![]() |
![]() |
|
Off topic O wszystkim i o niczym - sposób na miłe spędzenie czasu... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
makota dziękuję za wiarę w moją wiedzę dotyczącą ras ale uwierz mi - jest ZEROWA
![]() ![]() ![]() ps. ale fakt wilki widziałem "live" więc mam jakieś porównanie... no ale naprawdę Wilczaka z Huskiem... ech Ci ludzie ![]() ps. choć u nas tak źle nie jest - w większości to "wilk" zarówno z ust dzieci jak i dorosłych... choć czasami dziwią mnie teksty wypowiedziane całkowicie poważnie: "czy to prawdziwy wilk..." ![]()
Never Surrender ![]() Last edited by Predator; 21-10-2012 at 12:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() Last edited by Puchatek; 21-10-2012 at 13:36. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
ngi dhla
|
![]() Quote:
Rzadko był wilkiem, czasem haszczakiem, a raz nawet sąsiad z przekąsem spytał: Co to mosz za sarne? Nieodmiennie dziwią mnie natomiast bardzo częste pytania Czechów i Słowaków: co to za rasa? Z reguły robią wielkie oczy kiedy mówię: vsak to je vas. Wczoraj w okoliach strbskiego plesa najczęstszymi określeniami był wilk (dorośli i dzieci), jedno dziecko wołało, że husky, a jeden Chlap povedal: to je belgicky ovcar? Vyzera ako vlk.
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Mijamy grupkę studentów na miasteczku studenckim
![]() Student 1: Patrz jaki śmieszny piesek! Student 2: Mały husky! Studentka: Jakiś PODROBIONY ten husky /głosem pełnym pewności i pogardy/ ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Distinguished Member
|
![]()
Stoimy sobie wczoraj w naszym małym parku z Ledą (BOS), sunie na powitanie liżą sobie pyszczki. Przechodzący student pyta co to za rasa.
Pan Ledy: "O którą pan pyta"? Student: "Tę piękną, białą ![]() ![]() Fajnie mieć szarego, niepozornego pieska. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
kilka dni temu bylismy w centrum na miejskim spacerze z Lolkiem i Urciem, wybralismy sie troche pozno wiec w drodze do samochodu bylo juz tak szarawo (co i tak nie tlumaczy sytuacji
![]() Na parkingu zaczepia nas Pani patrzy na Smrodziacha i mowi "jaka piekna Akita", ja tak patrze na Urcia, zeby zobaczyc to podobienstwo, potem na nia i mowie z usmiechem ze to nie akita, a ona ze taki podobny ze 13 lat miala swoja akite i ze Urcio kolorem bardzo go przypomina ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Jeden z naszych znajomych na widok Cresila stwierdził wczoraj, że:
"To stworzenie wygląda, jakby sarnę bzyknął wilk" ![]() Strasznie nam się spodobało to określenie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|