![]() |
![]() |
|
Off topic O wszystkim i o niczym - sposób na miłe spędzenie czasu... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Moderator
|
![]() Quote:
jasne ... chyba jesli alternatywy nie robili wieciej chaocu w rodowodach i hodowli ( nie wiem jak w PL w naczym LGAC wszystkiego liudi widzieli i pokazywali na forach) to moze i doslo kedys do wspolpracy miedzy organizacjami Last edited by wolfin; 21-03-2013 at 12:18. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#3 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]()
Owczarek samiec w Pl musi miec min IPO V do hodowli niezależnie z jakiej linii pochodzi. Sukom wyszkolenie zdjeto zupelnie
![]() I cala I grupa moze do uzytka robic jeszcze HGH (pasienie) albo IPO-FH (tropienie) Co do aussie to czytalam dzis na obidiencowym forum ze aussie nie sa psami uzytkowymi dla FCI i samiec doskonala miec musi nawet z linii working... dziwne troszke. Last edited by jefta; 21-03-2013 at 00:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
A ja mam prośbe off topic. Czy ktoś ma zdjęcia dorastających Wilczaków? Głupie pytanie, na pewno macie! Bo dorosłe widziałam, malucha 2 miesięcznego widziałam. Brakuje mi tych faz pośrednich
![]() ![]()
![]() |
#5 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]()
Takie 3-7 miesieczne sa okropne, wilczaki wyjatkowo ciezko przechodza okres mlodzienczej brzydoty
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
hm, duże uszy, koślawe łapki...
ależ proszę bardzo, zaraz Ci coś znajde ![]() 4 miesiące ![]() 5 miesiecy ![]() 6 miesiecy |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Wiecie co? One są CUDNE! Niech będzie, że jestem nienormalna, albo co tam jeszcze, ale mnie się podobają! Toż to sama słodycz w takich wielkich uszach i trochę krzywych łapkach ![]()
![]() |
![]() |
#8 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() Wildheart, zdjecia Otiego sie nie licza, sa stanowczo za ladne ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Grin, 6 - 7 miesięcy SZOK! ![]() ![]() Ulvi zmienia(ł) się bardzo długo i wolno. Mając skończony rok, nadal wyglądał jak glut. Wildheart, zgadzam się z Avgrunn NIE LICZY SIĘ! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Member
|
![]() Quote:
Myślę, że takie podejście związku zmusza włascicieli psów do szukania alternatywnych stwarzyszeń. Mój pies nie ma szans na hodowlankę w Polsce. Oczywiście zdawaliśmy sobie z tego sprawę, więc w Czechach jest zarejestrowany na współwłasność i będę mogła zdobyć uprawnienia hodowlane poprzez bonitację. W Polsce takiej opcji nie ma... Jefta, właśnie temat na obediensowym forum świetnie obrazuje problem. Polski Zwiazek Kynologiczny nie bardzo interesuje się sportem. Nie wspiera zawodników i organizatorów zawodów. Myślę, że to też jest przyczyna z powodu której właściciele psów szukają innych rozwiązań.
![]() |
![]() |
#12 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]()
Ale im sie wydaje ze ZK niewiadomo jak wspiera wystawcow, a oni musza sami za wlasne pieniądze... Oni musza 100 zaplacic za zawody, skandal zwiazek wspiera tylko ekterier (a wystawy sa za free?). Na MS musza jechac za swoje... (a wystawcy ktorzy tam nawygrywaja, a nie zamiota koniec, reklamuja polska, kynologie to za czyje jada?) Itd...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
|
![]()
o tym decyduje FCI oraz wzorzec. tam jest napisane czy ma rasa uzytkowosc czy nie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
K-Lee Family
|
![]()
Moje dzieciaki mają teraz niespełna 17 miesięcy, a nadal wyglądają jak szczeniaki podrostki
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Senior Member
|
![]()
To ja tez dodam, pan Urobach (polbrat Łowcy) w wieku:
5miesiecy http://www.wolfdog.org/site/pl/gallery/pic/163049/ 7miesiecy http://www.wolfdog.org/site/pl/gallery/pic/167811/ 9miesiecy http://www.wolfdog.org/site/pl/gallery/pic/171243/ Porownujac z tym jak wyglada teraz to dla mnie wyglada jak podmieniony, tylko mendziorstwo w oczach to samo :P
![]() |
#16 |
Wilkokłak
|
![]()
Faktycznie, jaka "kryzia"! Jak na portretach z XVII w.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() A moje zboczenie owczarkowe sprawia, że ta kryza bardzo mi się podoba ![]()
![]() |
![]() |
#18 | |
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]() Quote:
To, ze nowe rasy musza miec jakas uzytkowosc wepchnieta by byc uznane to wiem ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() no kto patronat rasy ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]()
ale aussie maja nawet linie użytkowe! A proby pracy maja rasy totalnie showowe... dziwne to troszke... Krajem pochodzenia jest USA ktora do FCI nie nalezy...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|