszenie (jak nie zapomnę).
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Junior Member
|
Dobrze, ze Cayo śpi i nie widziała mamusi, bo chyba by się za nią teraz wstydziła. Jak mogliście tak psa urządzić?! Przecież to straszy! Ale i przy okazji trochę śmieszy. Też przez moment myślałam, że macie Belga. To by była zdrada dopiero.
Pozdrawiamy, A&B&C |
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|