|
|
|
|||||||
| Wychowanie i charakter Jak poradzić sobie ze szczeniakiem, najczęstsze problemy z CzW, jak je rozwiązać, .... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 | |||
|
Member
|
Quote:
Jak pojawiły się pierwsze przesłanki o tym, że warunki i możliwości już są, to było jeszcze wiele moich obaw i wątpliwości, cała lista wypunktowanych przyszłych problemów, które musiałam w swojej głowie rozwiązać przed ewentualnym zakupem szczeniaka Ale ja ogólnie należę do ludzi powolnych, więc i każdą decyzję podejmuję powoli, z namaszczeniem Quote:
(np. zamiast robić projekty Quote:
![]() W związku z tym poza upatrzeniem hodowli, upatrywałam również konkretnego miotu Ja również polecam zapoznać się z wilczakami na żywo - mi to bardzo pomogło, jeśli chodzi o podejmowanie decyzji. Zanim poznałam bure na co dzień, na spacerach itp., a widywałam tylko jakieś przelotem i nie miałam śmiałości podejść, wyobrażałam sobie, że to trochę bestie z piekła rodem Po poznaniu owszem, potwierdziło się, że są to psy charakterne i jakby nie patrzeć - trudne, ale przy okazji okazało się, że są to cechy, jakie cenię w psach Powodzenia w podejmowaniu decyzji! A fajnych miotów w tym roku jest naprawdę sporo, jest z czego wybierać |
|||
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Senior Member
|
Quote:
|
|
|
|
#3 | ||
|
Member
|
Quote:
Quote:
Bo to jest nałóg Ja mam jeszcze taką przypadłość, że uwielbiam wynajdywać zdjęcia szczeniaczków i obserwować z jakich mordeczek co wyrasta na przyszłość, wybierać ulubieńca miotu i potem obserwować co z niego rośnie - to są obowiązki! |
||
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Junior Member
|
Quote:
A teraz Ty zdradź czy TEN wilczak, jest już w planach jakiegoś hodowcy czy ciągle szukasz? (pytam oczywiście z czystej ciekawości) Kurcze, że też akurat na czas wilczakowego spotkania mam coś ważnego poplanowane |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Member
|
Quote:
|