![]() |
![]() |
|
Wzorzec & bonitacje Jak powinien wyglądać typowy wilczak, ile waży CzW, ile ma w kłębie, informacje o przeglądach hodowlanych .... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
to nie zart. sredni pies to 50-60 ( tu nie mowimi o ZADNEJ rasie). psy wiekszie niz 60 cm sa wyzcsze niz sredniego wzrostu.
![]() przyklad wedlug agility : psy mini-do 35 cm medium - 35-43 cm. standart: wieciej niz 43 cm. ale po co masz duze oczy, wilczak jest wiekszy niz sredniego wzrostu (czytaj standart) ![]() Last edited by wolfin; 20-03-2010 at 14:50. Reason: p.s. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() Margo, to napisz nam wreszcie o jakie polskie hodowle Ci chodzi. Które, to te dziwnie samcze Chempionki? (nie chę tylko z fotek oceniać, bo większości w realu nie widziałam) ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
pytanie o zartach zadawalas dla sedziny FCI. no to i odpowiedz masz od sedziny FCI
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Plessowy wilczak
|
![]() Quote:
To pisałem Ja Witek
![]() |
![]() |
#7 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() No dobra, ale co może być przyczyną, że sędziowie nie chcą mierzyć psów? Ja tak naprawdę jeszcze nigdy nie spotkałam się z przypadkiem, żeby ktoś się za to zabrał ![]() ![]() Zresztą, ta cała gadanina nie pasuje mi też tutaj (trochę to dziwnie wygląda), czyli jeżeli zakładamy, że w Polsce mamy takie, a nie inne suki (samcze), że rodzą się u nas "kojoty" - to mamy wilczaki czy nie mamy? ![]() Bo jaki jest sens robienia klubu, który nawet nie ma na czym hodować? - skoro jest jw. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Moderator
|
![]() Quote:
p.s. dla tego liubie klubowe- tam ograniczenia czasu nie ma ![]() Last edited by wolfin; 20-03-2010 at 16:23. Reason: p.s. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
'Wilk z baśni' :)
|
![]() Quote:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Plessowy wilczak
|
![]() Quote:
To pisałem Ja Witek
![]() |
![]() |
#11 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Ale tez nie trzeba rozmawiac o widmach. Mamy komentarz Hartla w jego ksiazce. Na stronach jest komentarz Rosika: http://www.wolfdog.org/pol/articles/1131.html Fotki zawiera komentarz Soni: http://www.wolfdog.org/grafiki/na_fo...Wolfdog-pl.ppt W przygotowaniu sa komentarze do wzorca z masa zdjec 3 roznych autorow. Licze, ze Oskar tez do swojej prezentacji z Bratyslawy doda tekst i da do publikacji... Pojawi sie sporo informacji i to bez "jechania" po konkretnych psach... ![]()
![]() |
![]() |
#12 | |
Plessowy wilczak
|
![]() Quote:
![]() To pisałem Ja Witek
![]() |
![]() |
#13 | |
Distinguished Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Plessowy wilczak
|
![]() Quote:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Co do samego mierzenia... po ogladaniu wiekszosc ilosci CzW takie male psy widac na oko... latwo je wylapac. Na serio nie trzeba mierzyc wszystkich. Wystarczy, ze mierzy sie te, ktore "podpadaja". Kilka takich z teoretycznie normalnym wzrostem wpisanym w bonitacje juz poplynelo... I byly psy 65 i 66cm, ktorym przy mierzeniu w ringu troche jeszcze do tego miminum brakowalo...
Last edited by z Peronówki; 20-03-2010 at 16:33. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|