![]() |
![]() |
|
Kluby CzW i prawo Kluby CzW w Polsce i za granicą, informacje na temat grupy inicjatywnej Klubu Czechosłowackiego Wilczaka, przepisy dotyczące rasy... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Może to pytanie zgoła głupie ?!!
Ale kto rządzi ??? Rozumiem że jak szukamy nazwę na stronę to nazwa klubu już jest !!? Tak Margo??!! Klub Już Jest??? Pytam ciebie bo zaczełaś wątek bardzo stanowczo :-) Bo jeżeli pytania uzyskają milczącą konfirmację .... rozumiem - nazwa strony bedzie tylko kwestią marketingową np. jak nazwy hodowli. więc może CV-332.pl (trochę jak nowy virus) :-) lub polskiewilczaki.pl i mamy ogromne możliwości wyboru ( nie sprawdzałem tych domen) PKCW.pl kojaży mi się z PCK, WC picker, PancerWagen .... PKWIU, PKP po angolsku speluje sie dziwnie pi kej si dablju :-))) KFC ??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Pieskun, tylko jesli robic skrot tak jak trzeba to ma byc CsV
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wilczasty : Foto
|
![]()
§ 3
W obrębie danej rasy (grupy ras) może być powołany jeden lub więcej Klubów, które zrzeszając sympatyków rasy stanowią forum dyskusyjne dotyczące historii, hodowli i rozwoju rasy. Klub ma prawo: a) raz w roku zorganizować swoją wystawę, o ile uzyska zgodę Zarządu Głównego ZKwP, b) wydawać w formie periodyku biuletyn klubowy, który jest finansowany z funduszów klubowych, c) składać do Zarządu Głównego ZKwP wnioski dotyczące rasy (grupy ras), d) podejmować uchwały, które dotyczą wyłącznie członków Klubu i są przekazywane Zarządowi Głównemu do wiadomości celem skontrolowania ich zgodności z przepisami ogólnozwiązkowymi.
![]() |
#4 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Ale jesli powstanie to jak nic bedzie mial wybitnie oryginalna nazwe Klub Ceskoslovenskiego (Cesloslovenskeho?) Vlcaka. Taki jest kanon... I chyba nie ma sie na to wiekszego wplywu... ![]() Pytanie: jesli klub wystapi o spolszczenie nazwy to czy automatycznie zmieni sie nazwa klubu? Oczywiscie na nazwe domeny wplywu to nie ma. Bo nie musi byc ona skrotem od nazwy klubu... moze byc latwiejsza do zapamietania.. Pozbieramy propozycje, a potem zrobimy glosowanie.... tak chyba bedzie najbardziej fair....
![]() |
![]() |
#5 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]()
a ta domena, która była kiedyś rezerwowana przez Was na klub czw.pl?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wilczasty : Foto
|
![]()
Przypominam że w chwili obecnej Wilczaki podlegają pod Klub Psów Pasterskich Niepolskich.
![]() |
#7 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]()
Moja propozycja brzmi tak:
nazwa klubu: Klub Ceskoslovenskiego Vlcaka nazwa domeny: CsV.pl |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]()
http://www.csv.pl/ małe szanse, że oddadzą domenę
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Senior Member
|
![]()
sorry, ale nie umię kopiować z innych wątków tematycznych.
Tak sobie myślę..... jest, to myśl, a może propozycja - sama nie wiem.... ![]() Margo, masz największą wiedzę ze wszystkich wilczakowców w Polsce odnośnie stanu "chorób" idących w danych liniach. Czy nie mogłabyś w klubie rasy pełnić kogoś na kształt poradcy chowu? Tak pamiętam, że pisałaś kiedyś coś odnośnie, że nie chciałabyś żeby ktoś Ci mówił jakim masz kryć psem - tu się zgadzam w 100%, bo też bym nie chciała być uzależniona od osoby decyzyjnej ![]() Ale nasz człowiek pełniący taką funkcję, mógłby mieć rolę bardziej doradczą tzn. ktoś upatrzył sobie repa i zwraca się do Ciebie z pytaniem czy np. "to dobra linia" (no nie umię tego bardziej sprecyzować) - jakie są "za" i jakie "przeciw". Bo, nie każdy chcący rozmnażać ma "kontakty" ![]() ![]() Tak siedząc sobie na WD, a także "czytając" co w trawie piszczy od drugiej strony - pewne osoby pasują mi bardzo do odpowiednich ról klubowych - jest mi tym lepiej na sprawę patrzeć, gdyż nadmiernie nie sympatyzuję z żadnymi hodowlami ![]() A w takiej roli ja widzę tylko w/w ![]() Last edited by GRABA; 31-01-2010 at 16:50. Reason: znowy byk |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wilcza Saga
|
![]()
Prawdę mówiąc to domena nie musi być bezpośrednim skrótem od nazwy klubu... przecież to jedynie domena, powinna kojarzyć się z wilczakami.
Równie dobrze moglaby brzmieć chociażby czeweczki.pl ![]() Ot, coś łatwego do zapamiętania i prostego. Należy pamietać, że wiele domen jest zarezerwowanych, np. to csv.pl, które pokazała jefta. |
![]() |
![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|