Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Różne

Różne O wszystkim co jest związane z CzW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 11-04-2013, 15:04   #1
Duz
Junior Member

Duz's Avatar

Nie wiem, czy aż do Trójmiasta mogła "zawędrować" Gjalp ale jak na razie powiadomiłam Inspektorat Wet w Gdańsku oraz około 20-tu lecznic, tam gdzie znalazłam adresy e-mail... na razie
Duz jest offline   Reply With Quote
Old 11-04-2013, 16:39   #2
Puchatek
Senior Member

Quote:
Originally Posted by Duz View Post
Nie wiem, czy aż do Trójmiasta mogła "zawędrować" Gjalp
Pewnie raczej nie.....
Ale jeśli to kradzież, to możemy brać pod uwagę, że ktoś z suką przyjdzie do weterynarza lub suka ucieknie złodziejowi i będzie się włóczyć...../dookoła 3-miasta macie trochę lasów, to i leśnikom można podrzucić inf/
Wszystko należy wziąć pod uwagę, szczególnie że "trud" powysyłania maili informacyjnych jest niewielki...
Wierzymy, że Gjalp żyje i dlatego szukamy.
W warmińsko-mazurskim być może jej nie ma, ale co nam szkodziło poinformować Wydz.Kryminalny, Izbę Lekarsko-Weterynaryjną, Straże Miejskie? RET. A jeszcze damy znać schroniskom i TOZ-om. To niewiele kosztuje.... Pamiętajmy, że działania wspólne mogą wiele. A i my /odpukać!/ możemy kiedyś znaleźć się w takiej smutnej "okoliczności".... Wtedy chyba też byśmy chcieli, by nam okazano pomoc...
....
Duz -szacun! /za to "na razie" też!/
Puchatek jest offline   Reply With Quote
Old 11-04-2013, 19:09   #3
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to Gaga

W bezpośredniej okolicy Międzynarodowej mieszka Jaskierek - na szczęście bryka spacerowo pod czujnym okiem Kuby. My rozesłaliśmy wici w naszej okolicy a tu ludzie się chwalą jak zobaczą takiego burasa, lokalny gabinet też poinformowany więc jeśli jakimś dziwnym zbiegiem okoliczności Gjalp znalazłaby się na wschodnich rubieżach Warszawy-będzie wiadomo.

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Gaga jest offline   Reply With Quote
Old 11-04-2013, 20:17   #4
konek
Member

konek's Avatar

Send a message via Skype™ to konek

Daliście ogłoszenie na dogomanii, sądzę że tak ale pytam
Bo tu nie widziałam ogłoszenia http://www.dogomania.pl/ogloszenia/c/44/0/4/
Old 11-04-2013, 20:28   #5
Macia
Junior Member

Macia's Avatar

Moja siostra mieszka w okolicy Kalisza i ma tam sporo rodziny i znajomych. Dałam jej znać, będą informować gdyby ktoś takiego psa widział. Kilka osób znajomych z uczelni też pochodzi z Kalisza, już wiedzą i nagłaśniają. Ja oczywiście mam na uwadze swoje okolice i Wrocław, bo tu teraz więcej bywam. Porozsyłam też po znajomych z Poznania. Musi się znaleźć.
Macia jest offline   Reply With Quote
Old 11-04-2013, 20:35   #6
konek
Member

konek's Avatar

Send a message via Skype™ to konek

Pobrałam plakat ze strony wilczaki.eu i porozwieszam w lecznicach w Lublinie i wyślę do schroniska w Lublinie
Old 11-04-2013, 21:27   #7
Macia
Junior Member

