Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Wystawy

Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 12-02-2011, 20:26   #1
Narvana
love and terror

Narvana's Avatar

Quote:
Originally Posted by Rona View Post
Przy wejściu na teren wystawy musisz pokazać książeczkę z aktualnym szczepieniem przeciwko wściekliźnie i mieć numerek
Zgloszenie przy wejsciu. Numerka sie nie pokazuje
Old 12-02-2011, 21:43   #2
Gia
K-Lee Family

Gia's Avatar

Send a message via Skype™ to Gia Send Message via Gadu Gadu to Gia

No to się spóźniłam ze swoją gotowością
Co do ringówki, to ja polecam skórzaną, dość cienką Nie tnie tak paluchów jakby pies jednak pociągnął Na dalszym etapie żmijka, ale to już spory wydatek, więc na to na razie nie namawiam Skórkowa brązowa ringówka jest ok, ale jak nie chcesz lub nie masz, wystarczy jakakolwiek, byle nie czerwona, żółta, fioletowa - ma się jak najmniej rzucać w oczy

Uczysz tylko spokojnego stania i biegania w kłusie, tak, żeby suka nie skakała zabawowo do ręki

Żarcie możesz mieć, i jeśli Wondera jest żerna to polecam jak najbardziej. Ja najczęściej mam, choć już sporadycznie kali je w ringu dostaje Jeśli sucz woli zabawkę, to miej zabawkę, tylko żeby nie dostała głupawki zabawowej

Pocztą przed wystawą ZK wysyła potwierdzenie przyjęcia psa na wystawę. Z tym potwierdzeniem przychodzi też numerek, jeśli zrobisz wcześniej wpłatę (jeśli płacisz na miejscu, to numerek odbierasz w sekretariacie). Na potwierdzeniu masz napisane, czy wpłata uregulowana, jeśli jest zrobiona, a mimo to na potwierdzeniu masz napisane, że brak wpłaty - to bierzesz ze sobą potwierdzenie zrobienia przelewu. Na potwierdzenie za darmo wchodzi pies i jedna osoba, więc jeśli jedziesz z osobą towarzyszącą, to ona będzie musiała kupić bilet wstępu. Przy wejściu będą także sprawdzać paszport/książeczkę zdrowia z aktualnym szczepieniem psa przeciwko wściekliznie. Kagańce na wystawie noszą tylko psy, którym nie ufają ich właściciele I to chyba tyle

Gia, K-lee Vornja z Peronówki & Gran Rosa Amiga Atropa Bella Donna...
Gia jest offline   Reply With Quote
Old 13-02-2011, 01:42   #3
Wonderfull Wolf ES
Senior Member

Wonderfull Wolf ES's Avatar

Quote:
Originally Posted by Gia View Post
No to się spóźniłam ze swoją gotowością
Co do ringówki, to ja polecam skórzaną, dość cienką Nie tnie tak paluchów jakby pies jednak pociągnął Na dalszym etapie żmijka, ale to już spory wydatek, więc na to na razie nie namawiam Skórkowa brązowa ringówka jest ok, ale jak nie chcesz lub nie masz, wystarczy jakakolwiek, byle nie czerwona, żółta, fioletowa - ma się jak najmniej rzucać w oczy

Uczysz tylko spokojnego stania i biegania w kłusie, tak, żeby suka nie skakała zabawowo do ręki

Żarcie możesz mieć, i jeśli Wondera jest żerna to polecam jak najbardziej. Ja najczęściej mam, choć już sporadycznie kali je w ringu dostaje Jeśli sucz woli zabawkę, to miej zabawkę, tylko żeby nie dostała głupawki zabawowej

Pocztą przed wystawą ZK wysyła potwierdzenie przyjęcia psa na wystawę. Z tym potwierdzeniem przychodzi też numerek, jeśli zrobisz wcześniej wpłatę (jeśli płacisz na miejscu, to numerek odbierasz w sekretariacie). Na potwierdzeniu masz napisane, czy wpłata uregulowana, jeśli jest zrobiona, a mimo to na potwierdzeniu masz napisane, że brak wpłaty - to bierzesz ze sobą potwierdzenie zrobienia przelewu. Na potwierdzenie za darmo wchodzi pies i jedna osoba, więc jeśli jedziesz z osobą towarzyszącą, to ona będzie musiała kupić bilet wstępu. Przy wejściu będą także sprawdzać paszport/książeczkę zdrowia z aktualnym szczepieniem psa przeciwko wściekliznie. Kagańce na wystawie noszą tylko psy, którym nie ufają ich właściciele I to chyba tyle

Spoko, do wystawy więcej niż miesiąc dzięki śliczne za wyczerpującą odpowiedź jakoś się połapiemy w tym wszystkim
Wonderfull Wolf ES jest offline   Reply With Quote
Old 13-02-2011, 19:47   #4
Mistrali
Junior Member

