![]() |
![]() |
|
Różne O wszystkim co jest związane z CzW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
czuły barbarzyńca
|
![]() Quote:
![]() Musialam tylko zapomniec o kostkach do dezynfekcji... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
VIP Member
|
![]()
Ja tam nie jestem pewna
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
U nas jest to samo - czyscimy kibel i wtedy Imbus nie wchodzi do łazienki. Po dokładnym spłukaniu znów moze używać swojej "miski".
Ja mam do tego taką teorię: Poprostu Imbus lubi pić ze " strumienia" ![]()
![]() |
#4 |
Wilkokłak
|
![]()
Picie z klopika ma jeden zasadniczy plus; nawet przy tych z nieszczelnym pyskiem podłoga pozostaje sucha.
![]() Natomiast my z rodziną mamy jakoś tak zakodowane, że klopik zamykamy, zatem Łowca aczkowlwiek niekiedy pija i z tego "źródełka", nie miał możliwości wyrobić sobie nawyku i nie doprasza się otwarcia. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Imbus sam otwiera pokrywę od kibelka - przez długi czas kibel mielismy zawiązany stalową linką. Ale dla nas samych to było niewygodne. I odpusciliśmy.......
W starym mieszkaniu mieliśmy dolnopłuk z którego wystawała spłuczka - trzeba było ją nacisnąc w dół. Imbus z ciekawością przyglądał sie temu jak spuszczałam wodę. Raz nawet skakał na dolnopłuk. Myslę że gdybyśmy w tym mieszkaniu zostali jeszcze kilka miesięcy to Imbus nauczyłby sie sam spuszczać wodę ![]()
![]() |
#6 |
Wilkokłak
|
![]()
A szelma sprytna.
![]() Łowca jest z tych "nieotwierających", ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Wilkokłak
|
![]()
Wierz mi; ja tę stronę Łowcy też doceniam bardzo, bardzo.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
love and terror
|
![]()
Z ta lodowka to bylo chyba tez u nas, ze Imbus sobie otworzyl.
Oczywiscie zdazyl nauczyc Garude picia z kibla. Ale jest juz oduczona ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Junior Member
|
![]()
Wodoszczelność pyska naszego cwaniaka pozostawia wiele do życzenia
![]() Chlipie, chlipie i do tego jeszcze obraca się z pełnym pyskiem rozchlapując po całej okolicy. Mop zawsze stoi w pogotowiu. Tak samo ma z karmą weźmie z miski około 12 chrupek, odejdzie zgubi z 7 i wraca zjadając, albo też właśnie odwraca łeb podczas jedzenia w bok i chrupki wpadają od miski z wodą - jest młody ale już 'pełnowymiarowy' co dodatkowo zwiększa możliwości rozrzucania drobnych chrupek z karmy. Co do picia z sedesu to na szczęście nie próbuje, pewnie musiałby mu jakiś kumpel pokazać że tak można. Za to pije z kranu, zarówno z umywalki jak i z wanny (włazi cały) - nauczył się tak pić na majówce ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Junior Member
|
![]()
Jaskier też strasznie mocno rozlewa wodę podczas picia. I nie tylko tuż wokół miski - kiedy skończy pić, jeszcze przez kilka kroków ciekną mu z pyska ciężkie krople wody. Mokro jest więc w promieniu 2m od miski. W ciągu dnia może być kilka takich wycieczek do wodopoju, więc sprzątanie tego jest bardzo uciążliwe.
Rozwiązanie okazało się banalne. Miska z wodą stoi teraz w wannie ![]()
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|