Macia's Avatar

Nie wiem czy ktoś się kontaktował z Urzędem Gminy? Chodzi o to z kim mają podpisaną umowę na wyłapywanie psów i do jakiego schroniska je wożą. Często w gminach funkcjonują tzw. punkty zatrzymań bezpańskich psów. Czasami to jest po prostu kojec gdzieś np. przy oczyszczalni lub wysypisku. Z tego co czytałam schronisko w Kaliszu przyjmuje tylko psy z terenu miasta. Gdzieś więc gmina musi psy zawozić. Znalazłam coś takiego, ale nie wiem czy to ta gmina? Bo aż ciężko uwierzyć z jakim schroniskiem mają umowę: http://dokumenty.e-prawnik.pl/dzienniki-urzedowe/dz-urz-
woj-20122859-1.html
Macia jest offline   Reply With Quote
Old 11-04-2013, 22:59   #8
Puchatek
Senior Member

Macia -musisz prześledzić Wydarzenie, bo działań jest ogromnie dużo -ja już nie ogarniam -każdy pomaga, jak umie i może. Masz wielu znajomych w okolicy Kalisza? Skontaktuj się z Dzikusem -chyba mogą się przydać na miejscu Nie wiem, jak ze schroniskiem -pytać "u Źródła"
Konek -dogomania chyba już wie.... można sprawdzić, i zawsze na wszelki wypadek można "zdublować" ogłoszenie.
Inf. poszło też na któreś forum siberianów.
Ale dobrze by było skontaktować się z koniarzami w okolicy i w Polsce -jeżdżą po lasach.
Old 12-04-2013, 01:20   #9
Dzikus
Junior Member

Dzikus's Avatar

Quote:
Originally Posted by Macia View Post
Nie wiem czy ktoś się kontaktował z Urzędem Gminy? Chodzi o to z kim mają podpisaną umowę na wyłapywanie psów i do jakiego schroniska je wożą. Często w gminach funkcjonują tzw. punkty zatrzymań bezpańskich psów. Czasami to jest po prostu kojec gdzieś np. przy oczyszczalni lub wysypisku. Z tego co czytałam schronisko w Kaliszu przyjmuje tylko psy z terenu miasta. Gdzieś więc gmina musi psy zawozić. Znalazłam coś takiego, ale nie wiem czy to ta gmina? Bo aż ciężko uwierzyć z jakim schroniskiem mają umowę: http://dokumenty.e-prawnik.pl/dzienniki-urzedowe/dz-urz-
woj-20122859-1.html
Z tego co widzę kod miejscowości sie zgadza, nie ma u nas w gminie żadnego punktu gdzie zatrzymuje sie psy . Raczej z tego co wiem w ogóle sie tym nikt nie interesuje i gdy pojawiają sie psy bezpańskie to prywatni ludzie i tak dzwonią do schroniska w Kaliszu i kombinują żeby tam go odwieść lub do Help Animals z Kalisza. Jutro dowiem sie dokładnie jak to wygląda O zaginięciu Gjalp wie cały urząd gminy sam pracuję W Gminnym Ośrodku Kultury ,a w samym urzędzie znam większość ludzi
Old 12-04-2013, 13:52   #10
Duz
Junior Member

Duz's Avatar

Duz -szacun! /za to "na razie" też!/[/quote]

O dzięki za podpowiedź! Powysyłam dzisiaj do tychże instytucji...
Tak jak piszesz każdy z nas może znaleźć się w takiej sytuacji - oby nie!!!
Dlatego działamy wszyscy od morza do gór i z powrotem I hope

A sklepy zoologiczne? Co sądzicie?

Last edited by Duz; 12-04-2013 at 14:03.
Duz jest offline   Reply With Quote
Old 12-04-2013, 14:42   #11
Puchatek
Senior Member

Sklepy zoologiczne? Czemu nie Plakaty są do wydrukowania. A może można je wydrukować także w formie ulotek i zostawiać, gdzie się da..... A może Ktoś ma "wejścia" w internetowych sklepach zoologicznych?
Kilku z nas ma swoje strony www/blogi -czy był by problem by i tam wstawić ogłoszenie? Niektórzy z nas mają w domu też inne rasy i uczestniczą w innych forach.... może i tam dało by radę rozesłać wici?
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules