|
|
|
|||||||
| Googlemap ME | Zaregistrovat se | FAQ | Seznam členů | Kalendář | Hledat | Dnešní přispěvky | Označit témata jako přečtená |
| Hodowla Informacje o hodowli, selekcji hodowlanej i miotach.... |
![]() |
|
|
Nástroje | Metody zobrazení |
|
|
|
|
#1 | |
|
Senior Member
Datum registrace: Nov 2006
|
Quote:
Nic dodać, nic ujać!
|
|
|
|
#2 |
|
Licho nie śpi...
|
Tu jedno przychodzi mi do głowy podsumowanie...
Nie ważne jak, dobrze czy źle byle mówili. He he i mówią |
|
|
|
|
|
#3 |
|
VIP Member
|
Moze i tak... Ale ja stawiam, ze chodzi o wykorzystanie zwyczajnej ludzkiej litosci...
Zobacz, ze na najbardziej "przesladowanych" lansuja sie wlasnie ci, ktorzy najwiecej obgaduja, oczerniaja i ktorzy puszczaja w swiat najwiecej plot i pomowien... A gdy ktos sie im po "wilczakowemu" odwinie to jest pisk i lament: konkurencja nas oczernia, bije niewinnych, bo mamy inne zdanie... Jest powod dla jakiego "grupa przesladowanych" obejmuje wlasnie osoby, ktore ze SWOJEJ WLASNEJ WINY znalazly sie na marginesie wilczakowego swiatka...
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
Datum registrace: Sep 2009
|
Zgadzam się z Wami w kwestii upodobań -jest to indywidualna sprawa każdego. Mój labrador"+" też jest "debeściasty" mimo, że pełen wad jakościowych. Kwestia gustu nie podlega dyskusji.
Napisałaś Margo, że Grzesiek nie lubi sędziów, którzy krytykują jego psa. A powiedz, kto /z ręką na sercu/ lubi sędziego, który krytykuje jego pupila? A są przypadki, że sędzia przy ocenie mówi jedno, a po ocenie -coś zupełnie innego Konek -zgadzam się z Tobą w kwestii "lubienia" i nie było moim celem "podgrzewania" czegokolwiek... tego "garnka" nie trzeba podgrzewać -bucha pod nim równo. Bo zdrowa, polska nienawiść do Wilczejkrwi klasycznie przełożyła się na psa.../który tak jak większość naszych psów jakieś wady ma/ Sorry Rona, ale infantylizm mylisz z daleko posuniętym sarkazmem Tekst "i może wróć do miodku" Nie chce mi się bawić w grupki i podgrupki. To, że uczestniczę w rozmowach z tym czy tamtym, to tylko kwestia atmosfery/*/. A Grześka i Czambora nawet nie znam osobiście... "gdy ktos sie im po "wilczakowemu" odwinie to jest pisk i lament" -to akurat chyba dotyczy nie tylko właściciela Czambora... ![]() /*/ -tu nawet nie można spokojnie załatwić sprawy psa ze schroniska... A tak w ogóle, to rzeczywiście: ""Super!!! Nic dodać, nic ujać!"" Dla mnie też bomba!
