|
|
|
|
#1 |
|
Member
|
Já se hlásím!!!
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderator
|
Není to jednoduché a je to spojené i s dalšími věcmi. Je třeba nastavit co nejpřísnější podmínky výběru majitelů aby se "odfiltrovali" ti horší. Ale na to je třeba těch zájemců mít dostatek. Takže je třeba dostatečně svou CHS propagovat, se svými psy jezdit po akcích v ČR i zahraničí, se zájemci komunikovat atd.
Z praxe vím, že u hodně chovatelů není problém vybrat chovatele, ale vůbec sehnat jich tolik, aby prodal štěňata. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Member
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Moderator
|
Každý chovatel na to má svůj systém (tedy kromě těch, co prodají komukoliv, kdo zaplatí). Asi se nedá dát nějaký obecný návod, protože každý chovatel posuzuje trochu něco jiného a má trochu ninak nastavené priority. Ale to už je trochu jiné téma do jiného fóra.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Junior Member
|
K tomu kotci a bytu bych dodala, že mi máme Dinouše z bytového odchovu a doma je na zabití, nábytek sice neničí, ale odejít z bytu a nechat ho tu, můžu tak maximálně na pár minut a i tak minimálně něco shodí ze stolu nebo ukradne něco, co může žvýkat... nechat někde ležet jídlo nebo jen špinavé nádobí je nemožné
Já mám pocit, že ani výběr rodičů člověku nezaručí, že ten pes bude takový a takový... když vidím na různých akcích rodiče a potomky nebo i třeba sourozence, jak jsou každý naprosto jiný, jak vzhledem (tomu teda moc nerozumím, ale z mého laického pohledu), tak povahou... Je to prostě o náhodě |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Bolt Grey Střípek snů
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Junior Member
|
mne by zajimalo, kteri chovatele v Cr jiz nechavaj svei psy testovat na DM ? Mam momentalne Borderku, ktera touto nemoci trpi a uz ted mam strach z toho, jaky bude jeji konec, nerada bych si to zazila s dalsim psem znovu a proto bych chtela mimo povahu vybirat i takovou chovatelskou stanici, ktera se zodpovedne stara i o zdravi jedincu a pochopitelne bych si tak prala, aby oba rodice byli zdravi...
Oba rodiče jsou zdraví (G/G), pak všechna štěňátka budou zdravá (G/G |
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|