|
|
|
|||||||
| Googlemap ME | Регистрация | Справка | Пользователи | Календарь | Поиск | Сообщения за день | Все разделы прочитаны |
| Cluby & nařízení Informace o klubech pro ČSV v jiných zemích, nařízení týkající se ČSV a omezení britského Kennel Clubu... |
![]() |
|
|
Опции темы | Опции просмотра |
|
|
|
|
#1 |
|
Šungmánitu-ha Khoyáke
|
Já jsem se naštěstí nikdy nedostala do tak vyhrocené situace. Ale párkrát jsem měla tu čest a smůlu poznat vlčí mazanost. Tím samozřejmě nechci říct, že by všechna čévéčka byla stejná. Především ale vlčák chrání sám sebe, někdy v to zahrne i psovoda.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Member
|
Taky mám zkušenost, že mě Arya normálně nehlídá. Když jdu po ulici a někdo mě obtěžuje, stoupne si ke mě a čeká až to vyřeším. Pokud si ten někdo, troufne vůbec přiblížit.
Ale asi před 3 měsící jsme byli s Aryou na výletě za mým tátou a jeho kamarády, kteří byli rybařit. No a jak už to bývá, měli nějaký alkohol v sobě a já si z nich dělala srandu, no a strejdu nenapadlo nic lepšího než na mě při obědě vylítnout, chytnout pod krkem a zařvat u toho. Jenže Arya ho viděla poprvé v životě, a došla k závěru že mě ohrožuje, takže mě začla bránit. Což mě více než překvapilo, nic mu neudělala, ale docela rychle se vynořila z pod stolu a s hnusným vrčením si mi stoupla na klín, takže měla zuby kousek od jeho obličeje, takže mě strejda pustil a ona šla zas spát. Od téhle zkušenosti si říkám, že kdyby něco tak snad vní tu oporu mít budu |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Junior Member
|
no vidis, myslim ze jsou dost inteligentni na to, aby poznali, kdy si pomuzes sama ( nejake obtezovani jeste neni takova velka hrozba ), nebo kdy uz ti jde nekdo po krku, ze pomoc potrebujes...myslim ze pes to proste pozna...pozna kdy jsem jeste silna sama a kdy uz potrebuji pomoct. Jako mala holka mam zazitek s fenou NO, ktera treba jednou na piskovisti udelala tohle : bratranec se proti me naprahl lopatkou a ona, protoze vedela, ze deti jsou pohoda, ho nekousla do ruky ale ladne mu skocila po te lopatce a odnesla ji. pochopitelne jsem to pozdeji, kdyz mi bylo asi 10 zneuzivala o velikonocich, to si nikdo ani netroufl me vysupat..Dodam ale, ze mela perfektni vycvik, bratr ji tenkrat dostal od znameho. Fena byla cvicena na stopu a obranu a me sice nebrala jako alfu, ale presto poslouchala znamenite, takze si rodice mohli dovolit nechavat ji se mnou chodit na prochazku bez dospelych. Mozna to bylo riskantni, asi bych to jako rodic v dnesni dobe nedovolila, ale tenkrat to tak proste na venkove tak bylo a musim rict, ze meli stesti, fena nikdy nic neprovedla, naopak me vytahla i z vody, kdyz jsem zkousela led atd. proste spoustu zazitku z detstvi, na ktere nikdy nezapomenu...byla vlkoseda a asi proto jsem se pri seznameni s ceveckem okamzite musela zamilovat do teto rasy...
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Junior Member
|
Undertaker ...v pripade Akkona, ale prece neslo o jeho smecku, co by se teda staral, kdyz neslo o krk, teda o tvou hlavu ?
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Member
|
Jenže tohle zrovna dovedu do situace kdy mi o ni jít může
Jinak ne že by děti vyloženě nesnášl nebo je dokonce pokousal, případně nekdy udělalo nějaký něco jemu, ale když třeba pobíhaj po vlaku, křičej u toho, vztekaj se... prostě dělaj něco co je nepříjemný i mně a řikám si, že ty rodiče prostě nechápu, tak si na ně třeba štěkne nebo něco, ale dá prostě najevo, že tohle se mu nelíbí. Stejně to dělá i s aktivníma opilcema, nebo právě když někdo někoho někde mlátí. Vždycky mi to přišlo adekvátní situaci, ale když přede mnou stoují dvoumetrovej připitej puberťák taktéž naštvanej, že sem mu zkazil zábavu, tak mi jeho čumák vraženej do země a nepřítomnej pohled nepřišel zrovna vhod
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Member
|
To je asi případ od případu, ale rozhodně bych souhlasil s Janou. Pokud u dnešních ČVček pes ještě pomůže útočníkovi, tak tam rozhodně zdravě postavenej vztah nebude.
Ona právě ta reakce psa na útok je u každýho jiná. Dovedu si představit, že třeba Mašké je ten typ co počká na tvoji reakci, u mě Beruna je to samý, ale Akkon je jinej. Nejen že by bránil sebe, psovoda, ale tak nějak má smysl pro klid a pohodu a má tendenci si to i vynucovat. Ovšem taky podle nálady. Už sem zažil pár případů, kdy někde někdo někoho mlátil, tak jsem šel zjistit proč a pomoct slabšímu. Většinou stačilo tam se psem přijít a zeptat se co se stalo a útočník nejen že toho nechal, ale radši rychle zmizel. No a když sem šel takhle naposled mezi partu teenagerů, kteří stáli okolo a koukali jak jejich dvoumetrovej kápo mydlí kluka o dvě hlavy menšího, tak mě Akkon poprvé dobře vypek. Bez jakýhokoliv zájmu si čuchal po zemi a čekal až si to vyřídim |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Šungmánitu-ha Khoyáke
|
Mašké nebude na nic čekat, protože kdo uteče, vyhraje. Mašké je ale neskrývaný submisiv a nic jiného se od ní neočekává. (Takže ji do toho netahej!
|
|
|
|