|
|
|
|
|
|
#5 | |||
|
VIP Member
|
Quote:
Jasne, kazdy z nas zna sedziow, ktorzy daja wygrywac psom nietypoowym i uwierz mi - u pewnej grupy maja niezle wziecie... Wychwalani sa pod niebiosa.... I to normalka... Ja osobiscie oczywiscie lubie takich, ktorym podobaja sie moje psy. Ale JEDYNIE TAKICH u ktorych wiem, ze wygralam, bo mialam szanse na wygrana... Bo z takiego czy innego powodu na to zaslugiwalam (bo psy wystawialy sie tak, ruszaly, czy wygladaly nie tylko jak dany sedzia "lubi" - ale tez wedlug tego co mowi wzorzec rasy). I BARDZO sobie cenie wszystkich, ktorzy wytkna im wady, ktore te psy MAJA. Zawsze czytam karty, bo dzieki nim wiem, czy dany sedzie "ma oko, czy nie" - wlasnie na podstawie wpisanych plusow i MINUSOW... I nie mam dobrego zdania o sedziach, ktorzy daja mi wygrywac dzieki "wadom" albo gdy przegrywam z psem O WIELE gorszym. Z tym, ze jesli cos krytykuje to robie to uzywajac ARGUMENTOW. Ze zgadzam sie (lub nie) z takimn wyborem, bo....(tu miejsce na cytaty ze wzorca) I sprawa jest jasne... Natomiast odrzuca mnie takie pisanie jak teraz czytam na vlcaku o tym, ze wystawa w Rzeszowie byla ustawiona, ze wyniki byly znane przed wejsciem na ring, a pani Niciewicz sedziuje pod wystawiajacych. A moze drodzy krytykanci podali by pare ARGUMENTOW? Co czyni ich psy LEPSZYMI od zwyciezcow? Bo ja jakos ich nie widze, ale moze cos przyoczylam... Bo obecnie przypomina mi to gadanie jak to po wystawie w Poznaniu, gdzie wlascicielka anemicznego psa krykowala charakter wszystkich innych, bo reszta wilczakow nie byla taka jak jej pies... Twierdzac, ze jedyny prawidlowy charakter to taki, ze pies zasypia na stojaco. A jak jakis CzW jest aktywniejszy tojak nic jest agresywny albo strachliwy (niepotrzebne skreslic)... I to jest wlasnie czeste podejscie: zamiast bazowac na WZORCU, zamiast starac sie pomyslec, DLACZEGO MOJ PIES PRZEGRAL i dlaczego ten drugi wygral oraz CZYM kierowal sie sedzia - czesc ludzi uznaje, ze: TYPOWY I LADNY wilczak to TAKI JAK TEN MOJ. A kazdy, ktory sie od niego rozni jest brzydki i BE. I jak taki pies wygra to jest to zmowa sedziego - jak nic ktos go oplacil... Quote:
I prawde mowiac osobiscie skreslam jedynie takich, ktorzy SWIADOMIE z PREMEDYTACJA sedziuja zle... Tzn wiedzac, ze wybieraja psy nietypowe i niezgodne ze wzorcem nadal to robia... A trzeba przyznac, ze przemiany nie sa latwe... Czytalas pewnie o wystawie w Poznaniu... Wiesz o co poszlo....? O wzorzec... Przed dlugi czas sedzina byla popularna wsrod wlascicieli gorszych jakosciowo wilczakow, bo lubila glebokie klatki i mocniejsze katowanie...(oj, jak ja pewni wlasciciele i hodowcy wychwalali). Do czasu, gdy nie wpadl jej w rece komentarz do wzorca autorstwa Soni Bognarowej. I w Poznaniu posedziowala wedlug niego... Myslisz, ze zostala za to pochwalona? O NIE... Grupka "wilczakopodobnych" wsciekla sie za przegrana, sedzina zostala skrytykowana przez swoich dotychczasowych piewcow na maksa - poplynela na internecie rzeka zolci i jadu... Quote:
Ja mam awersje do takich BAB jarmarcznych, ktore boja sie powiedziec cos wprost. Klamia, obgaduja, mieszaja, ale gdy przychodzi do konfrontacji to daja noge, nabieraja wody w usta albo krzycza "jestesmy przesladowane i gnebione przez konkurencje!"
|
|
|
|
#6 | |
|
Distinguished Member
Datum registrace: Aug 2004
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Senior Member
Datum registrace: Sep 2009
|
Margo,
ja też lubię brać byka za rogi .Hmmmm..... chyba ujawniło mi się kolejne marzenie: -aby w takich rozmowach padały nazwiska i konkretne zarzuty /potwierdzone/, bo to mogłoby ukrócać ploty "jarmarcznych bab". Zgadzam się w kwestii źle sędziujących sędziów -cóż, to "beton" nie do ruszenia... .............................................. .............................................. O, Boże, Rona... "uderz w stół....." ![]() Naprawdę mam sy-la-bi-zo-wać??? Przecież wyraźnie widać, o czym piszę po przeczytaniu postów 74 i 81 w tamtym temacie... ...ręce opadają... A sprawie Cara kibicuję i właśnie dlatego .............................................. Ech... co ta zima robi z naszymi nerwami... strzelają, jak guma w bieliźnie. Jak nie wściekłość to przewrażliwienie i nadinterpretacja... ................... |
|
|
|
![]() |
| Nástroje | |
| Metody zobrazení | |
|
|