![]() |
![]() |
|
Adopcje Psy szukające nowego domu: rasowe wilczaki, ale i "wilczakopodobne" psy z polskich schronisk.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
-.- nie chce zadnego z pseudo! zle wydedukowałas... -.- chodzilo mi po prostu o to, aby przygarnac albo kupic zwyklego psa o masci wilczej, a nie jakies pseudo hodowle. to ze ku*a ktos nagle wyjezdza z pseudo hodowlami to nie moja wina, bo o nich nawet mowy w moim opisie nie bylo... poza tym, kazdy popelnia bledy, JESZCZE RAZ POWATARZAM ZE NIE UWAZAM WAS ZA SNOBOW!!!! i przyznalem sie do SWOJEGO BLEDU ! ZE ZLE TO WSZYSTKO UJALEM!!! i przeprosilem chyba dobrowolnie, z serca, to chyba ma jakies duze znaczenie tak ? wiec koniec tematu i moze tak wy tez wezmiecie sobie do serca moje wytlumaczenie sie, jak i przeprosiny i skonczycie to. -.- powiedzialem koniec tematu! obejdzie sie bez pomocy...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Jeju nie oburzaj sie tak, nie jestes dzieckiem zeby sie tak obrazac, niestety trzeba brac odpowiedzialnosc za to co sie pisze. Zrozum ze wiele z nas ma kundelki z tego czy innego powodu, zdajemy sobie sprawe z tego ze jest ich mnostwo w schroniskach, wiec szlag nas trafia jak slyszymy takie teksty. Naprawde Twoje slowa zabrzmialy po prostu strasznie i bardzo lekkomyslnie,wiec nie dziw sie niektorych reakcji. Bo to co napisales okresla Ciebie jako osobe kompletnie nieodpowiedzialna, taka ktorej nie powierzy sie nawet chomika. Zastanow sie , przemysl i bez krzykow wytlumacz o co Ci chodzi.
![]() |
#3 |
Kawał ch*ja
|
![]()
Z tym sie troche nie zgodze - co chwila niby emotki rodem z 'cukierkowych forów' dla pokemonow, niespojne pisanie pewnie pod wplywem emocji, brakuje jeszcze tylko wykrzyknikow PO kropce, bo konczenie zdania na zasadzie 'cos tam cos tam . ' (ostatnie slowo SPACJA KROPKA) juz ma opanowane... :>
Czarna Helena hoduje bluszcza, sadzi begonie w donice, tylko na stadion nikt jej nie wpuszcza, bo się jej boją kibice. Czarna Helena ma dużo wdzięku, i innych zalet ma parę: wianek na głowie, badylek w ręku, a przed nią bieży owczarek. Last edited by God Of War; 08-12-2012 at 21:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
O głoszeniu oddania Atmana dowiedzieliśmy się przed chwilą od naszych czujnych znajomych, dziękujemy za info. Dzwoniłem do Pani, która zamieściła ogłoszenie i cała sprawa wygląda bardzo skomplikowanie, ale zmierza w dobrym kierunku. Człowiek, któremu sprzedaliśmy psa oddał go na przechowanie ludziom nieznającym tej rasy, niedługo po odebraniu od nas. Zdjęcia, które nam wysyłał i rozmowy z nim (do lipca, bo później kontakt się urwał, mimo starań z naszej strony i tymczasowych właścicieli, pan Michał wyparował) wskazywały na to, że pies mieszka cały czas z Michałem, a pies był już u nowych, tymczasowych właścicieli. Ludzie Ci nie znają się na rasie, ale wychowywali pieska bardzo dobrze, nie jest agresywny, mieszka z dzieckiem i kotem (je z kotem z jednej miski). Pojawił się jednak problem ucieczek. Zwrócili się zatem z prośbą do psiego psychologa, który im doradził trzymać psa na łańcuchu (!!!!). Po długiej, telefonicznej rozmowie ze mną, w której wyjaśniłem Pani po krótce co i jak z tymi ucieczkami zrobić i jak wygląda życie z wilczakiem, zaoferowałem Pani swoją pomoc i wsparcie, oraz to że inni właściciele csw też bardzo chętnie podzielą się swoimi doświadczeniami, postanowiliśmy dać sobie jeszcze trochę czasu. Państwo mają w najbliższych dniach podjąć ostateczną decyzję, czy Atmanek u nich zostanie. Wszystkie sprawy związane z umową itp też dopilnujemy, mamy nadzieję że Atman zostanie w tym domu. Dostaliśmy przed chwilą kilka fotek, ma naprawdę ciepłych właścicieli, ale nie bardzo zorientowanych w temacie wilczaka, chociaż wychowali go praktycznie od szczeniaka. Trzymajcie kciuki, damy znać jak już wszystko się wyjaśni do końca.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
VIP Member
|
![]()
Miał chłopak szczęście, że oddany, trafił na taką fajną rodzinę. Jeśli Atman jest jak Amra czy Argos-to rzeczywiście, wielki słodziak.
