![]() |
![]() |
|
Zdraví a výživa Jak krmit vlčáka, informace o psích krmivech, jak vakcinovat a co dělat, když pes onemocní... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Ked uz odcervovat preventivne tak radsej pred nejakymi udalostami kde je vhodne aby bol pes odcerveny - napr ockovanie je pre organizmus zataz takze nie je treba aby ho oslabovali aj parazity.
Problem v prevantivnom ockovani raz za pol roka je v tom ze sa moze stat ze pes ziadne parazity pri odcerveni nema, ale tyzden po odcerveni nieco olize a je plny sajrajtu - vysledok - pravidelne odcerveny pes plny parazitov ![]() Pri "gaucakoch" co su nauceni neolizovat vsetko mozne je preventivne odcervovanie prakticky zbytocne - vacsinou su bez parazitov aj ked sa neodcervuju. Pri psoch s "volnejsim rezimom" je to fakt vec nahody kedy sa zaprasia. Nasa gaucana nebola odcervena uz niekolko rokov - hold nepotrebuje. Ta kontrola po odcerveni je vhodna hlavne preto ze niekedy odcervenie nezaberie na 100% a je treba pouzit este jednu davku. Napr stence napriek tomu ze boli odcervene presne podla navodu tak po odcerveni este sa nasli vajicka skrkaviek takze dostali este jednu davku. A cena za vysetrenie sa pohybuje niekde na urovni 6€ co v porovnani s inym zas az taka palka nie je. Tot moj nazor (resp nazor kolegyne parazitologicky-pozdravujem aj ked sem nechodi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
http://www.tobrok.sk
|
![]()
zaujímavý názor. ja odčervujem každé 3-4 mesiace, pýtam sa na ten cesnak práve preto, že síce pes to znáša veľmi dobre - bez hnačiek alebo niečoho podobného, mám pocit, že to nepotrebuje tak často. hľadám alternatívy. snažím sa mu dávať naj stravu akú viem, teda žiadne granule, ale mäsko a tiež žiadnu chémiu. i keď ju znáša dobre, hľadám alternatívu no a našla som tento cesnak. ale tiež - strúčik 3 - 4 krát do týždňa je trochu dosť na môj vkus... keďže túto potravinu vlk sám v prírode tak často nevyhľadáva...
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
keby sa niekto nudil tu je to obsirnejsie a v principe s tym plne suhlasim
http://www.veterina-info.cz/script/a...ail.asp?rid=72 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
http://www.tobrok.sk
|
![]()
veľmi zaujímavé čítanie! ďakujem! stránku poznám, ale je tam toľko článkov, že k tomuto som sa ešte nedostala. my sme nikdy problém s červami nemali a ani jeho prejavy, preto mi to prišlo dosť zaťažujúce odčervovať každé 3-4 mesiace chémiou, teraz viem, že môj "pocit" bol správny. resp.podľa tohto článku správne.
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
Typicky cesnak vlk asi najde tazko - mozno nejake cibuloviny a to hlavne vnat, z medvedieho cesnaku je udajne dobra aj pre ludi proti cervom. A ked si vsimnem ako psy zboznuju okusovat vnatku medvedieho cesnaku a ako sa pri tom labuznicky tvaria - priam ako ovecky na pasi. Akurat ze je to dost sezonne - mozno prave preto si to chcu uzit. A nejake ine cibuloviny by sa podla mna tiez nasli aj v inych lokalitach ako luzne lesy. Sranda je ze to zviera nejak instinktivne vie ktore byliny mu spravia dobre a obcas ich vo velkom zerie inokedy si ich ani nevsimne.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|