Vai indietro   Wolfdog.org forum > Polski > Żywienie i zdrowie

Żywienie i zdrowie Czym żywić wilczaka, informacje o karmach i pomysły na smakołyki, jak szczepić i co robić, gdy pies zachoruje....

Rispondi

Strumenti della discussione Modalità di visualizzazione
Vecchio 03-11-2010, 09:04 PM   #1
shaluka
Wilczy Duch

L'avatar di shaluka

ubicazione: Sulejów
Invia un messaggio tremite ICQ a shaluka Invia un messaggio tremite Skype a shaluka
predefinito

Tu sie troche mylisz, bo jesli robisz u weta z uprawnieniami do danego badania, dajmy na to p. Garncarza, to kiedy zrobi badanie serca, to tez jest dokumentowane i to tylko od ilosci danej kasy, zalezy czy bedzie tylko w dokumentacji lekarza, czy także bedzie wpisane w rodowodzie. Zaś każdy wątpiący, może zadzwonić i się dowiedzieć. Ba, nawet po czymś takim, mozna później przyjechać z rodowodem i pozniej wpisać to do niego. Bo badanie bylo, wynik jest, udokumentowany i nie robią z tym problemu. Wiem, to bo będąc teraz na badaniu, wystraszyłam się, ze zapomniałam rodowodu, na co mi powiedziano, ze moge zrobic teraz badanie, zaś wpis można umieścić potem. I nie uważam by to było jakiekolwiek kłamstwo, skoro jest dokumentowane.
Ech, wybaczcie, ze teraz juz nie bede sie wypowiadac, ale szykujemy się na weekend, poza tym uciekam usypiac synka, bo coz www.wolfdog to nie moje zycie.

Dobrej nocy.

"...Brak ci tchu i na oślep uciekasz, Wsiąka krew w biały śnieg, czarny piach, Nauczyłeś się dziś od człowieka: Życia chęć jest silniejsza niż strach."
shaluka jest offline   Rispondi quotando
Vecchio 03-11-2010, 09:06 PM   #2
shaluka
Wilczy Duch

L'avatar di shaluka

Invia un messaggio tremite ICQ a shaluka Invia un messaggio tremite Skype a shaluka
predefinito

Daiva, daruj sobie. Bo to zal, Gisu ma zdrowe stawy i po raz kolejny potwierdzone to jest u kolejnego weta, co by nie było w moim kraju pochodzenia i TO jest wazne.
BYE

"...Brak ci tchu i na oślep uciekasz, Wsiąka krew w biały śnieg, czarny piach, Nauczyłeś się dziś od człowieka: Życia chęć jest silniejsza niż strach."
Vecchio 03-11-2010, 09:16 PM   #3
wolfin
Moderator

L'avatar di wolfin

ubicazione: Where the wolf lives
Invia un messaggio tremite ICQ a wolfin Invia un messaggio tremite Skype a wolfin
predefinito

Quote:
Originariamente inviata da shaluka Visualizza il messaggio
Daiva, daruj sobie. Bo to zal, Gisu ma zdrowe stawy i po raz kolejny potwierdzone to jest u kolejnego weta, co by nie było w moim kraju pochodzenia i TO jest wazne.
BYE
aha daruje twoje klamstwo o wynikach ED na SK. bo to zal ze hodowca nie umie odpowiedziec na proste pytanie TAK czy NIE o badania oficialne z kraju. i daruje, niech tak juz bedzie. pokazalas ze przekrety umies robic. Najwazniejsze ze teras wiemi ze na SK oficialnych ED nie da sie narazie zrobic, i to bylo waznejsze niz wyniki jakiegos tam psa.
Vecchio 03-11-2010, 09:51 PM   #4
Gaga
VIP Member

L'avatar di Gaga

ubicazione: Los Dientitos
Send Message via Gadu Gadu to Gaga
predefinito

Odpuść Daiva- wszystko jest doskonale jasne.
Rezultat cieszy, bo każdy zdrowy pies to powód do radości, szkoda tylko świadomego podejmowania ryzyka zdrowia psa (premedykacja do prześwietlenia). Ja bym dla NIKOGO na świecie nie ładowała psa dwa razy pod choćby głupiego jasia, bez ważnej przyczyny. Ale młody jest, dzielnie to zniósł więc mamy happy end.