(I jak ciężko pracuje! Aż łopata odpadła ze zmęczenia ![]() Myślę sobie, że jeśli ludzie mieli tyle serca i fajnego podejścia, aby przez blisko rok wychowywać Atmana, to jest szansa, że przy ogarnięciu ucieczek, postanowią aby z nimi został. Trzymamy kciuki! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
kup husky
![]() ![]() p.s. ale tez z rodowodem ![]() Last edited by wolfin; 06-12-2012 at 18:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Member
|
![]() Quote:
Ja kilka lat temu dałabym się pokroić za takie cudo do adopcji... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Senior Member
|
![]()
W "typie" jest. Ten człowiek wszedł na wilczakowe forum szukając psa w "typie" wilczaka/wilka. Rozglądał się już po schroniskach i tam takiego jakiego chciał, nie znalazł. I co? Tak na "pałę" wchodzi na forum psów rasowych i pyta o kundelka a'la wilczak?.....Chcąc kundelka wertowałabym "do bólu" ogłoszenia /te w schronach i prasowe też/, a nie pchała się na forum psów rasowych.
Wydaje mi się, że jego oczekiwania mogą ewoluować. On jest na etapie zauroczenia, tak jak wielu z nas na początku. Następnym krokiem jest zachwyt nad charakterem /czasami jest to równoległe/.... Jeśli poczyta nasze "piania" na temat charakteru wilczaka, jak nic zapragnie by jego piesek był i w tym podobny do wilczaków... I tutaj jest pytanie: czy piesek w "typie" wyrośnie na wilczaka charakterem czy nie? O tej chorobie, to sobie zażartowałam... ![]() ![]() ![]() ![]() Jakoś "ni cholery" nie wierzę, że >Zjaponizowany< chce ładnego kundelka... on nie po to wszedł tutaj na forum... ![]() Quote:
![]() ![]() .... Im dłużej siedzę w tym temacie, tym bardziej moje rogate myśli ewoluują w kierunku zmiany nick-a na coś z "intrygą"..."Bezglutenowa" albo "Bezjajeczna"..."Bura" jest taka bezbarwna... ![]() ![]() Last edited by Puchatek; 07-12-2012 at 10:13. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Quote:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Senior Member
|
![]()
To bardzo prawdopodobne.....
![]() Quote:
![]() ![]() Aczkolwiek znane są stosunkowo często przypadki, gdy opiekun się NIE DOPATRZY /tego, co sobie wymarzył/ i wtedy piesek ze względu na niespełnienie oczekiwań wraca do schronu.......To chyba wtedy też /nie uogólniam/ wymyśla się narodziny dziecka, nagle objawiają się alergie/płaskostopia/łysienia plackowate, umiera chomik ->przyjaciel rodziny<. I inne dramaty.... Nie wiem.... być może..... Ale nie bądź dla siebie zbyt surowa....... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Moderator
|
![]()
noo ja zaczelam od kundli
![]() ![]() moze to snobizm, nie wiem, ale i Bura i Makota maja racje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
zwykłego psa czyli? bo nie bardzo rozumiem.... zwykły pies, nie rasowy to dla mnie kundelek, a po takie do schroniska się zazwyczaj udajemy lub fundacji zajmujących się adopcją psów ![]() a, no i kwestia pseudo: każde hodowanie, rozmnażanie, sprzedawanie zwierząt nie rasowych, czyli nie rodowodowych, ściślej (dla mnie) bez rodowodu FCI i Polskiego Związku Kynologicznego to pseudohodowla, czy Ci się to podoba czy nie. Nie istnieje coś takiego jak rasowy piesek bez rodowodu, za 500zł ! Zapamiętaj to, prawdziwe rasowe zwierzęta to niestety ale wysoki koszt, z tym, że za te pieniądze dostajesz to czego od psa oczekujesz, czyli 100% pewność co do tego, że pies będzie miał takie a nie inne cechy i tu już nie ważne jaka rasa Cie interesuje. Każdy RASOWY (=RODOWODOWY) pies to kosz od 1500zł w górę i ta suma to dopiero początek wydatków na psa, skoro Cie na nią nie stać to może trzeba się zastanowić co dalej, jeśli okaże się, że potrzeba szkoleń, albo pokrycia szkód, które pies może zrobić... Jak chcesz pieska w typie, za darmo, lub za zwrot kosztów transportu/sterylizacji (tak jest to aktualnie wymóg podczas adopcji żeby ludziom nie przychodziły do glowy glupie pomysły typu 'rozmnoże i oddam/sprzedam jako taka i taka rase") to poszukaj na facebooku, po schroniskach, tam jest pełno psów PODOBNYCH Z WYGLĄDU do wilczaków 1 2 PS. Możesz nazywać mnie snobem, ale dla mnie przyjaciel i członek rodziny jest warty KAŻDYCH pieniędzy. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|