Zurück   Wolfdog.org forum > Česky > Zdraví a výživa

Zdraví a výživa Jak krmit vlčáka, informace o psích krmivech, jak vakcinovat a co dělat, když pes onemocní...

Antwort

Themen-Optionen Ansicht
Alt 06-09-2011, 07:23 PM   #1
jerabekj
Junior Member

Benutzerbild von jerabekj

jerabekj eine Nachricht über ICQ schicken jerabekj eine Nachricht über MSN schicken jerabekj eine Nachricht über Skype™ schicken
Standard

Ahoj Mellorn,
co se týká ostrého pachu, sázím také na žlázky - zapařená srst nesmrdí po syrečkách, jen zvýrazní vlastní pach kůže a srsti který je u ČSV v normální míře spíš příjemný. Můj táta se kdysi vyjádřil "Jéé, on vůbec nesmrdí, voní jako vydělaná kožešina" :-). Žlázky se dokážou zanést poměrně rychle - jakou má stolici? Pokud nekálí pevné bobky, může se asi tekutina ze žlázek hůř vytlačovat a hromadit se. Agyrovi se taky hromadila, ale vymačkávali jsme tak 4x za život. Naproti tomu Dakouš si často vyloženě odstříkne v průběhu kálení nebo s posledním bobkem. Když mu byl asi rok, koukali jsme na TV a on spal na podlaze vedle nás. Najednou strašnej smrad a pod nim vyloženě louže. Chudák se vzbudil a byl z toho úplně aut a snažil se to po sobě uklidit. Jak vstávál a točil se dokola aby zjistil co se stalo, tak se v tom vyválel a ještě to rozšlapal :-). Nejdřív jsem si myslel že je to moč, ale pak mi vzhledem k barvě a konzistenci došlo, že je to tekutina ze žlázek - chudák si odstříknul ze spaní.

Doporučuju čubu očichat "od hlavy až k patě" včetně zvednutí ocasu a o očichání zadku. Pokud jsou to žlázky, bude tam ten pach nejintenzivnější. Jinak ČSV i NO mají žlázky uložené poměrně dost hluboko a nemusí se podařit je manuálně zcela vyprázdnit. Pamatuju si, jak když můj vet poprvé vymačával Agyra, prohlásil že je má skoro prázdný a vzápětí měl celou ruku důkladně zlitou :-). Jinak je to věc, která se musí užívat s rozumem, ale páníček to může zvládnout i sám, když má ochotnýho veta jako já, kterej ho to naučí. Někdy to jde zvenku, zabořením prstů v okolí řitního otvoru, v horčím případě je nutná rukavice a mačkat zevnitř ... ale to jen tak naokraj.
jerabekj jest offline   Mit Zitat antworten
Alt 06-10-2011, 02:47 AM   #2
Dayen
Not so Junior Member

Benutzerbild von Dayen

Standard

K vetovi a žlázky teď pořádně vymáčknout...
Další možné projevy: sáňkování (vození se po zadku), vykousávání srsti u ocasu.
Dayen jest offline   Mit Zitat antworten
Alt 06-10-2011, 07:54 AM   #3
mellorn
Member

Benutzerbild von mellorn

Standard

jj, k vetovi pujdem, cichala jsem jestli to nebude intenzivni pod ocasem,ale tahle mista jsou v klidu,tam nic. Jde to ze srsti. A vcera se nekoupala v rece,jen smacela nozky a dneska je mokra jen z travy a zda se mi, ze to je lepsi. diky vsem.
mellorn jest offline   Mit Zitat antworten
Alt 06-10-2011, 11:31 AM   #4
pato_garzik
Junior Member

Benutzerbild von pato_garzik

pato_garzik eine Nachricht über Skype™ schicken
Standard

A nemohla sa vyvalat v nejakej zdochline? Staci mys alebo krtko, najvyssi level je asi scipla ryba (teda z beznych zdochlin - pytlik s macacim pieskom neprekona nic). Oni to vedia uplne bleskovo a cielavedome - najprv omrknut teren a potom tak mimochodom sa prasknut o zem - clovek si ani nevsimne a psisko zrazu smrdi - casom sa to vyvetra a ked sa namoci tak ten puch znova vylezie.

Geändert von pato_garzik (06-10-2011 um 11:34 AM Uhr)
pato_garzik jest offline   Mit Zitat antworten
Alt 06-10-2011, 12:11 PM   #5
mellorn
Member

Benutzerbild von mellorn

Standard

zdechlinovy a lejnovy smrad poznam, ten je jiny, i kdyz taky tezko odstranitelny, tohle je takovy typicky zapareny pes...No uvidime. Jinak mas pravdu, ze v tom, kde se ihned v necem vyvalet jsou fakt dobri Ale Arwen ted konske hromadky a hromadky hnoje spis znackuje a lidska lejna papa.Ale pred rokem jsem si nevsimla na vylete, ze kousek vedle auta je takove lidske dilo a ta to vzala teda od podlahy. Postroj, obojek a pes tak hrozne smrdel, ze jsem s ni musela k rybniku, kde ji drhla piskem, ona se oklepavala, takze ja mela hnede nohy taky.Mela jsem takovy sprej na srst proti hmyzu s cajovnikem, nicmene v tehle kombinaci to bylo jeste horsi a pritel nam sdelil, ze mame jit obe 3 metry za nim....
mellorn jest offline   Mit Zitat antworten
Alt 06-13-2011, 05:10 PM   #6
Helis
Junior Member

Benutzerbild von Helis

Standard

Předem se omlouvám za "přiživení" se na vláknu, ale nechci kvůli malému dotazu začínat nové a se srstí to má společné... Firouš si posledních několik dní drbe čumák o zem. A to takovým způsobem, že začíná mít lysá místa na bradě a v přední části pysků. Nevíte někdo jaké by to mohlo mít příčiny? Posledních několik dní je tady na jihu Čech veliké dusno a on je vzhledem k létnímu období stále hustě osrstěn, tak zda by to nemohlo mít souvislost...
Helis jest offline   Mit Zitat antworten
Alt 06-13-2011, 05:16 PM   #7
Pouliche
Bolt Grey Střípek snů

Benutzerbild von Pouliche

Pouliche eine Nachricht über Skype™ schicken
Standard

Zitat:
Zitat von Helis Beitrag anzeigen
Předem se omlouvám za "přiživení" se na vláknu, ale nechci kvůli malému dotazu začínat nové a se srstí to má společné... Firouš si posledních několik dní drbe čumák o zem. A to takovým způsobem, že začíná mít lysá místa na bradě a v přední části pysků. Nevíte někdo jaké by to mohlo mít příčiny? Posledních několik dní je tady na jihu Čech veliké dusno a on je vzhledem k létnímu období stále hustě osrstěn, tak zda by to nemohlo mít souvislost...
S tím by bylo lepší jít k veterináři. Mohl by mít i kožní parazity... :-/
Pouliche jest offline   Mit Zitat antworten
Antwort

Themen-Optionen
Ansicht