Mistrali's Avatar

Jeszcze ponad miesiąc do wystawy...a ja taka niecierpliwa jestem
Old 13-02-2011, 20:25   #5
anula
czuły barbarzyńca

anula's Avatar

Co poniektórych informuję:

nie jest łatwą rzeczą wyprawa do Katowic, kiedy jest się nieco leniwą panią w średnim wieku, przemieszczającą się zaniedbanym 11-letnim Renault Kangoo z 226-tysięcznym przebiegiem i zdychającym silnikiem (na razie mnie nie stać na lepsze autko, mam inne priorytety), 2 dni przed osiemnastką kochanego syna i w obliczu tego, że psie konkursy piękności nie były, nie są i pewnie nie będą moją pasją
Ale się postaram mimo wszystko dotrzeć. Jeśli mi sie nie uda, nie bedzie to kwestia tchórzostwa.
Bies zmusza mnie do różnego rodzaju aktywności, i jestem mu za to wdzięczna. Zdaję sobie również sprawę, że jest to mój pierwszy, i - z racji wieku - ostatni wilczak. Za 10 lat już nie dam rady okiełznać takiego żywiołu. Łabędzi śpiew.
anula jest offline   Reply With Quote
Old 13-02-2011, 20:58   #6
Rona
Distinguished Member

Rona's Avatar

Quote:
Originally Posted by anula View Post
Zdaję sobie również sprawę, że jest to mój pierwszy, i - z racji wieku - ostatni wilczak. Za 10 lat już nie dam rady okiełznać takiego żywiołu. Łabędzi śpiew.
Dasz radę. Jesteśmy żywym (póki co ) przykładem, że się da

Rona jest offline   Reply With Quote
Old 13-02-2011, 21:13   #7
Grin
Wilkokłak

Grin's Avatar

Quote:
Originally Posted by Rona View Post
Dasz radę. Jesteśmy żywym (póki co ) przykładem, że się da
Popieram!
Na stare (mówię o sobie ) lata wilczak potrafi zmusić do ekstremalnych wyczynów.
Grin jest offline   Reply With Quote
Old 14-02-2011, 09:47   #8
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to Gaga

Quote:
Originally Posted by anula View Post
Co poniektórych informuję:

nie jest łatwą rzeczą wyprawa do Katowic, kiedy jest się nieco leniwą panią w średnim wieku, przemieszczającą się zaniedbanym 11-letnim Renault Kangoo z 226-tysięcznym przebiegiem i zdychającym silnikiem (na razie mnie nie stać na lepsze autko, mam inne priorytety), 2 dni przed osiemnastką kochanego syna i w obliczu tego, że psie konkursy piękności nie były, nie są i pewnie nie będą moją pasją
Ale się postaram mimo wszystko dotrzeć. Jeśli mi sie nie uda, nie bedzie to kwestia tchórzostwa.
Ekhm… Anula, ja to się lekko dziwię. Domyślam się komu się tłumaczysz, ale skoro już nawiązałaś do wieku, to jako osoba z doświadczeniem życiowym, ustalonym światopoglądem i pozycją życiową, a przede wszystkim traktująca psa jako towarzysza i przyjaciela, a nie przedłużanie czy podbudowywanie nadwątlonego ego, chyba nie musisz specjalne się tłumaczyć, zwłaszcza „zawczasu” ?

To tak, jakbyś się przejmowała burkami, które koczują pod bramą, gdy na posesji jest suka w rui….takie rzeczy się ignoruje!
Cokolwiek by się nie działo na wystawie, a jestem pewna, że towarzysko i Wy i Wasze debiutujące wilczaki będą zachwycone, podlegacie ocenie tylko i wyłącznie sędziego! Znajomi i normalni, przyjaźni, sympatyczni ludzie -zapewniam-będą podpowiadać, dodawać otuchy, pomagać, kibicować i gratulować. Jakiś jeden wyrzutek rodem z moherowych kręgów, z życiowym celem czatowania na czyjeś błędy, nic nie znaczy.
Ja Wam życzę abyście SPOKOJNIE dojechali, potem będzie już tylko fajniej i weselej. Trzymamy kciuki za debiutantów!
I nie dajcie sobie popsuć zabawy

p.s. pozwoliłam sobie na nawiązanie do wieku, z racji przynależności do tej samej grupy

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。

Last edited by Gaga; 14-02-2011 at 09:48. Reason: ps
Gaga jest offline   Reply With Quote
Old 03-03-2011, 20:33   #9
GRABA
Senior Member

GRABA's Avatar

Jest już plan sędziowania. Paweł miałam rację - pośrednia Twoja

Swoją drogą ciekawe skąd będą suki w Championach, aż.... 4 - że Unka, że 2 PD od btd i jedna z Warszawy będą, to wiem, ale chyba nie będzie aż 3 suki tej samej hodowli?????? Kto wie, kto wie??????

W klasie otwartej biega nas 5. Chantka, Astka iiiii ???????

http://darwilka.blogspot.com/

Last edited by GRABA; 03-03-2011 at 20:52.
GRABA jest offline   Reply With Quote
Old 12-02-2011, 23:29   #10
Rona
Distinguished Member

Rona's Avatar

Quote:
Originally Posted by Narvana View Post
Zgloszenie przy wejsciu. Numerka sie nie pokazuje
... ale trzeba go albo mieć albo zdobyć przed wejściem na ring

Mnie natomiast nurtuje coś innego! Kiedy przy stoisku w Zakopanem nie widząc zastosowania katalogu, podziękowałam za niego, ku mojemu zdziwieniu odezwał się chór wystawców z kolejki pytających czy mogą zabrać nasz egzemplarz. Czy ktoś mógłby mnie oświecić do czego ów katalog służy i po co komu więcej niż jedna sztuka?

Rona jest offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules