Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Wystawy

Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 17-05-2011, 11:53   #1
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to Gaga

Quote:
Originally Posted by Rona View Post
rozumiem, że jednak nie Graba?
Nie, Graba po swoim gospodarzowaniu zbiera ze WSZYSTKICH wystawiających stron podziekowania, stąd pozwoliłam sobie Agę przywołać jako przykład.
Jeśli wystawcy (bez wzgledu na "wyznanie hodowlane") dziękują za dobrze przygotowany ring, sprawną organizację, miłą atmosferę, dbałość o czytelne i rzeczowe (bez błędów m.in) opisy oraz o samych wystawców już na ringu i oczekujących na swoją kolej poza ringiem, to ja wierzę, że takie wyrazy uznania są zasłużone a nie zaistniały jako przejaw kurtuazji.

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Gaga jest offline   Reply With Quote
Old 17-05-2011, 11:58   #2
Rona
Distinguished Member

Rona's Avatar

Quote:
Originally Posted by Gaga View Post
Nie, Graba po swoim gospodarzowaniu zbiera ze WSZYSTKICH wystawiających stron podziekowania, stąd pozwoliłam sobie Agę przywołać jako przykład.
Jeśli wystawcy (bez wzgledu na "wyznanie hodowlane") dziękują za dobrze przygotowany ring, sprawną organizację, miłą atmosferę, dbałość o czytelne i rzeczowe (bez błędów m.in) opisy oraz o samych wystawców już na ringu i oczekujących na swoją kolej poza ringiem, to ja wierzę, że takie wyrazy uznania są zasłużone a nie zaistniały jako przejaw kurtuazji.
Pewnie, klasa wszędzie mile widziana. Tylko niejasno napisałaś.

Rona jest offline   Reply With Quote
Old 17-05-2011, 12:01   #3
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Ale już chyba wyjaśnione, mam nadzieję.

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Old 17-05-2011, 12:17   #4
szasztin
Senior Member

szasztin's Avatar

A moze ktoś podałby - z łaski swojej - wyniki wystawy ????
szasztin jest offline   Reply With Quote
Old 17-05-2011, 12:18   #5
Konrad:)
Member

Konrad:)'s Avatar

Send a message via Skype™ to Konrad:)

Quote:
A co ma Daniela i jej pies wspólnego ..... Wszyscy wiedzą, że to piękny pies!
Chyba nie wszyscy podzielają tę opinię

Quote:
Originally Posted by z Peronówki View Post
Ja stawiam na cos innego... i to ogromny komplement w strone Fenrira....
Wydaje mi sie, ze gospodarz obawial sie, ze jesli nie wplynie na sedziego i czegos nie zrobi (nie nagada na tego psa) to jego faworyt przegra z Czesiem... Stad to postepowanie, ktore bylo tak wysoko nieetyczne... Bo jesli sie chce pomagac sedziemu to warto skrytykowac (ocenic) fachowo wszystkie psy... A nie u jednego przyczepic sie szczegolow a u drugiego przymknac oko na ogromne wady....
Ogromne wady ? - mówimy o Zwycięzcy świata z Bratysławy

Quote:
PS Mało tego, skłonna jestem przypuszczać, że Amore Mio nie wygrał wystawy w podzięce za darmowe badania Danieli, hihi.
Podzielam ten pogląd - Shaluka nie robiła darmowych badań u Danieli, ha,ha!
Old 17-05-2011, 13:31   #6
z Peronówki
VIP Member

z Peronówki's Avatar

Send a message via MSN to z Peronówki Send a message via Skype™ to z Peronówki

Quote:
Originally Posted by Konrad:) View Post
Ogromne wady ? - mówimy o Zwycięzcy świata z Bratysławy
1) Dlaczego sadzisz, ze mowa jest o Amore? Akurat nie o niego chodzi.... wiec PUDLO...
2) A tak z innej beczki: Zwyciezca Swiata to nie jest Swieta Krowa... Kazdy pies ma wady - nawet zwyciezcow uniwersum to nie omija...

Quote:
Skoro jest juz off:
A gdzie robila? W Laboklinie? To ja slicznie prosze o wynik Ishtar... Fajnie by bylo, gdyby wyszlo to samo co u braciszka...

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
z Peronówki jest offline   Reply With Quote
Old 17-05-2011, 15:48   #7
Member

Quote:
1) Dlaczego sadzisz, ze mowa jest o Amore? Akurat nie o niego chodzi.... wiec PUDLO...
2) A tak z innej beczki: Zwyciezca Swiata to nie jest Swieta Krowa... Kazdy pies ma wady - nawet zwyciezcow uniwersum to nie omija..
To ja jeszcze raz zacytuję i wytluszczę Twój tekst - czyżbyś sądziła, że zaliczam się do statystycznej większości, która nie rozumie tego, co czyta ?

