![]() |
![]() |
|
Zdraví a výživa Jak krmit vlčáka, informace o psích krmivech, jak vakcinovat a co dělat, když pes onemocní... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Já nejsem moc zastáncem nějakých tabulek, spíš jak psal Karel koukám na kondici psa, na stolici a když přemýšlím co dalšího přidat, tak zkusím a když to není ono, tak příště dám míň a nějak to doženu atd. Rozhodně tu většina základních věcí padla a zbytek je na uvážení majitele a trávení každého psa
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Své psy krmím pouze přirozenou stravou (zkratku BARF nepoužívám, protože vcelku ani nevím co se za ní skrývá) a nemám žádné problémy. Nancy je dnes 14 1/2 roku, Alfě bude 11 let a nemají žádné problémy (Dany je ještě v nejlepších letech, takže ho nezmiňuji). Nestudujte a neteoretizujte a spíše se snažte svému psu a jeho potřebám rozumět. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |||
Junior Member
|
![]() Quote:
Quote:
Quote:
Člověk, který má už nějaké zkušenosti a ještě třeba návdavkem zezhora perfektní cit pro věc, má samozřejmě takové věci jako tvoření KD jednodušší a tabulky povětšinou vůbec nepotřebuje. Ale jsou mezi námi i tací co mají pejska prvního, nebo teprv teď opustili pohodlné krmení granulemi (ať už z jakéhokoli důvodu) a "objevili" kouzlo přirozené stravy neboli BARF a jsou rádi, že se mají u tvoření jídelníčku pro svého psa o co opřít. To že nemají tolik zkušeností nebo citu pro krmivářství jako někdo jiný, ještě neznamená, že svého psa nemilují a že pro něj nechtějí to nejlepší. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||||
Moderator
|
![]()
Nechci tady rozebírat větu po větě, takže jen krátce :
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |||
Junior Member
|
![]() Quote:
Quote:
Quote:
![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
Dopředu si můžeš zjišťovat, co chceš, ale realita se od teorie značně liší. Každý pes má jinou potřebu, žije v jiných podmínách, je jinak zatěžován a navíc nejprve roste a pak stárne. Takže složení stravy a její množství se mění takřka denně. Takže teorie je jen takový koníček, jako když si někdo rád čte detektivky nebo verneovky. Krmit je třeba podle potřeb psa a k tomu je potřeba mu alespoň trochu rozumět. Nikoliv mít vystudovanou veterinu nebo nějaké kynologické kurzy, ale prostě s ním souznít.
Pochopitelně něco jiného je, když má pes problémy. Pak nastupují testy a přesná dieta. Ale to je úplně jiná kapitola. Proč to podávám takhle ? Protože se poměrně často setkávám s lidmi, kteří mají nastudovanou literaturu, internet, mají za sebou semináře a kurzy (samozřejmě placené) a když sledujete, jak se chovají ke svému psovi a on k nim, tak ti dva si navzájem vůbec nerozumí. Ale o teorii mohou přednášet (a mnohdy také přednáší). |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
Předchozí pes měl cukrovku, krmila jsem ho tedy výhradně veterinární dietou (granule), které výrazně pomohly snížit dávku inzulinu. Vyzkoušeli jsme různé krmení, ale jedinné, co opravdu dobře fenka snášela, byla jen jedna značka a tou jsme krmili mnoho let, dokud nám neodešla. S krmením výhradně syrovým nemám žádnou zkušenost, pouze s kombinací (maso na přilepšenou). Mám představu o tom, kolik toho pes sežere v granulích, bohužel to, že můj vlčák sežere asi 450g granulí za den neznamená, že mu bude stačit tolik masa. Maso není až tak snadno energeticky měřitelné a asi nejsem ten typ, který by odhadl citem, že zrovna dnes bude Branovi stačit tady ten kus a půl jabka k tomu.
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]()
Souhlasím s Elsia&Benjamin. Taky nemám psa a ten co jsme ho měli (jako rodina) předtím (pár let zpátky) byl krmen zbytky. Když umřel bylo mi 13 a opravdu nevím kolik čeho dostával. Chcu si kupovat psa pro sebe a musím uznat, že momentálně z fleku bych ani nevěděla kolik toho ten pes za den sní, tak si myslím, že by se mi ty tabulky mohly hodit už jen proto abych měla základní představu. Nikdo tady nemluvil o striktním dodržování.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Myslim, že zas na druhou stranu není potřeba dělat z toho kovbojku kvůli jednomu dni. Spíš bych se orientoval na to, co by asi měl ten pes sežrat minimálně za týden a podle toho jak vypadá, tak to pak případně přeskládat v dalším období. Ikdyž já to mám celkem jednoduchý Granulí dostane kolik milostivě sežere a masa tolik, aby neměl tendenci si to zahrabávat. Díky tomu, že není moc žravej, tak taky nekrmím úplně každý den, ale občas jednou za den a půl, někdy jeden den vynechám. Ale ve výsledku kdybych to všechno třeba za měsíc sečet a vydělil počtem dní, tak mi přijde, že je to celkem ono.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|