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Gaga jest offline   Rispondi quotando
Vecchio 03-12-2010, 01:23 PM   #5
jasmine
Junior Member

predefinito

Agneszka ,

Have you got official certifications about HD/ED results from both country?

Edit
jasmine jest offline   Rispondi quotando
Vecchio 03-12-2010, 01:54 PM   #6
shaluka
Wilczy Duch

L'avatar di shaluka

predefinito

Quote:
Originariamente inviata da jasmine Visualizza il messaggio
Agneszka ,

Have you got official certifications about HD/ED results from both country?

Edit
Yes.
You can check here:
http://www.wilczyduch.pl/galeria/DSC00352.JPG
http://www.wilczyduch.pl/galeria/DSC00777.JPG
http://www.wilczyduch.pl/galeria/DSC00780.JPG

Vecchio 03-12-2010, 02:00 PM   #7
wolfin
Moderator

L'avatar di wolfin

ubicazione: Where the wolf lives
Invia un messaggio tremite ICQ a wolfin Invia un messaggio tremite Skype a wolfin
predefinito

tu brakuje ED z SK oficialnego dokumentu. to z "both country" oficialnych wynikow ED nie ma, tylko z PL.( o tym i bylo gadanie o niczym przez 3 strony)
You have oficial ED only from Poland, not from SK.
Vecchio 03-12-2010, 02:03 PM   #8
jasmine
Junior Member

predefinito

So it is FACT !!!!!!
Gisu is HD/a and ED/0 , moreover Agneszka made x-rays in two different countries.
The x-rays and certifications are in public, everybody could see. Agneszka made much more efforts than many of you, and nobody has right to query of the results!

Agneszka ,

Off this conversation! You have a nice, succesfull and HEALTHY dog, you don't have to justify your rights. They are jelous and couldn't see over theire nose.

Edit
jasmine jest offline   Rispondi quotando
Vecchio 03-12-2010, 08:29 PM   #9
z Peronówki
VIP Member

L'avatar di z Peronówki

ubicazione: Późna
Invia un messaggio tremite MSN a z Peronówki Invia un messaggio tremite Skype a z Peronówki
predefinito

Quote:
Originariamente inviata da Gaga Visualizza il messaggio
Odpuść Daiva- wszystko jest doskonale jasne.
Gaga, nie podskakuj! Bo zaraz sie dowiesz, ze masz malego, suczego i agresywnego psa......

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP

Ultima modifica di z Peronówki : 03-12-2010 a 08:43 PM
z Peronówki jest offline   Rispondi quotando
Vecchio 03-12-2010, 08:42 PM   #10
Gaga
VIP Member

L'avatar di Gaga

ubicazione: Los Dientitos
Send Message via Gadu Gadu to Gaga
predefinito

Spoko Jakoś mało mnie to rusza. Po rewelacjach o fryzjerze, o rzucaniu się do gardła (późniejszym uśpieniu go, a podaniu do wiadomości, że wpadł pod samochód) i paru innych-nic nie jest w stanie mnie zdziwić
Ale jeśli komuś lżej, że ma do czego porównywać to ja nikomu tej przyjemności zabierać nie będę. Rękawic też rzucać nie zamierzam, bo raz to zrobiłam i grupka krzykaczy i tchórzy dała dyla
Nam dobrze w naszym lesie bez względu na to, co powiedzą. Już kiedyś napisałam tym co próbowali budować podium i rozdzielac miejsca: my i tak patrzymy na to Z GÓRY

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。

Ultima modifica di Gaga : 03-12-2010 a 08:45 PM
Gaga jest offline   Rispondi quotando
Vecchio 03-24-2010, 10:32 AM   #11
jacekjg
Junior Member

L'avatar di jacekjg

ubicazione: Jelenia Gora
predefinito

Miło nam dołączyć do grona przebadanych wilczaków.Wczoraj byliśmy u dr Siembiedy na badaniu i Garo ma wynik HD-A i ED 0-0.Bardzo profesjonalne badanie ,sprawne jesteśmy pod wrażeniem.Tylko widok psa
po zastrzyku i później niefajny.No ale mamy z głowy i strasznie sie cieszymy.Pozdrawiam Mariola
jacekjg jest offline   Rispondi quotando
Rispondi

Strumenti della discussione
Modalità di visualizzazione