Vai indietro   Wolfdog.org forum > Polski > Wystawy

Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać....

Rispondi

Strumenti della discussione Modalità di visualizzazione
Vecchio 01-04-2006, 01:53 PM   #1
wolfin
Moderator

L'avatar di wolfin

ubicazione: Where the wolf lives
Invia un messaggio tremite ICQ a wolfin Invia un messaggio tremite Skype a wolfin
predefinito

Quote:
Originariamente inviata da Sebastian
poprosze o gwizdek i może kagance ale moze jakies zdjecia kaganców bo musze sprawic moim burym cholera nowe
Moze tym razem mi sie uda załapac???
A kliker polecam fajna rzecz ale tylko nie traktowac jak panaceum na wszystko i tylko nie jako jedynie słuszna ideę
wiem ja tylko chcialam sprubowacz ja wyuczyc na to zeby w ringu uszy postawila i piekne reprezontowala sie. widzialam jak to finowie robia rok z roku i sama chce sprobowac.
Vecchio 01-04-2006, 03:10 PM   #2
Sebastian
Member

L'avatar di Sebastian

ubicazione: Wejherowo blisko morza, Kaszuby
Invia un messaggio tremite Skype a Sebastian Send Message via Gadu Gadu to Sebastian
predefinito

pozycja wystawowa to jedna z łatwiejszych rzeczy jaka widziałem wsród klikerowców. Spróbuj też inne wyzwania
Vecchio 01-04-2006, 03:17 PM   #3
wolfin
Moderator

L'avatar di wolfin

Invia un messaggio tremite ICQ a wolfin Invia un messaggio tremite Skype a wolfin
predefinito

Quote:
Originariamente inviata da Sebastian
pozycja wystawowa to jedna z łatwiejszych rzeczy jaka widziałem wsród klikerowców. Spróbuj też inne wyzwania
a jak myszlales?
ze co nie sproboje?!!!
oczywis cie ze tak.
pozycja wystawowa to tylko pierwsza zecz do zrobiena a potem...
Vecchio 01-05-2006, 07:49 AM   #4
wolfin
Moderator

L'avatar di wolfin

predefinito

jakosz nie pamietam zeby ja dodalam nowy temat, ale jieszly juz duchy w wolfdogu istnieja
jakim sposobem szkoli cie swoje psy zeby piekne pokazywali sie w ringach, wystawiaczie jak (po czesku z ponoszieniem ogonu reka do gory), swobodnie, ili jak, jak robi cie zeby pies pieknie pokazal swoje uszy.
kazdy kraj ma swoj obiczaj-jak sedzuja sedzy i reaguja na pozycje wystawowa.
piscie wszystkie cziekawostki)
Vecchio 01-05-2006, 07:55 AM   #5
wolfin
Moderator

L'avatar di wolfin

predefinito

I jako pierwsza opowiem o jedniej sedzinie z Finlandii, u ktorej moja suke w 2005 roku w marcu (CACIB Wilno) mala okazje poszle 5 minut poznania, wystawic moja kolezanka.
Ja pokazalam jak wystawic z podnoszieniem ogona do gory reka, ona tak i zrobila a pani sedzia dala suce CACIB, no BOB wygral pies z Finlandii.
Potem sedzina powiedzala, ze suka lepsza, ale, takim wulgarnym metodem psa nie mozna wystawic
czy tak mozna u inych sedziow tylko u finow nie?
Vecchio 01-08-2006, 12:27 AM   #6
z Peronówki
VIP Member

L'avatar di z Peronówki

ubicazione: Późna
Invia un messaggio tremite MSN a z Peronówki Invia un messaggio tremite Skype a z Peronówki
predefinito

Quote:
Originariamente inviata da wolfin
I jako pierwsza opowiem o jedniej sedzinie z Finlandii, u ktorej moja suke w 2005 roku w marcu (CACIB Wilno) mala okazje poszle 5 minut poznania, wystawic moja kolezanka.
Ja pokazalam jak wystawic z podnoszieniem ogona do gory reka, ona tak i zrobila a pani sedzia dala suce CACIB, no BOB wygral pies z Finlandii.
Potem sedzina powiedzala, ze suka lepsza, ale, takim wulgarnym metodem psa nie mozna wystawic
czy tak mozna u inych sedziow tylko u finow nie?
Nie powinno to Ciebie dziwic - jamnikow i owczarkow niemieckich przy wystawianiu dotykac nie wolno....

Metoda jest taka, ze pies ma stac prawidlowo i WZORCOWO. Jesli stanie bez dotykania to bombowo. Ale jesli ogon ma mocno w dol, czy nawet na brzuchu, to od sedziego znajacego rase szybko dostanie opis "ogon nieprawidlowo osadzony, nieprawidlowo noszony". Koniec i kropka...
Jak pies ma mocno wysuniete nogi do tylu to od sedziego znajacego CzW mozna nawet zalapac 'bdb' za "zbyt mocne, 'onowate' katowanie i zbyt opadajaca gorna linie".
Dlatego lepiej psa poprawic recznie, niz dostac zly opis tylko dlatego, ze pies zle stoi.

To tez powod dlaczego zwykle psy lepiej wystawione wygrywaja nawet z psami lepszymi, ale stajacymi jak ofiary. Ale dac wygrac psu (wedlug samej sedziny) gorszemu dlatego, ze lepszy byl poprawiany w pozycji wystawowej jest bez sensu....

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
z Peronówki jest offline   Rispondi quotando
Vecchio 01-23-2006, 07:49 AM   #7
wolfin
Moderator

L'avatar di wolfin

predefinito

do listy "dziwnych sedziow' mozemi dolaczyc jeszczie jednego-oglada zeby z 3 metrow od psa, boji sie poglaskac, bo ta bestia moze jego zjesc, ale daje rewelacyjny opis i chetnie odpowiada na pytanie.
to jest dobry ale nie szmaly Denis Kuzelj z Slovenii.
(ale z drugej strony jest dzielny-pierwszy zuczil sie zeby ratowac chow chow w konkursie fynalowym, kedy jego chcial zjecz Aliaskan malamut )
Vecchio 01-23-2006, 07:51 AM   #8
wolfin
Moderator

L'avatar di wolfin

predefinito

obie psa zyja-tylko jeden z przegryzionym nosiem a drugy lapa

Strumenti della discussione
Modalità di visualizzazione