Quote:
Ja stawiam na cos innego... i to ogromny komplement w strone Fenrira....
Wydaje mi sie, ze gospodarz obawial sie, ze jesli nie wplynie na sedziego i czegos nie zrobi (nie nagada na tego psa) to jego faworyt przegra z Czesiem... Stad to postepowanie, ktore bylo tak wysoko nieetyczne... Bo jesli sie chce pomagac sedziemu to warto skrytykowac (ocenic) fachowo wszystkie psy... A nie u jednego przyczepic sie szczegolow a u drugiego przymknac oko na ogromne wady....
Nie wiem, jaka była pełna stawka psów na wystawie ( o tym, że wygral Amore Mio przeczytałam na stronie hodowli), ale do głowy by mi nie przyszło, że porównujesz Fenrira ze szczeniakiem, u którego już widac ogromne wady...

Nie, nie uważam że zwycięzca świata nie może mieć defektów, bo takich psów nie ma nawet w Twojej hodowli, o czym mogłam przekonać się na "własnej skórze" , kiedy i Euryś i Eliś przegrali z Amore Mio na światówce w Bratysławie.

Quote:
Skoro jest juz off: A gdzie robila? W Laboklinie? To ja slicznie prosze o wynik Ishtar... Fajnie by bylo, gdyby wyszlo to samo co u braciszka...
Aż tak intymnych kontaktów z hodowcą nie mam, aby zadawać niedyskkretne pytania... nie wykluczam jednak, że "DM" Ishtarki przyjdzie w tym samym czasie co wyniki Ibony... życzę , aby były takie jak u braciszka Imbusa, ale nawet jeśli będzie DM/N , to też świetnie wpiszą się w "peronówkową normę". Ishtar chyba " z Peronówki", a nie od macochy - prawda?
Old 17-05-2011, 12:23   #8
Gia
K-Lee Family

Gia's Avatar

Send a message via Skype™ to Gia Send Message via Gadu Gadu to Gia

PSY:
klasa baby:
D Srdcervac - VP1
Anyż Lunar Wilk z baśni - VP2

klasa championów:
Amore Mio Srdcervac - V1, CWC, Zwycięzca, BOB
Fenrir Bratertwo Wilczaków - V2

SUKI:
klasa baby:
D Srdcervac - VP1, Najlepsze Baby

Nie wiem, czy była jeszcze jakaś dorosła suka

Gia, K-lee Vornja z Peronówki & Gran Rosa Amiga Atropa Bella Donna...
Gia jest offline   Reply With Quote
Old 17-05-2011, 12:59   #9
Rona
Distinguished Member

Rona's Avatar

Quote:
Originally Posted by Konrad:) View Post
Sorry, ale to Ty połączyłeś wyniki wystawy z wynikami DM Wcześniej nie wiedziałam ani kto wygrał, ani kto się kompromitował w roli gospodarza ringu i moje komentarze były czysto teoretyczne

Uważam, że wystawę powinien wygrać najlepszy pies, a nie ten, którego rekomenduje gospodarz ringu, albo którego właściciel ma duże zasługi dla rasy.

Rona jest offline   Reply With Quote
Old 17-05-2011, 15:08   #10
Member

Quote:
...Wcześniej nie wiedziałam ani kto wygrał, ani kto się kompromitował w roli gospodarza ringu i moje komentarze były czysto teoretyczne ...
Aaa... "teoretyczne" - to co innego; grunt tylko, żeby zawsze na czas wiedzieć, że się "ktoś" skompromitował (praktycznie, nieprawdaż?), bo to nie bozon Higgsa i do czegoś konkretnego trzeba nawiązać.
To nawet koresponduje z prezentowanym niżej poglądem, iż wystawy, wystawami, a "my" i tak "swoje" wiemy - teoretycznie, czy praktycznie ?, bo mnie się wydaje, że to drugie.

"Teoretycznie" to ja bym doceniła makiaweliczne zdolności "ktosia", gdyby ów był w stanie doprowadzić do sytuacji, że na tej konkretnej wystawie Amore Mio przegrałby z innym psem. A tak wygrał i .... tylko namieszał - na szczęście jedynie praktycznie - o teorię nie zahaczył.
Old 17-05-2011, 13:18   #11
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Jeśli taka właśnie była stawka, to gospodarz ringu odniósł klasyczne pyrrusowe zwycięstwo. Głupio

Dwa piękne samce, z żadnym nie wstyd przegrać, każdy tak samo mógł wygrać i każdym przypadku nie byłoby to żadne faux-pas.
Nie sądzę aby tu o BOB-a szła zagrywka....

チェイタン。
Old 17-05-2011, 13:57   #12
Wilu
Junior Member

Wilu's Avatar

A ja cieszę się z naszego wystąpienia, chociaż z Lunkiem ciągle drudzy, to mały pokazał się jeszcze lepiej niż w Opolu już dosyć ładnie biega sobie i nie świruje za bardzo Jeszcze troche rozpraszają go różne przeważnie 4ro łapowe czynniki przy ładnym staniu, ale nad wszystkim pracujemy
Do tego dostaliśmy opis bardzo ładny bez określenia że coś ma słabego (w przeciwieństwie do tego pieska który był przed nami w klasyfikacji )
co mnie cieszy bardzo, aż miło się czyta takowe opisy =]
Jak zawsze maluszek ukochał sędzine, ładnie sędzinie pokazał ząbki i jajeczka, pobawił się z wilczakami, zwłaszcza z "wujkiem" za co serdecznie ponownie dziękujemy i czekamy zdjęć

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules