|
|
|
|||||||
| Žijeme s vlčákem... Příběhy jako varování pro budoucí majitele ČSV... vše o povaze československých vlčáků |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Junior Member
|
Tak já se dneska čerstvě přesvědčila, že běžný pletený plot neodolá čévéčku ani dvě minuty:/ Zapomněla jsem si klíče od brány, takže jsem psa uvázala ke plotu, plot přelezla a běžela do 50m vzdálené budovy pro klíče. Když jsem doběhla zpátky, což nemohlo být víc jak dvě minuty, v plotě zely dvě ohromné díry... no lépe řečeno, byl téměř od shora dolů rozpletený v šířce asi jednoho metru. Nic neukousal, dráty byly všechny, jen je prostě rozpletl. A ještě u toho stihl celou dobu ječet jak na lesy. Ve dvou jsme to potom skoro hodinu zadělávaly zpátky. Tentokrát jsem neměla sílu to ještě fotit, ale obyčejný plot a čévéčko fakt nejde dohromady
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
|
Ten ohradník co funguje jako obojek + plot se možná dá použít tam, kde je jeden pes na zahradě. Ale když si představím, že celá smečka musí mít obojek........ Je to prostě nerealizovatelné už jen proto, že by si obojky navzájem zlikvidovali během prvního dne.
Já budu mít tři vodorovné vodiče. Ale rozhodně budou výš, než je na tom obrázku. http://www.elektricke-ohradniky.cz/pro-psy.php Stejně počítám s tím, že v nich bude proud jen ze začátku. Až to psi pochopí, tak to nechám vypnuté a když budou štěňata, tak to samozřejmě nebude zapnuté. No, ale nejdřív musím udělat ten plot ....... |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Junior Member
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
|
Asi ne. My jsme doteď měli ten klasický plot z pletiva 150cm a nikdy neutekli ani nerozplétali. Ten ohradník chci fakt jen pro sychr a pro můj dobrý pocit.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Junior Member
|
Nám zafungoval elektrický ohradník na jedničku. Po rozhryzání, rozpletení a přelezání pletiva to byla jediná možnost jak ji udržet doma a zavírat ji když jsme pryč jsme nechtěli. Ihned po zapojení ho šla zkontrolovat, dostala ránu a hodinu se nepřiblížila k plotu. Zapínali jsme to asi měsíc a od té doby to zapínáme jen když nám hárá. Teď už to není potřeba ikdyž běhá kolem plotu a dotýká se drátu, tak ji už nenapadne jakkoliv demolovat plot. Na pozemek zhruba 50x40m stálo pořízení kolem 7500 CZK,- Zapojení je úplně jednoduché, ikdyž máte nějaké branky, kterými procházíte. A nemusíte hyzdit vaše krásné ploty kari sítěmi apod.
|
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|