Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Kluby CzW i prawo

Kluby CzW i prawo Kluby CzW w Polsce i za granicą, informacje na temat grupy inicjatywnej Klubu Czechosłowackiego Wilczaka, przepisy dotyczące rasy...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 29-12-2011, 19:37   #1
jefta
Call Me Sexy Srdcervac

jefta's Avatar

Send a message via Skype™ to jefta Send Message via Gadu Gadu to jefta

Nie ma klubu wilczaka. Nalezymy do klubu pasterskich niepolskich. Kiedy? Jak zbierze sie 100 chetnych czlonkow. Gdziesz w temacie jest link do deklaracji.
Old 29-12-2011, 19:48   #2
jaskier
Junior Member

jaskier's Avatar

Jefta zapomniała napisać, że w tej chwili sytuacja wygląda tak, że do utworzenia klubu dążą dwa, zwalczające się nawzajem i wykłócające się bez przerwy obozy. Każdy z nich ma własną deklarację. Jeden jest tu: wilczaki.eu, a drugi tu: czw.pl. Przyjemnej lektury.

Pies: Absynt Wilk z Baśni (Jaskier)
jaskier jest offline   Reply With Quote
Old 29-12-2011, 20:08   #3
olgam
Junior Member

A nie można byłoby jakoś połączyć sił i w końcu stworzyć ten klub, bo z tego co czytałam to od dość długiego czasu czekamy na jego powstanie...
olgam jest offline   Reply With Quote
Old 29-12-2011, 20:40   #4
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to Gaga

Quote:
Originally Posted by _Alexx_ View Post
A nie można byłoby jakoś połączyć sił i w końcu stworzyć ten klub, bo z tego co czytałam to od dość długiego czasu czekamy na jego powstanie...
Tylko po co, skoro samym inicjatorom na tym zupełnie nie zależy (poza zwalczaniem siebie nawzajem ?

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Gaga jest offline   Reply With Quote
Old 29-12-2011, 21:35   #5
olgam
Junior Member

Byłam na stronie czw.pl i wilczaki.eu jakoś nie widać "wojny" pomiędzy nimi... I zauważyłam, że na tej pierwszej stronie nikt od dość dawna nie pisał... Może to zawieszenie broni i szansa dla tych drugich na zabranie się do roboty...? A z resztą czemu my nie możemy się za to wziąć... Bo rasa zarejestrowana jest już długo, a w Polsce jest obecna jeszcze dłużej, więc może przydałoby się coś zrobić... Może i jestem zbyt ambitna, ale wydaje mi się, że nie jestem jedyną, której na tym zależy
Old 29-12-2011, 21:42   #6
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to Gaga

A biorąc pod uwagę, że (jak wspomniała Jefta) mamy klub pasterskich niepolskich, jaki jest wg. Ciebie cel powstania odrębnego klubu?
Doceniam ambicje i zapał, chcę poznać motywy

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Gaga jest offline   Reply With Quote
Old 29-12-2011, 22:39   #7
olgam
Junior Member

Chyba dla samego faktu istnienia i trochę z zazdrości bo inne rasy mają swoje kluby. Poza tym to by było tylko dla "wilczakowej elity" Poza tym bardziej oficjalne zloty czy spotkania... Bo chyba więcej celów niż to nie ma klub rasy prawda?
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules